Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 26 από 26
    Το avatar του χρήστη lakon1981
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λεωνίδας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badmenito Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η θερμοκρασία που έδειξε το θερμόμετρο μας λέει κάτι?.
    Δυστυχώς ΝΑΙ. Μας λέει...Ότι έχεις δίκιο. Το κλιματιστικό έχει όντως μειωμένη απόδοση. Για να σιγουρευτούμε βάλε το αισθητήριο και σε άλλες θέσεις δεξιά - αριστερά και βγάλε ένα μέσο όρο. Επίσης πες μου με ποια σκάλα του ανεμιστήρα πήρες τις μετρήσεις.

Μπορείς να κάνεις το ίδιο - αν υπάρχει ασφαλής πρόσβαση - και στην εξωτερική μονάδα; Κανονικά η μέση θερμοκρασία του αέρα της εξωτερικής που φεύγει από τη μονάδα προς το περιβάλλον πρέπει να είναι σήμερα και αύριο γύρω στους 45oC. Το βράδυ μπορεί να πέσει λίγο.

Τι φρέον έχει μέσα; R-407 ή R-410; Αυτό φαίνεται στο ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας.
    Αν σου είναι δύσκολο να το δεις, δώσε μου τον ακριβή τύπο του κλιματιστικού.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από petroglis Εμφάνιση μηνυμάτων
    εισαι σιγουρος οτι μονο απο φετος ειδες μειωμενη αποδοση? το λεω γιατι περσυ οταν εγινε η εγκατασταση ο τεχνικος εκανε κενο στο κυκλωμα ? θυμασαι κατι τετοιο??
    Σιγά μην κάνουν κενό. Δυστυχώς αγαπητέ κύριε @Petroglis, όταν η απόσταση των σωληνώσεων είναι μικρή, αρκετοί εγκαταστάτες πλέον δεν κάνουν κενό. Δυστυχώς...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lakon1981 : 04-08-16 στις 22:33

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα μετρήσω και θα σου πω lakon...
    Όταν λες όμως "σκάλα" να ρωτήσω τι εννοείς, μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος...
    Την σκάλα του ανεμιστήρα? έχει 4 επίπεδα και το auto.
    Πριν όμως μου ανέφερες 3 σκάλες οπότε φοβάμαι οτι κατάλαβα κάτι λάθος....?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λεωνίδας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όχι εντάξει. Πες μου σε ποια από τις τέσσερις. Προσοχή όχι στο "Auto" διότι αυτή η επιλογή δεν έχει σταθερή παροχή.

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lakon1981 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς ΝΑΙ. Μας λέει...Ότι έχεις δίκιο. Το κλιματιστικό έχει όντως μειωμένη απόδοση. Για να σιγουρευτούμε βάλε το αισθητήριο και σε άλλες θέσεις δεξιά - αριστερά και βγάλε ένα μέσο όρο. Επίσης πες μου με ποια σκάλα του ανεμιστήρα πήρες τις μετρήσεις.

Μπορείς να κάνεις το ίδιο - αν υπάρχει ασφαλής πρόσβαση - και στην εξωτερική μονάδα; Κανονικά η μέση θερμοκρασία του αέρα της εξωτερικής που φεύγει από τη μονάδα προς το περιβάλλον πρέπει να είναι σήμερα και αύριο γύρω στους 45oC. Το βράδυ μπορεί να πέσει λίγο.

Τι φρέον έχει μέσα; R-407 ή R-410; Αυτό φαίνεται στο ταμπελάκι της εξωτερικής μονάδας.
    Αν σου είναι δύσκολο να το δεις, δώσε μου τον ακριβή τύπο του κλιματιστικού.

Σιγά μην κάνουν κενό. Δυστυχώς αγαπητέ κύριε @Petroglis, όταν η απόσταση των σωληνώσεων είναι μικρή, αρκετοί εγκαταστάτες πλέον δεν κάνουν κενό. Δυστυχώς...

