Γεια και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά μέσα στο forum
Το δικό μου θέμα έχει ως εξής :
Ένας γνωστός μου σήμερα μου έδωσε μια ηλεκτροκολληση παρατημένη για Κανά χρόνο
Η ηλεκτροκολληση είναι μάρκας smart 1000 imperia
ΤΥΠΟΣ SMART 1000 ΤΑΣΗ (V/Hz) 230 ΙΣΧΥΣ 25% (KVA) 2,2 ΡΕΥΜΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ (Α) 10-80 ΑΠΟΔΟΣΗ 25% (Α) 80 ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ max (mm) 2 (2,5) ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ IP 21 ΒΑΡΟΣ (kg) 2,5 Ιδανική για ερασιτέχνη και επαγγελματία με μικρό όγκο εργασιών Ελαφρία και μικρών διαστάσεων, χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος. Διαθέτει μηχανισμό HOT-START που προσθέτει ηλεκτρική ισχύ (ρεύμα) για ομαλό ξεκίνημα της συγκόλλησης Ενσωματώνει μηχανισμό ANTI-STICK που σταματά το ρεύμα συγκόλλησης εάν το ηλεκτρόδιο ''κολλήσει'' στο υλικό Διαθέτει μηχανισμό ARC FORCE που εξασφαλίζει ομοιογένεια κόλλησης ακόμα και όταν η απόσταση μεταξύ ηλεκτροδίου και επιφάνειας δεν είναι σταθερή Συμπεριλαμβάνονται καλώδια με την τσιμπίδα και το σώμα γείωσης.
Μου είπε το εξής ότι ενώ δούλευε σταμάτησε ξαφνικά
Έτσι τι έκανε(δεν το σχολιάζω καν ) την άνοιξε μπας και …..κάτι αλλά κατά λάθος ενώ είχε τάση ακούμπησε έναν πυκνωτή λέει και έκανε τρελό τσαφ
Στο σήμερα…..
Την έχω στα χέρια μου την άνοιξα ,φυσικά πριν δοκίμασα εάν λειτούργει αλλά τζίφος
Αφού την άνοιξα παρατήρησα τα εξής
Εμφανισιακά δεν λείπει κάποιος πυκνωτής και κανένας δεν φαίνετε καμένος-σκασμένος
Αυτό που είδα στο πίσω μέρος είναι ένα μαύρισμα στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο έχω Φώτο στο οποίο είναι κολλημένο ένα γκρι και δίπλα ένα πράσινο εξάρτημα τα οποία δεν τα αναγνωρίζω το ένα λέει A..V.E.L.S.a.S και το πράσινο VTHA 001 12
Επίσης στο σημείο που είναι κολλημένη η μπορνα του ηλεκτροδίου η μια κόλληση είναι κομπλέ ενώ η άλλη τρύπια …έχει θέμα εκεί;;
Υπάρχει περίπτωση να σωθεί από αντικατάσταση κάποιοι εξαρτήματος
Μπορείτε να βοηθήσετε;;

Σας ευχαριστώ…DSC00221.jpgDSC00222.jpgDSC00223.jpgDSC00224.jpgDSC00225.jpgDSC00226.jpg