Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 67

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα σου πω κάποια πράγματα
    1) Το laser μετράει την θερμοκρασία του "σημείου" (δεν είναι και εύκολο να σου το εξηγήσω αυτό) π.χ. να είναι εκεί που λέει ο λόγος (στο σημείο) και -10 βαθμοί (αλλά για τα εργοστασιακά δεδομένα του θερμοστάτη το αντιλαμβάνεται σαν π.χ. +5 στον θάλαμο ) . Γιαυτό και έχω αναφέρει πιο μπροστά ότι "ο κάθε θερμοστάτης έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες". και ανάλογα του μοντέλου κατασκευής.

2) Η Ανυπομονησία σε ερωτήματα μας "γιατί δεν έκοψε ... αφού έχει +3 βαθμούς " και ανοιγοκλείνουμε τις πόρτες κάθε τόσο είναι λάθος τακτική . Πρέπει να το αφήσεις αν χρειαστεί και μια ολόκληρη μέρα για να δεις αν θα κόψει (ανεξαιρέτως που θεωρείς εσύ ότι οι βαθμοί θερμοκρασίας "έχουν ξεπεραστεί").

3) Γενικά θέλει υπομονή , επίσης ο θερμοστάτης έχει ένα είδους "ελαστικότητας" δηλαδή ... μπορεί στις πρώτες ώρες αν και πολλές να μην κόψει (όμως κάποια στιγμή θα κόψει ) και αυτή η παύση της διακοπής θα κρατήσει σχετικά λιγότερο από την επόμενη 2η ή 3η παύση (όπου η 2η - 3η παύση ) θα έχει και περισσότερη διάρκεια (αυτό γιατί σταδιακά τα τοιχώματα του θαλάμου "γεμίζουν" με ψύξη) και διατηρείται καλύτερα η σταθερότητα.

Θέλω να βάλεις ένα θερμόμετρο (αν έχεις εσωτερικού εξωτερικού χώρου από αυτά που αγοράζουμε για πλάκα για το σπίτι και έχουν ένα καλώδιο αισθητήρα με καντράν ) (βάλε μέσα στον θάλαμο τον αισθητήρα ... στο κέντρο του θαλάμου και όχι στα τοιχώματα ... και το καντράν από έξω για να παρακολουθείς την θερμοκρασία χωρίς να αναγκάζεσαι να ανοίγεις τις πόρτες κάθε τόσο ... μιλάμε να το βάλεις αποβραδίς και να περιμένεις την επομένη το Πρωί)

Ο αισθητήρας του θερμοστάτη τερμάτισε όταν τον έβαλες ? ... είχε καμιά διαφορά ο θερμοστάτης που πήρες σε σχέση με τον παλιό ? π.χ. μήκος αισθητήρα κτλ

Το avatar του χρήστη neo24gr
    Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

αγορασα τον ιδιο γνησιο θερμοστατη.
    ναι τερματισε κανονικα.
    το εχω απο το πρωι και το τοιχομα εχει γεμισει κατι μεταξυ παγο και χιονι.
    μηπως καει ο κινητηρας που λειτουργει τοσες ωρες?
    θα βαλω θερμομετρο τωρα οπως μου ειπες και θα ποσταρω το βραδυ ποσο δειχνει.
    παντως και τα 2 τα δοκιμασα βαζοντας την ακρη μεσα στην καταψυξη και δουλεψαν μεσα σε 1-2 λεπτα.
    αυτη η ακρη που τερματιζει μεσα στο ψυγειο?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από neo24gr Εμφάνιση μηνυμάτων
    αγορασα τον ιδιο γνησιο θερμοστατη.
    ναι τερματισε κανονικα.
    Με βάση αυτό που σου είπε ο Diony (ότι πρέπει να σημαδέψεις και το μήκος του παλιού αισθητήρα π.χ. το σημάδι που θα βάλεις δείχνει και πόσο βαθιά πρέπει να πάει ... μήπως τερμάτισε λιγότερο του κανονικού σε μήκος ... δηλαδή σκάλωσε κάπου αλλού και νομίζεις ότι τερμάτισε) όπως σου είπε στο #21.