παντως να σημειωσω οτι το ελαχιστο σε μετρα πρεπει να ειναι 2-3 !! εννοω οι σωληνωσεις !! μου ειχε τυχει σε δικο μου στο χωριο που ειχε σπασει σωληνα απο μεσα και εχασε τα υγρα να συμπληρωσω σωληνα - υγρα με ζυγαρια και να δουλεψει τελεια!!

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

δεν θα πω κατι νεο. θα αναφερω τις δικες μου παρατηρησεις βασιζομενες σε προσωπικα βιωματα.
    εδω και 3 χρονια αγορασα και μου εγκατεστησε η αλυσιδα καταστηματων εδω στην πατρα (τοπικη αλυσιδα) 3 κλιματιστικα. σε κανενα απο αυτα δεν εγινε κενο κατα την φαση της εγκαταστασης τους. οι σωληνες στα δυο μικρα (9000 btu) δεν μονωθηκαν ξεχωριστα. στο τριτο (22000btu) μετα απο δικη μου απαιτηση μονωθηκαν ξεχωριστα. βεβαια ο τεχνικος εδειξε οτι ενοχληθηκε που του ειπα να τις μονωσει ξεχωριστα. δεν πειραζει. ξυδι που λενε. φετος αγορασα και ενα τεταρτο (12000btu) απο την ιδια τοπικη αλυσιδα. ηρθε αλλο συνεργειο. οταν του ειπα να μονωσει ξεχωριστα τις σωληνες παλι αντιμετωπιστηκα με δυσφορια. η εγκατασταση ξεκινησε με μια στραβοβιδωμενη βιδα που οταν του το ειπα αντι να την ξεβιδωσει και να την βιδωσει σωστα την πιεσε μεχρι τερμα λες και του ειπα κατι για την μανα του. για κενο παλι ουτε κουβεντα. γενικα ο εγκαταστατης εδειξε να βιαζεται να τελειωσει την εγκατασταση.
    μετα απο τεσσερις ημερες απο την εγκατασταση εβαλα το κλιματιστικο. αποτελεσμα; μεσα καλοκαιριου εβγαζε αερα θερμοκρασιας περιβαλλοντος. την επομενη ημερα τον παιρνω τηλεφωνο και ερχεται. το αποτελεσμα; ειχε χασει ολο το φρεον απο τις ενωσεις που του ειχε κανει. βγαλσιμο και της εξωτερικης και της εσωτερικης μοναδας. εκ νεου κολληση και εγκατασταση.
    να πω και τα αλλα? οταν ειχε ερθει την πρωτη φορα ανεβηκε στην σκαλα και για να διευκολυνθει για την εγκατασταση της μεσα μοναδας πατησε χωρις να με ρωτησει με το παπουτσι του πανω στο ξυλινο πασο που χωριζει την κουζινα με το σαλονι. μπορουσε να με ρωτησει και να φερω κατι να του στρωσω για να πατησει με περισσοτερη ανεση.
    κατα το βγαλσιμο της μοναδας την ακουμπαγε οπου εβρισκε. ευτυχως που του ειπα νε περιμενει και εβαλα ενα χαλακι απο κατω. διαφορετικα θα μου γρατζουναγε την μεσα μοναδα! την δευτερη φορα ηθελε να πατησει πανω στο τζαμι του γραφειου μου για να φτασει την μοναδα! του ειπα να περιμενει μεχρι να τραβηξω το γραφειο και να του φερω σκαλα.
    τι αλλο να πω. οτι με λερωμενα χερια επιασε την εσωτερικη μοναδα και τον τοιχο! οτι του ειπα να προσεχει με τα εργαλεια οπως περναει για να μην γινει καμια ζημια και εδειξε να ενοχλειται! και πιθανον ενα σωρο αλλα μικροπραγματα που τωρα μου διαφευγουν!
    η εντυπωση που πηρα ειναι της προχειροτητας!
    δεν ξερω αν εχει τυχει παρομοια ιστορια και σε αλλον αλλα θελω να δω αν υπαρχει παρομοια αντιμετωπιση και απο αλλους εγκαταστατες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xsterg : 06-08-16 στις 17:56

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (07-08-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λεωνίδας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ώσπου να απαντήσει ο @Badmenito μπορώ να δώσω μια γνώμη για τη βλάβη του κλιματιστικού του με την επιφύλαξη της απόστασης, της μη γνώσης του ακριβούς τύπου του και μη έχοντας άμεση εικόνα.
    Το κλιματιστικό αυτό δε νομίζω ότι διαφέρει από άλλα της ίδιας κατηγορίας της Panasonic. Συνεπώς το φρέον είναι 410a και η πλακέτα οδήγησης (controler) ελέγχει τον ψυκτικό κύκλο με 6 αισθητήρες θερμότητας (θερμίστορ) ως εξής:
    1) Εσωτερική μονάδα - θερμοκρασία υγρού.
    2) Εσωτερική μονάδα - θερμοκρασία αερίου
    3) Εσωτερική μονάδα - θερμοκρασία επιστροφής αέρα δωματίου
    4) Εξωτερική μονάδα - θερμοκρασία εξωτερικού εναλλάκτη
    5) Εξωτερική μονάδα - θερμοκρασία συμπιεστή
    6) Εξωτερική μονάδα - θερμοκρασία αέρα περιβάλλοντος.
    Συνεπώς παίρνοντας υπ' όψη μου ότι το κλιματιστικό λειτουργούσε πέρυσι σωστά, δίνω αυξημένες πιθανότητες σε δύο βλάβες:
    α) Την συνήθη σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή την απώλεια ή αλλοίωση χαρακτηριστικών του φρέον. Η βλάβη αυτή εμφανίζεται με τη μεγαλύτερη συχνότητα στις μικρές μονάδες χωρίς πάντα να βγαίνει κάποιος συναγερμός, διότι η πλακέτα οδήγησης δεν έχει δεδομένα πιέσεων του ψυκτικού κύκλου.
    β) Αστοχία αισθητήρα. Όταν λέω αστοχία δεν εννοώ κάψιμο καλωδίου ή θερμίστορ, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η πλακέτα συνήθως δίνει συναγερμό. Εννοώ ψευδή ένδειξη. Π.Χ. αν ο αισθητήρας της εισαγωγής αέρα δωματίου δίνει στην πλακέτα ψευδή θερμοκρασία 22οC, αντί για 30οC που μπορεί να κανονικά, και εμείς από το χειριστήριο ζητάμε το δωμάτιο να έχει 20οC, τότε η πλακέτα οδήγησης δίνει εντολή στον συμπιεστή να λειτουργήσει σε χαμηλές στροφές. Αυτή τη βλάβη την έχω ξαναντιμετωπίσει και κατά σύμπτωση σε κλιματιστικό Panasonic.
    Φυσικά δεν αποκλείω οτιδήποτε άλλο, γι' αυτό καλό είναι όποιος έχει κάτι στο νου του να το γράψει. Αν καλέσει ο @Badmenito συνεργείο επισκευής - και αποκατασταθεί η βλάβη - καλό θα ήταν να μας πει τι βρήκαν. Έτσι πλουτίζουμε όλοι τις γνώσεις μας και είναι η μέγιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ένα καλό φόρουμ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lakon1981 : 08-08-16 στις 11:59

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Κerosun Ανεμιστήρας
    από kwpap7 στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-16, 15:14
  2. [Τηλεόραση Samsung] le32r89bd αφηνει ειδολο σαν αργη κινηση
    από katmadas στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-16, 17:04
  3. [Τηλεόραση Philips] philips lcd42 χρωματα σαν αρνητικα
    από ioannis_83 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-15, 16:52
  4. [Κλιματιστικό Panasonic] Προβλημα με κλιματιστικο panasonic inverter με θερμανση
    από oldhag στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-13, 11:16
  5. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-13, 09:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία