Κατ αρχας χαιρετω ολους τους συνφορουμιστες και ζητω εκ των προτερων την κατανοηση σας για το μακροσκελες -που δυστυχως θεωρω απαραιτητο ως θα φανει παρακατω- του ποστ μου.
Το αναφερομενο εις θεμα πλυντηριο ρουχων ανω φορτωσης, αγορας 1990 Νοεμβριος ,κατοπιν αξιοπιστης λειτουργιας των παρελθοντων 25 ετων και αλλαγης ρουλεμαν καδου ,απο εμε προσωπικα 2 φορες στο παρελθον με απολυτη επιτυχια (μονον το ρουλεμαν δεξιας πλευρας που βγαινει η πλευρα του πλυντηριου με 3 βιδες,στην πλευρα τροχαλιας ,το μεσα -αλλης πλευρας-ουδεποτε εκανε θορυβο,ασε που πρεπει να βγει ο καδος για αυτο και δεν ξερω πως, αλλα και δεν χρειαστηκε ευτυχως),ετουτη την φορα αδυνατουσα να το βγαλω με τον εξολκεα και το εστειλα στην αντιπροσωπεια για αλλαγη ρουλεμαν .Μεγαλωσαμε λιγο σκεφτηκα,ας μην κουραζομαστε πλεον,ας δουλεψουν και οι μαστοροι βρε αδερφε)επισης ευκαιρεια για επισκευη καπακιου καδου ο οποιος ειχε παρουσιασει διαρροη στο κατω μερος στα 10 χρονια ζωης του πλυντηριου και τον ειχα επισκευασει ο ιδιος με πλαστικ στηλ τοτε ,και που αντεχε ακομη ως σημερα χωρις αλλη διαρροη εκτοτε.Το πλυντηριο ηρθαν το πηραν και μια μερα το ξαναφεραν σπιτι.εκαναν δοκιμη εκινησης ,αντλησης νερων ,πληρωθηκαν ,εφυγαν.
Ανοιγω το πλαστικο καπακι φορτωσης ρουχων και την εισοδο φορτωσης ινοξ,για να βγαλω το ενα απο τους 3 πλαστικους αναδευτηρες να δω κατω αντισταση και βλεπω κατι χονρες κατσαβιδιες να εχουν κανει λακουβες στα πλαστικα δεξια και αριστερα αμεσως κατω απο το πλαστικο καπακι και λιγο πανω απο το ινοξ καπακι φορτωσης του τυμπανου.Ωραια !λεω,δεν βαριεσαι 26 χρονων ειναι.26 αλλα Ρολς-Ρους λεει η επομενη σκεψη!Παω να βγαλω τον ενα κατω γκρι αναδευτηρα ,βλεπω δεν ηταν κουμπωμενος σωστα -2 τα κρατουμενα- και θα εσπαγαν τα πλαστικα δοντακια προσαρμογης του στο ινοξ τυμπανο εαν συνεχιζε να φορτωνεται ρουχα και να πλενει ετσι,κοιτω κατω την αντισταση με φακο -γυαλιζε-ωραια σκεφτομαι την καθαρισαν απο τα ελαχιστα αλατα που ειχε πανω της.Ελεγχω τους αλλους 2 γκρι πλαστικους αναδευτηρες ,ουτε αυτοι ηταν κουμπωμενοι σωστα.!!Προσπαθω ,δυσκολευομαι γιατι ειχαν φορτωσει 3 πλυσεις δοκιμης με ρουχα οπως μου ειπαν απο το σερβις και ειχαν στραβωσει λιγο τα ινοξ δοντακια προσαρμογης τους στο τυμπανο,τελος παντων καταφερνω τα κουμπωνω σωστα με μικρη απωλεια.Εσπασαν 2 μονον πλαστικα δοντακια των γκρι αναδευτηρων.Ο καθενας τους εχει 6.Δουλευει 4 πλυσεις το πλυντηριο και 5η γιοκ!