Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 69

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Μπαίνω στη συζήτηση, αφού μου παρουσίασε όμοιο πρόβλημα ο φούρνος Candy CMG 2894 DS που είχα αγοράσει τον ΜΑΡ 2009 (140€), αλλά με ελάχιστη οικιακή χρήση. Ο φούρνος δουλεύει κανονικά στο Grill αλλά δεν ζεσταίνει στα μικροκύματα. Οι ήχοι που ακούγονται, κατά τη λειτουργία του, είναι οι ίδιοι όπως και πριν το πρόβλημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Διάβασα προσεκτικά το thread και, όταν κατάφερα να ανοίξω το καπάκι (είχε και 2 βίδες με διαφορετικό κεφάλι που ήθελαν torch), διαπίστωσα ότι δεν έχει ασφαλειοθήκη αλλά μια ασφάλεια 10Α 250W πάνω σε μια μικρή πλακέτα αμέσως μετά το τέλος του καωδίου τροφοδοσίας, την οποία μέτρησα και έχει αντίσταση 0. Έχει τον βαρύ μετασχηματιστή και πάνω απ' αυτόν μάλλον τη γεννήτρια μικροκυμάτων (magnetron) που είναι στερεωμένη στο πλαινό του φούρνου. Στο σασί, δίπλα στο μετασχηματιστή, βρίσκεται ο πυκνωτής και σε μία έξοδό του συνδέεται μια δίοδος της οποίας το άλλο άκρο είναι γειωμένο στο σασί. Όλη η διάταξη φαίνεται στις συνημμένες φωτο.

Μιας και πιάνουν λίγο τα χέρια μου, θάθελα λίγη βοήθεια, αν μπορεί να εντοπιστεί η βλάβη και μπορώ να την αποκαταστήσω χωρίς να καταφύγω στην αντιπροσωπεία, η οποία, είναι βέβαιο, ότι, αν την επισκευάσει, θα με χρεώσει τουλάχιστον με την αξία ενός καινούργιου αλλά φτηνότερου φούρνου.

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων, όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-11, 22:25
  2. προβλημα σε φουρνακι
    από pheilippe στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-11, 20:43
  3. προβλημα με φουρνο μικροκυματων
    από jeck στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-08-11, 12:10