Ναι Μάριε το ανέφερα ως σύστημα αντιστροφής παραπάνω.
Όσον αφορά το θέμα που έθιξα δηλαδή αισθητήρα πίεσης ατμού μέσα στο καζάνι ή μπόλιερ, μετά από έρευνα συμβαίνει το εξής.
Το θερμίστορ κάτω ακριβώς από το καζάνι ή μποιλερ μετράει τη θερμοκρασία χωρίς να γνωρίζει τίποτε σχετικά. Το νερό που υπάρχει μέσα ατμοποιείται σταδιακά και στους 102.66 βαθμούς έχει πίεση 0.1bar σύμφωνα με τον πίνακα παρακάτω ο οποίος αυξάνει γραμμικά. Πχ στους 158.92 βαθμούς έχει πίεση ~5bar
Εφόσον πέσει η θερμοκρασία του μποιλερ λόγω εξαγωγής ατμού τότε δίνει εντολή στην αντλία να βάλει νερό καθώς θέτει και την αντίσταση σε λειτουργία, ώστε φτάσει ξανά σε θερμοκρασία ατμοποίησης και εσωτερικής πίεσης σύμφωνα με τον πίνακα παρακάτω.
Για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ύπαρξης αλάτων το διερευνώ και θα ενημερώσω σχετικά.
![]()