,,,,,.......
Κανεις δεν το ειπε.Εγω το εγραψα.Εχω δει τα οφελη της μιας και της αλλης.
Το μικρο παιδι το ελουζα στον νιπτηρα και ηταν και ορθιο ,οχι στην μπανιέρα στα τεσσερα.
Επισης δεν πλενω χαλια κλπ στο σπίτι.Η χρηση που εχω στο μπανιο ειναι να μπουμε να κανουμε μπανιο μια οικογενεια.
Η μπανιερα ειναι μια κακη συνηθεια πλεον.Δεν την γεμιζουμε,δεν την χρησιμοποιουμε σαν μπανιέρα απλα σαν γουρνα(ντουσιερα) ,μπες κανε ενα μπανιο και βγες.
Αν τωρα καποιος την χρησιμοποιει δεν μπορω με το ζορι να του αλλαξω τα γούστα..
Σωστος ο Βασίλης. Σχεδον παντα ντουζ κάνουμε ολοι. Η απουσια μπανιερας ομως σου στερει την επιλογή μια στο τοσο να την γεμισεις και να χαλαρώσεις, ισως και οχι μονος
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
vasilllis (25-09-20)
Τελικά έψαξα το θέμα και βρήκα ότι το μόνο μειονέκτημα των ακρυλικών μπανιερών που είναι ο υπόκωφος ήχος όταν κάτι πέφτει πάνω τους, λύνεται αν από κάτω ο τεχνίτης βάλει μεγάλη βάση-εδραίωση, πολλά μπάζα δηλαδή και όχι δυο-τρία τούβλα. Υπάρχουν και έτοιμες ειδικές βάσης. Ακόμα καλύτερα μπορεί να μπει ενισχυμένη ακρυλική μπανιέρα που από κάτω έχει μια τάβλα από ξύλο θαλάσσης.
Ακόμα μέσα σε πέντε μήνες από τότε που ανήρτησα την φώτο η σκουριά προχώρησε πολύ σε σημείο που το σκουριασμένο σημείο να κουνιέται με το δάκτυλο. Ο αδελφός μου που ξέρει από ηλεκτροσυγκόλληση κόλλησε ένα κομμάτι σίδερο. Το έκανε πολύ γρήγορα και έτσι δεν πρόλαβα να ρίξω αφρό πολυουρεθάνης από μέσα για προστασία από σκουριά. Βέβαια το κομμάτι σίδερο που έβαλε έχει τετράγωνο προφίλ οπότε δεν μπορούσε να μπει ακριβώς εκεί μέσα και πολυουρεθάνη. Όπως βλέπετε και στην φώτο οι ραφές της ηλεκτροσυγκόλλησης δεν έγιναν σε όλο το περίγραμμα οπότε θα βάλω και τον δοκιμασμένο εποξικό στόκο που πρότεινε πριν ο Κυριακίδης που αντέχει και στην υγρασία. Απ' όσο ξέρω οι εποξικές κόλλες είναι οι καλύτερες για σίδερο.
Το μέταλλο της μπανιέρα επειδή είναι ψυχρό μπορεί κάλλιστα να μαζέψει την υγρασία του WC. Έχω ακούσει από υδραυλικό και για τρύπα στα πλακάκια της μπανιέρας για να αερίζεται ο χώρος εκεί μέσα, ώστε να μην μαζεύονται συμπυκνώματα από την εσωτερική πλευρά και παραπονιέται ο από κάτω γείτονας για υγρασία!100_0886.jpg
γαζι γυρω γυρω επρεπε να κανει και μετα λειανση με τροχο. ετσι ουτε εποξικη κολλα θα χρειαστεις ουτε τιποτα αλλο. στο τελος βαψιμο με ειδικο χρωμα για μπανιερες και το αποτελεσμα θα ειναι αψογο!
Την έκανα την μπανιέρα με αυτόν τον στόκο και είμαι ευχαριστημένος. Στο τέλος γίνεται πολύ σκληρός και οι εποξειδικές κόλλες απ' όσο ξέρω είναι από τις καλύτερες στο μέταλλο. Πάντως έχει μεγάλο ιξώδες, οπότε και δουλεύεται δύσκολα με την σπάτουλα. Μου έσπασε και το πλαστικό κουταλάκι μίας χρήσης που είχα για ανακάτεμα. Θέλει δύο κουταλάκια γιατί δεν επιτρέπεται ανακάτεμα των δύο ουσιών στα βαζάκια τους. Το νερό στην σπάτουλα μίας χρήσης (τηλεκάρτα!) που είχα, βοήθησε στο άπλωμα του στόκου. Τέλος στις οδηγίες χρήσης έγραφε ότι αν θερμανθεί σκληραίνει πιο γρήγορα (επιταχύνεται ο πολυμερισμός).