Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ioannis_83 Εμφάνιση μηνυμάτων
pad se multilayer πλακετα επισκευαζεται???πολυ θα θελα να μαθω τον τροπο...
Όπως σου είπε και ο Αντώνης επισκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που επισκευάζονται και οι γραμμές στα boards (ψιλό σύρμα, ψιλή μύτη στο κολλητήρι, μικροσκόπιο και καλά νεύρα). Τις περισσότερες φορές τα pads που ξεκολλάνε είναι not connected και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ioannis_83 Εμφάνιση μηνυμάτων
και απο προσωπικη εμπειρια,2 μηχανηματα πηγα σε 2 διαφορετικα μαγαζια απειραχτα,ο ενας υπερυθρες,ο αλλος rework station αερα,επειδη οπως λετε δεν τα πειραξα ο ιδιος με τον ταπεινο κινεζικο αερα μου,κανενα δεν εφτασε το 6μηνο.με reball το ενα,αλλαγμενο chip το αλλο
Ολους τους πελάτες μου τους προετοιμάζω για αλλαγή chipset. Τώρα το πόσο αξιόπιστο θα είναι το καινούργιο chipset είναι σχετικό. Παίζει πολύ λοβιτούρα με τους Κινέζους στα ανταλλακτικά. Όλα τα scrap των ανεπτυγμένων χωρών καταλήγουν στην Κίνα όπου ολόκληρα χωριά ασχολούνται με την διάλυσή τους και την διαλογή τους. Προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα είναι από scrap, reballed και μπανιαρισμένα σε υπερήχους και πολλές φορές γιαλισμένα και με ξαναχτυπημένα νούμερα, ημερομηνίες κλπ. Εάν δεις τα περισσότερα dies σε μικροσκόπιο, θα έχουν ψιλές χαρακιές και σπασμένες γωνίες, ακόμα και διαφορετικό logo (καλή δικαιολογία για να το γυρίσεις για refund στον Κινέζο) και πολλά από αυτά που πουλάνε σαν καινούργια είναι πιο μαυρισμένα από εμένα στα μέσα Αυγούστου. θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή του προμηθευτή και του chipset που θα προμηθευτής.
Παρόλα αυτά η αλλαγή του chipset είναι μονόδρομος εάν το μηχάνημα επιστρέψει με το ίδιο πρόβλημα μετά από reball (συνήθως την δεύτερη φορά που επιστρέφει από reball το chipset είναι βραχυκυκλωμένο - dead, ή εάν το κάνεις reball ξανά να σου βραχυκυκλώσει τότε).