Καταφερνω να καταλαβω οτι μαλλον φταιει η ηλεκτροβανα εισοδου νερου (ποτε κανενα προβλημα στο παρελθον στο πλυντηριο ,εφ ολης της υλης)ανοιγω το καπακι δεξια που ανοιγα οταν αλλαζα ρουλεμαν(σε εκεινη την πλευρα βρισκεται η ηλεκτροβανα) και βλεπω εκπληκτος σπασμενο το τσιμεντο αντιβαρο σε δυο κοματια(3 τα κρατουμενα και χοντρα αυτη την φορα!!) -στις 2 απο τις 3 βιδες συγκρατησεως του- ολοκληρο το κοματι σπασμενο και κολημενο με κολλα τσιμεντου μαζι με τις βιδες η κολλα.Δηλαδη το παραβιδωσαν η τους επεσε οταν το εβγαλαν και εσπασε στα 2 ,κατοπιν το κολλησαν αλλα μαζι με τις βιδες αρα δεν ξερω αν ξαναβγαινει ,εαν ζησει το πλυντηριο και καποτε ξαναχρειαστει να βγει το αντιβαρο και φυσικα ανταλλακτικο αντιβαρο δεν νομιζω οτι υπαρχει πλεον για τοσο παλιο μοντελο ,ειναι τσιμεντο σε καλουπι ειδικο .Κοιτω καλλιτερα πιο κατω,βλεπω εσκισαν την σκληρη ζελατινα (4 τα κρατουμενα !!)που επρεπε να μπει μαζι με την αντισταση και επειτα κυρτωνει και προστατευει απο τυχον διαρροη ρουλεμαν τα καλωδια και την εβαλαν μιση πλεον εξω απο την αντισταση απλα να υπαρχει και δεν καλυπτει καμμια καλωδιακη ενωση πλεον ,ουτε και μπορω να την ξαναβαλω αφου δεν υπαρχει -αντε να φτιαξω μια απο ταπερ-αφου δεν εχω κολλα στεγανοποιησης διοτι το λαστιχο αντιστασης ειναι παλιο και εβαλαν κολλα βλεπω,και γιατι αλλωστε να καθομαι να βγαζω αντισταση και να τρεχω να ψαχνω να αγοραζω ειδικες κολλες ,οταν πληρωσα για να φτιαξουν κατι και εκεινοι χαλασαν αλλα πραγματα που δεν ειχαν προβλημα?!Αρχιζω και ζοριζομαι!!,παει η Ρολς -Ρους σκεφτομαι....παρατηρω στο κεντρο,διπλα στο ρουλεμαν ,βλεπω δεν εχουν βαλει την ροδελα αστερι που ειχε η βιδα που συγκρατει την γειωση της αντιστασης στο σωμα.(5 τα κρατουμενα)Τρελαινομαι!!Αγοραζω μια ηλεκτροβανα -η δικια του ολοκαινουργια εμφανισιακα και εξωτερικα και εντος της ,ομως δεν δουλευε ο ηλεκτρομαγνητης που την ανοιγει-τοποθετω την νεα κανονι το πλυντηριο!!Ισως ηταν συμπτωματικο σκεφτομαι και ηταν η ωρα της να χαλασει μετα απο 26 χρονια.Βεβαια οταν το δοκιμασαν φερνοντας το σπιτι ,εκανε εναν τοσο δυνατο θορυβο ΤΑΚ μολις ανοιξε για να παρει νερο,που νομισα οτι τρυπησε το σιδερο της πλευρας του πλυντηριου και πεταχτηκε εξω!!!Μαλιστα τους το ειπα...γιατι χτυπαει τοσο δυνατα η ηλεκτροβανα??δεν εκανε ετσι ποτε!αλλα εκεινοι μου ειπαν <<βαζει νερο βγαζει νερο>> ,πλυντηριο ειναι ενταξει.Καλα λεω...εγω ειμαι χαζος φαινεται!!Σιγα μην βγαλω ακρη με τους μεταφορεις...<<δεν ειμαστε τεχνικοι>> μου λενε.
