Πετρο παλια οντως βαζανε 2 μοτερ σε ενα ψυγειο με υσχη και των 2 περιπου στα 200-240 watt.Σημερα με ενα μοτερ των 120-150 watt περιπου μπορουν και εχουν καλη αποδοση χωρις να ξεσκιζεται σε λειτουργεια λογο της πιο καλης μελετης ψυκτικης αποδοσης.Απο εμπειρια και μονο μπορω να πω οτι το ισοβουτανιο που εχουν τα καινουργια αντι του freon εχει καλυτερη αποδοση αλλα υστερει σε αλλα πραγματα ασχετα με την καταναλωση.Αν βαλεις ενα μοτερ 1/5 με R134 να δουλεψει διπλα σε ενα μοτερ 1/5 R600 θα δεις με ενα βατομετρο οτι το R600 εχει περιπου 20% μικροτερη καταναλωση.Αυτο γινεται γιατι δουλευει σε πιεσεις υπο το μηδεν,σε κενο δηλαδη,και δεν ζοριζεται καθολου απεναντη στο R134 που δουλευει σε πιεσεις πανω απο το 0.
Δεν εχω διαβασει το θεμα που ανοιξε ο φιλος που αναφαιρεις στο forum,αν θελεις δωσε το link να το διαβασω και εγω.
Αν κρινω παντως απο τα κλιματιστικα τοτε σηγουρα δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα κλασικα με τα inverter.Τα inverter ειναι σαφως πιο οικονομικα.Βαλε για παραδειγμα ενα κλασικο να δουλεψει θερμανση με εξωτερικη θερμοκρασια 0 με -5 βαθμους να δουλεψει και θα δεις οτι δεν θα αποδωσει καθολου και το μονο που θα κανει ειναι να ξοδευει ρευμα.Βαλε μετα διπλα του και ενα inverter και θα δεις οτι με την ιδια αν οχι μικροτερη καταναλωση αυτο τουλαχιστον θα αποδιδει και θα ζεστανει τον χωρο.Οποτε προσωπικα ψηφιζω δαγκωτο inverter.
Οσο αφορα τα ψυγεια inverter δεν εχει ερθει ακομα στα χερια μου τετοιο ψυγειο ωστε να δω την διαφορα με τα κλασικα.Εχω απλα στο μυαλο μου τα a/c inverter και πιθανολογω οτι θα υσχυει κατι παρομοιο και με τα ψυγεια.
Η αληθεια ειναι οτι οσο πιο απλη ειναι μια συσκευη τοσο πιο αξιοπιστη ειναι.Τι να κανουμε ομως που αναγκαστικα ολοι μας πρεπει να ακολουθησουμε αργα η γρηγορα την ριμαδα τεχνολογια.