Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται έτσι ένας θερμοστάτης (Εκτός αν το αισθητήριο το δοκιμάζεις στο αέρα όπως εξήγησα παραπάνω) ενώ στην μόνιμη από τον κατασκευαστή θέση υποδοχή συμπεριφέρεται πιο σωστά .
Κανονικά σε πόσα λεπτά πρέπει να φτάσει στους -18 ?
Από αναφορές και ανάλογα το ψυγείο σε 2 -3 ώρες .(ανάλογα αν έχεις φορτίο μέσα ή όχι ή δεν είσαι πολύ περίεργος και ανοιγοκλείνεις συνεχώς πόρτες ).
Μου αρέσει προσωπικά ο εξής έλεγχος όταν θέλω να δω πόσο "γκαζώνει" μια συσκευή από στάση = μετά από απόψυξη πλήρη και θερμοκρασία περιβάλλοντος , για να διανύσει γρήγορα τα 100 μέτρα = ικανοποιητική ψύξη.
Ας πούμε έβαλες τα 2 παραπάνω ψηφιακά θερμόμετρα με εξωτερικό αισθητήρα και το καντράν από έξω για να παρακολουθείς .
Ξεκινάς το ψυγείο
Στα πρώτα λεπτά θα δεις την κατάψυξη να κατεβαίνει γρήγορα η θερμοκρασία (στο ψηφιακό καντράν θα κατεβαίνει ανά 3 έως και περισσότερα δέκατα της θερμοκρασίας κάθε λίγο π.χ. 27C > 27,5 > 26,8 κτλ 0 > -1,5C > -2,3 ...... (στην συντήρηση το ίδιο αλλά πιο ήπια λόγο μεγαλύτερου χώρου)

Κάποια στιγμή αυτά τα δέκατα διακυμάνσεων θερμοκρασίας ολοένα θα κοντύνουν π.χ. για κατάψυξη -9C > -9,2 > -9,5 (το ίδιο και πιο ήπια για συντήρηση ) (αρχίζει να ζορίζεται το μηχάνημα να κατεβάζει άνετα ψύξη αντίστοιχα του χρόνου που δουλεύει )
Αν π.χ. για την κατάψυξη από -9,5C δεις ότι περνάνε πολλά λεπτά για να ξεφύγει και να πάει π.χ. -9,8 > -10,2 και άγνωστο πόσο αυτό πρέπει να γίνεται σταθερά > -10,8 > > > -18C > > > - (στην συντήρηση παρόμοια π.χ. από +10 > + 9,7 > + 9,4 > > > +5,6 > +5,3 > +4,8 κτλ κτλ
Έτσι τα μετράω εγώ τα "υγρά" και την απόδοση . Αν δεις στο παραπάνω παράδειγμα να κολλάει σε ένα νούμερο θερμοκρασίας χωρίς να δίνει καλύτερο αποτέλεσμα τότε έχει πρόβλημα απόδοσης .