Αφου πλυντηριο κανονι ,κατοπιν αλλαγης ηλεκτροβανας , ξετρελαινομαι και ησυχαζω!Η γυναικα να επιμενει οταν ειδε τα προαναφερθεντα και προ της βλαβης ηλεκτροβανας ως και κατοπιν <<παρε τους τηλεφωνο...να τους τα πεις>>.Ασε βρε γυναικα ,εμεις μπορουμε εν αναγκη να παρουμε ενα πλυντηριο καινουριο ,εκεινοι με τις @@@@@ που κανανε μπορει και να τους διωξουν απο την δουλεια τους και αντε μετα να βρει καποιος δουλεια τετοιες εποχες...ελεγα εγω.<<Ναι αλλα 160 εβραιους δωσαμε και μας κανανε και ζημιες...>> ωρυωταν εκεινηΒαζει 2 πλυντηρια 90 βαθμους και 40 ολα καλα,χαρηκαμε και οι δυο ,αντε λεω δεν πειραζει,συγχωρα τους ανθρωπους για να μας συγχωρουν και εμας οταν κανουμε λαθη.Και στο επομενο πλυσιμο παλι βλαβη!! Τωρα σταματαει (νεκρο εντελως εκτος απο το κοκκινο λαμπακι που δειχνει λειτουργει)λιγο πριν βγαλει τα νερα της πρωτης προπλυσης στο μεγαλο προγραμμα ,κανω ενα δοντακι τακ το διακοπτη προγραμματος εμπρος δουλευει κανονικα,ξανασταματαει πριν αδειασει η αμεσως αφου παρει νερο στο τελος δευτερης προπλυσης -δεν θυμαμαι ακριβως τωρα-και ξανα αλλες 2 φορες (δεν εχω σημεια γιατι το προχωρησε η γυναικα μου χωρις να προσεξει που σταματησε)και δεν ζεσταινει πλεον καθολου το νερο.Το γυρισα μηδεν το διακοπτη θερμοκρασιας ,δεν ξεκινησε ποτε .Μονον οταν χειροκινητα το προχωρησω ενα τακ τον περιστροφικο διακοπτη συνεχιζει το προγραμμα.Τα παρομοια κανει και στο απαλο προγραμα που εκει εχει μονον μια φαση προπλυσης.Ομως σημερα εβαλα ενα απαλο 11-18 ειναι οι αριθμοι για οσους γνωριζουν το πλυντηριο αυτο και μου σταματησε (νεκρο ειπαμε ,ουτε τουκ τουκ τουκ ο χρονοδιακοπτης ουτε τιποτα)αμεσως μολις ξεκινησεσε σε 1 λεπτο αφοτου πηρε λιγο νερο .Προχωρω τακ με το χερι δουλευει,ξανασταματα λιγο μετα την αρχη της πλυσης δηλαδη στο 12 μιση (12 ηταν πριν εχει και τζογο τωρα ο διακοπτης)και αφου εβγαλε τα νερα προπλυσης και πηρε νερο πλυσης.Προχωρω εαν τακ ξανασταματαγε στο 13 μιση ,14 μιση ,15 μιση παντα χειροκινητα ξαναξεκιναγε .Μετα το 15 μιση (στο 16 αρχιζουν ξεβγαλαματα κατοπιν τα στυψιματα )ολοκληρωσε μεχρι τελους χωρις αλλη διακοπη.Δλδ στα ξεβγαλματα δεν σταματα.Επισης ακουγα ενα τριξιμο που ποτε δεν υπηρχε πριν μεσα στο διακοπτη προγραματος κατα την διαρκεια που αυτο δουλευε σαν καποιο τζζζ σαν να κανει στατικο βραχυκυκλωμα αλλα δεν μπορω να το περιγραψω καλλιτερα.Σχεδον καθ ολη την διαρκεια πλυσης το εκανε αυτο.ΟΛΑ συμπωματικα ειναι ?Ξαφνικα ηρθε ο καιρος τους ?Αμεσως μολις γυρισε απο το σερβις?Το οποιο πρωτη φορα στην ζωη του επισκεφθηκε?Μπορει καποιος να βοηθησει ? Η με συμβουλευετε να επισκευφθω το σερβις μαζι με το τσιμεντενιο σπασμενο αντιβαρο κρατωντας το στο χερι ψηλα?Ελπιζω να διασκεδασατε με οσα διαβασατε...που δυστυχως ειναι αληθινα ,αλλα και να με βοηθησει καποιος ,τουλαχιστον να πιασουν τοπο τα ευβροπουλα που πληρωσα στην αλλαγη ρουλεμαν .Δεν πηραμε καινουριο ,επειδη οταν μπηκα να ψαξω για καποιο καλο...διαβασα τις καλοσυνες των καινουριων πλυντηριων καθως και τις χαρες οσων τα εχουν αποκτησει!Αποφασισαμε να αλλαξουμε ρουλεμαν σε αυτο που εχουμε.Η τελευταια πλυση που προανεφερα με τα σταματηματα ,εγινε σημερα με τον διακοπτη θερμοκρασιας στο μηδεν εξ αρχης της πλυσης.Δεν το εχω ανοιξει ακομη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια η συμβουλη.