Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 40

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    ωραίος Πέτρο!
    Επειδή όμως δεν νομίζω να μας παρακολουθούν φανατικά, μάλλον δεν έγινε πολύ κατανοητό αυτό που είπες οπότε θα δώσω περαιτέρω εξηγήσεις στον Γιώργο(AUQ): Ο Πέτρος σου λέει να πας σε ένα μάστορα (ηλεκτρολόγο; ηλεκτρονικό; δεν ξέρω, απλά κάποιον να το κατέχει το άθλημα) και να σου αφαιρέσει την 'πλακέτα' και να σου κάνει την κουζίνα να δουλεύει χωρίς πλακέτες και ηλεκτρονικά.
    Απλά, όπως δουλεύανε μέχρι πριν λίγα χρόνια χωρίς όλα αυτά.
    Έτσι δεν θα χαλάει, λόγω απλότητας. Κι αν χαλάσει, θα 'ναι πολύ εύκολο να επισκευαστεί, λόγω απλότητας πάλι.
    Δεν ξέρω όμως πόσα θα σου πάρει ο μάστορας...
    Δεν ξέρω όμως πόσα θα σου πάρει ο μάστορας..
    Σφαλιάρα 1η ....
    εψαξα να βρω πλακετα καινουργια και το κοστος ειναι 190 ευρω , η οποια ειναι και καταργημενη αυτη η πλακετα .ΚΩΔ ΠΛΑΚΕΤΑΣ 00483099
    Σφαλιάρα 2η ....
    Αν αντί των μυξοπαρθενιών με ποτενσιόμετρα κτλ έβαζε κοινό θερμοστάτη , δεν πα να λένε αργότερα περί "κατάργησης " θερμοστάτη , ταιριάζουν και άλλοι με την ίδια χρήση .
    Η 3η σφαλιάρα στον επόμενο που θα ρωτήσει για τυχόν πλεονεκτήματα στα ηλεκτρονικά "μυξοπαρθενιάρικα " μέσα (αν πάμε και εκτός της κουζίνας / και στα πλυντήρια / ψυγεία / καφετιέρες ) από εκεί και ύστερα θα πέφτουν κεφαλοκλειδώματα αντί για σφαλιάρες ..

εψαξα να βρω πλακετα καινουργια και το κοστος ειναι 190 ευρω
    Σφαλιάρα 4η....
    https://www.skroutz.gr/s/5980709/Zan...CE550G1WA.html (σας δίνω αβάντα τα μαστορικά για το πέρασμα της πλακέτας ) ..... άλλος ? (κυρίως με "ηλεκτρονικά " μαργαριτάρια ) ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-11-18 στις 21:21

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ASPROPIRGOS- ATTIKI

Προεπιλογή

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια .
    Αρα μπορουμε να να μετατρεψουμε την κουζινα πιο απλη , απο τα λεγομενα του Πετρου .

Πριν 1 ωρα μιλαγα με τον μαστορα και μου ειπε να αλλαξω θερμοστατη κουζινας , και το κοστος ειναι αυτο : http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=48667#tabmarka

Εαν δεν κανω λαθος κωδ : 00187031

Μπορουμε να ταιριαξουμε καποιον πιο οικονομικο οπως αναφερε ο Πετρος ?

Θα ρωτησω τον μαστορα μου εαν μπορουμε να μετατρεψουμε την κουζινα απο ιντζεκσιον σε καρμπυρατερ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα ρωτησω τον μαστορα μου εαν μπορουμε να μετατρεψουμε την κουζινα απο ιντζεκσιον σε καρμπυρατερ
    Και μανιβέλα για μίζα ακόμη καλύτερα .

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Εκείνα τα δυο μπλέ πυκνωτάκια ελέγχθηκαν;
    Αν δεν έχουμε σταθερή τάση στο ADC κύκλωμα και δεν ερμηνεύονται σωστά οι τιμές του NTC αισθητήρα θερμοκρασίας

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ASPROPIRGOS- ATTIKI

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκείνα τα δυο μπλέ πυκνωτάκια ελέγχθηκαν;
    Αν δεν έχουμε σταθερή τάση στο ADC κύκλωμα και δεν ερμηνεύονται σωστά οι τιμές του NTC αισθητήρα θερμοκρασίας
    Καλημερα , δεν νομιζω να εχουν αλλαχθει , και ο κωδικος τους ειναι ΜΚΡ 3362 10nM .
    Και κατι αλλο , εαν βγαλω παλΙ την πλακετα να αλλαξω και τον πυκνωτη τον μεγαλο με κωδικο EKS 2200μf 35V , γιατι λιγο που τον ακουμπησα με τον χερι ηταν χαλαρος , και ουτε αυτος μετα απο 14 χρονια λειτουργιας πρεπει να εχει αλλαχθει .

https://www.markidis.gr/el/ilektroni...iliko/piknotes
    Ποιους να αγορασω ?

Ευχαριστω .

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν είναι μόνο ο χαλαρός πυκνωτής , φαίνονται και ύποπτες οξειδώσεις στην κορυφή που δεν είναι απλός σκόνες , πάραυτα το γεγονός ότι όταν πιέζεις το κουμπί ρύθμισης δεξιά αριστερά σου αλλάζει την συμπεριφορά δεν μπορείς να βασιστείς μόνο στον πυκνωτή.
    Επειδή ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι ακριβός , άλλαξε τον πυκνωτή με 2200 /35v (105) . Σταθεροποίησε το κουμπί με μια επιλεγμένη θερμοκρασία (οδοντογλυφίδα ) και δες αν έχεις σταθερά αποτελέσματα .

Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AUQ Εμφάνιση μηνυμάτων
    ο κωδικος τους ειναι ΜΚΡ 3362 10nM
    βάλε φωτογραφία του κωδικού τους. Λεπτομέρειες που εσύ δεν δίνεις σημασία παίζουν ρόλο (όπως με το "ποτενσιόμετρο").

Τις φωτογραφίες ανέβασε τες εδώ απευθείας και όχι στο χαμηλής ανάλυσης και κατακλυσμένο απο διαφημίσεις site που ανέβαζες μέχρι τώρα.

π.χ. δεν είναι αυτοί σύμφωνα με τα λεγόμενα σου:
    https://www.vishay.com/docs/28120/mkp3362x2.pdf

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ASPROPIRGOS- ATTIKI

Προεπιλογή

Καλημερα Klik , καταρχας το μονο που δεν φαινεται ειναι τα 2 πυκνωτακια τα V , εδω κανεις λαθος δεν εχει κανενα κωδικο επανω το ποτενσιομετρο που γραφεις , εαν ειχε θα το ειχα ανεβασει .

Νομιζω πως με αυτο το τροπο που ανεβασα τις φωτο μπορεις να τις δεις καλα , εαν τις κλικαρις .
    Ποιες διαφημισεις ???

Επειδη ο γραπτος λογος δεν ειναι οτι το καλυτερο , προσπαθω να μην γινομαι κατανοητος .

Και παλι ευχαριστω για τις γνωσεις σας και την βοηθεια σας που δεν εχω εγω επανω σε αυτο το αντικειμενο ...

Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Δεν με ενδιαφερει το encoder, δυσκολο να εχει προβλημα.
    Θελω φωτογραφες απο ότι γραφουν πανω τα δυο μπλε πυκνωτακια. Σε καμια φωτογραφια μεχρι τωρα δεν μπορω να διαβασω τι γραφουν τα πυκνωτακια αυτα.

Το site που ανεβάζεις φωτογραφιες (https://postimg.cc) ειναι γεματο διαφημισεις.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ASPROPIRGOS- ATTIKI

Προεπιλογή

Καλημερα παιδια .
    Χθες το απογευμα παρελαβα την κουζινα απο τον μαστορα και το προβλημα τελικα ηταν στο ποτενσιομετρο (encoder).
    Ανοιξε τον διακοπτη ο μαστορας και μεσα ειχε ενα ελατηριο και κατι ροδελες (μου ειπε ) που ειχαν φυγει απο την θεση τους , και εκανε αυτο το προβλημα με την θερμοκρασια .
    Ο διακοπτης παραβιαστηκε λιγο γιατι ηταν περιπου σαν
    πρεσαριστος και τον ξανακολλησε παλι .
    Δεν αλλαξε κατι αλλο ο μαστορας , ουτε πυκνωτη ουτε τα πυκνωτακια τα μπλε γιατι ειχε λιγο διαφορετικη γνωμη με σας ...
    Klik : Τα πυκνωτακια γραφουν επανω BC 0247 275v & 250v X2 .
    Εαν θελεις φωτο πεσμου καποιο αλλο τροπο να τα ανεβασω , τα εβγαλα χθες το βραδυ φωτο επανω στην κουζινα χωρις να βγαλω την πλακετα παλι
    .
    Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια & μπραβο για το φορουμ σας .

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Προβλημα με τον φουρνο
    από pantg στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-04-18, 19:27
  2. [Miele] ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
    από zaharias13 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 18:00
  3. [Pitsos] ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΙΤΣΟΣ - ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ
    από rasape στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα