-
Καλησπερίζω την όμορφη παρέα σας. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημα μας, βρήκα το forum σας κι έτσι πήρα το θάρρος να γράψω.
Κάποιο παρόμοιο πρόβλημα έχουμε κι εμείς με τον εντοιχιζόμενο φούρνο στο σπίτι μας. Είναι ο AEG COMPETENCE E4101-4.
Μόλις πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία που του ορίζουμε σβήνει με τον θερμοστάτη αλλά μαζί του σβήνει και η λάμπα και δεν ξανανάβει ούτε ο φούρνος ούτε η λάμπα παρά μόνο όταν θα έχει πέσει η θερμοκρασία αρκετά. Αυτό που δεν είδα κανέναν άλλον να επισημαίνει ως πρόβλημα στη δική του περίπτωση, είναι πως η δική μας πρόσοψη του φούρνου -συγκεκριμένα εννοώ ο πίνακας με τους διακόπτες ρύθμισης- υπερθερμαίνεται σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να τον αγγίξεις με το χέρι.
Έσβησα λοιπόν τον γενικό διακόπτη παροχής ρεύματος της κουζίνας και αφού ξεβίδωσα τις δυο βίδες, "έσυρα" τον φούρνο έξω. Αφαίρεσα το φις που συνέδεε τα μάτια της κουζίνας με τον φούρνο και μετά ξεβίδωσα άλλες δυο βίδες και μπόρεσα να αφαιρέσω το άνω μεταλλικό κάλυμμα και είχα πρόσβαση στους διακόπτες της κουζίνας. Έσπρωξα ένα-ένα τα φισάκια μήπως κάποιο δε "πατούσε" καλά αν και όλα φαινόντουσαν να είναι σωστά στη θέση τους. Παρατήρησα πως ενώ τα πάντα ήταν πεντακάθαρα και καθόλου ταλαιπωρημένα η θερμική ασφάλεια είχε γίνει σκούρα καφέ σαν να έχει καεί. Είναι αυτής της μορφής: http://www.kourlaba.gr/eshop/product...9abkijg15seg76
Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να βασιστώ μόνο στη "καμμένη" απόχρωση. Έχω εντοπίσει τη συγκεκριμένη θερμική ασφάλεια -όπως είδατε- με κόστος 20 ευρώ και μάλλον θα την αντικαταστήσω έτσι και αλλιώς αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί το πρόβλημα να είναι και/ή κάτι άλλο.
Πολύμετρο δεν έχω κι έτσι δε μπορώ να φανταστώ με ποιο περαιτέρω τρόπο θα μπορούσα να ελέγξω το πρόβλημα, οπότε απευθύνομαι σε εσάς και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε σκέψη διατυπώσετε.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης