Λοιπόν μίλησα χθες με τον τεχνικό της Siemens για το πρόβλημα και ο οποίος μου είπε να κατεβάσω και άλλο τη θερμοκρασία στην κατάψυξη και συγκεκριμένα στους -22 με -24. Η θερμοκρασία που το είχα ρυθμίσει ήταν -24 αν θυμάμαι καλά, πριν τη διακοπή της ΔΕΗ. Όταν ήρθε το ρεύμα δεν θυμάμαι αν πήγε από μόνο του στους -16 η κατάψυξη, θυμάμαι όμως ότι όταν ξεκίνησε να χτυπάει το alarm το ανέβασα, νομίζοντας ότι δεν θα ζορίζεται η κατάψυξη και θα μπορεί να ψύξει έστω και λίγο λιγότερο.
Τελικά από χθες το κατέβασα στους -23 και δεν έχει χτυπήσει alarm ακόμα. Η εξήγηση του ήταν ότι με το άνοιξε κλείσε τη συντήρηση συχνά και με χαμηλή θερμοκρασία στην κατάψυξη, η κατάψυξη στέλνει στη συντήρηση για να τη διατηρήσει και έτσι μένει η κατάψυξη χωρίς την απαιτούμενη ψύξη και γι' αυτό το λόγο χτυπάει. Βάλτο μου λέει στους -22 την κατάψυξη για να έχει απόθεμα η κατάψυξη να δώσει στη συντήρηση και να μην μένει από ψύξη η κατάψυξη, ιδιαίτερα τώρα που έχει πολύ ζέστη το καλοκαίρι, το χειμώνα μπορείς να τη βάλεις και -18 μου είπε.
Λοιπόν θα δούμε, για την ώρα πάει καλά.
Πέτρο, και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια σου και το χρόνο που ασχολήθηκες με το θέμα μου.