Καλησπέρα , ελέγχθηκε λοιπόν ο σωλήνας απορροής υδάτων μετα την αντλία =καθαρός ,ελέγθηκε ο σωλήνας κάδου πρός αντλία με πίεση με το χερι εξωτερικά (αν τον βγάλω απο την βάση καδου δεν εχω κόλλα ,ουτε εμπιστοσύνη ότι θα τον ξανακολησω σωστα να μην εχω διαρροή) δείχνει καθαρός.Ελάχιστα άλατα που ενοιωσα σα να σπάνε μεσα του, βγήκαν με την πρώτη εξαγωγή νερού.Το σωληνάκι αέρα (που πάει στον πιεσοστάτη) αφαιρέθηκε απο την κάτω πλευρά του πλυντηρίου (στο σημείο όπου κουμπώνει σε ενα παχύτερο , διαμέτρου σαν τον δείκτη χεριου ,το οποίο με την σειρά του ενώνεται με τον σωλήνα καδου αντλίας)και φυσώντας δυνατα με το στόμα δείχνει ελεύθρο εμποδίων(δεν είμαι και σίγουρος αν αυτό είναι σωστό διότι αν δεν ενεργοποιεί μεσα στον πιεσοστάτη ο αέρας απο το στόμα να τον κλέισει πως θα σταματησει να παιρνει νερό?) .Ο σωλήνας παχύτερος σωλήνας που ενωνει σωληνάκι πιεσοστάτη με σωλήνα καδου / αντλίας δείχνει επίσης καθαρος.Το βάζω σε λειτουργία χωρίς ρούχα στους 25 βαθμούς ο χειροκίνητος επιλογέας θερμοκρασίας.Ξεκινά ομαλά ,παίρνει νερό ,σταματάει να παίρνει (μάλλον κανονικά σταμάτησε την εισαγωγή νερου) το ζεσταίνει και κατόπιν ξεκινάει τον πρώτο κύκλο πλύσης.Μέχρι εδώ όλα καλά και χωρίς φασαρία η οτιδήποτε άλλο περίεργο.
Μόλις άρχισε να αδειάζει τα πρώτα νερά ξακίνησε η ηλεκτρική φασαρία ,σαν να ζορίζεται επειδή π.χ πηγαίνει ρεύμα στην αντλία π.χ λέω , και κοιτώντας απο το πλάι βλέπω καθαρα την νέα αντλία νερου να μην μπορεί να γυρίσει να ζορίζεται ,να γυρνά πολύ αργά προς την σωστή φορά (αλλά πολύ αργά και με διακοπές περιστροφής φτερωτής) και σε κάθε στιγμιαία διακοπή περιστροφής ο ηλεκτρικός θόρυβος πολαπλασιαζόταν .Το σταμάτησα έβγαλα τα νερα ξαπλώνοντας το λάστιχο στο σιφώνι του δαπέδου και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.Η αντλί είναι ολοκαίνουρια και αγοράστηκε πριν μια εβδομάδα.Δεν ειναι τηςς μανας του αλλα για παρόμοιο μοντέλο .Γράφει 100 watt ενω της μανας του 90.Αα επίσης εχει ικανή διαρροη η νεα αντλία όπως την ειδα απο το κεντρικό αξονάκι της και με παραξενευει αυτο ?!?! Τι λένε οι σπεσιαλίστες μας στο φόρουμ ?Σημειτέον η προηγούμενη ανλία επίσης απο το κεντρικό αξονάκι έχανε αλλά πολύ ελάχιστο νερο στο τέλος της πλύσης .τουτη τρεχει πολυ απο την αρχη.Βεβαια δεν θα επρεπε να τρεχει καθόλου.