μηπως καει ο κινητηρας που λειτουργει τοσες ωρες?
    Αν δεν κάηκε το ψυγείο (ενός παππού που ήταν κουφός ) και μου είπε " η π@υτάνα εδώ και 1 καλοκαίρι μου παγώνει τα λεμόνια !!!.."

παντως και τα 2 τα δοκιμασα βαζοντας την ακρη μεσα στην καταψυξη και δουλεψαν μεσα σε 1-2 λεπτα.
    αυτη η ακρη που τερματιζει μεσα στο ψυγειο?
    Είτε της κατάψυξης (ο θερμοστάτης ) είτε της συντήρησης είναι τοποθετημένα στο κατάλληλο σημείο που έκρινε ο κατασκευαστής στην κάθε πλάκα ψύξης ξεχωριστά. (είτε κατάψυξης / είτε συντήρησης)

Αλλά περίεργο αυτό που λες ότι δούλεψε και το παλιό !
    1) μπας και έχει πρόβλημα το ρελέ του μοτέρ και είναι κολλημένο .
    2) Μπας και είναι κάπου ενωμένα αυτά τα 2 καλώδια που πηγαίνουν στον θερμοστάτη και είναι για να κόψουν το ρεύμα. (συνέχεια της φάσης από κάπου αλλού)
    3) Αποκλείουμε το σενάριο να άκουγες το άλλο μοτέρ π.χ. της κατάψυξης . όταν σταματούσε της συντήρησης και εναλλάξ? (γιατί κάτι τέτοιο είχαμε με κάποιον που κατάλαβε λάθος και νόμιζε ότι το ψυγείο του δουλεύει συνέχεια)

Τεστάρισες τουλάχιστον με αυτά τα 2 καλώδια του θερμοστάτη (που είναι συνέχεια της φάσης και την διακόπτη η επαφή του θερμοστάτη ) για να δεις αν συνεχίζει να δουλεύει ενώ τα έχεις ξεχωρίσει τα καλώδια?

Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με βάση αυτό που σου είπε ο Diony (ότι πρέπει να σημαδέψεις και το μήκος του παλιού αισθητήρα π.χ. το σημάδι που θα βάλεις δείχνει και πόσο βαθιά πρέπει να πάει ... μήπως τερμάτισε λιγότερο του κανονικού σε μήκος ... δηλαδή σκάλωσε κάπου αλλού και νομίζεις ότι τερμάτισε) όπως σου είπε στο #21.

Αν δεν κάηκε το ψυγείο (ενός παππού που ήταν κουφός ) και μου είπε " η π@υτάνα εδώ και 1 καλοκαίρι μου παγώνει τα λεμόνια !!!.."

Είτε της κατάψυξης (ο θερμοστάτης ) είτε της συντήρησης είναι τοποθετημένα στο κατάλληλο σημείο που έκρινε ο κατασκευαστής στην κάθε πλάκα ψύξης ξεχωριστά. (είτε κατάψυξης / είτε συντήρησης)

Αλλά περίεργο αυτό που λες ότι δούλεψε και το παλιό !

2) Μπας και είναι κάπου ενωμένα αυτά τα 2 καλώδια που πηγαίνουν στον θερμοστάτη και είναι για να κόψουν το ρεύμα. (συνέχεια της φάσης από κάπου αλλού)

3) Αποκλείουμε το σενάριο να άκουγες το άλλο μοτέρ π.χ. της κατάψυξης . όταν σταματούσε της συντήρησης και εναλλάξ? (γιατί κάτι τέτοιο είχαμε με κάποιον που κατάλαβε λάθος και νόμιζε ότι το ψυγείο του δουλεύει συνέχεια)

Τεστάρισες τουλάχιστον με αυτά τα 2 καλώδια του θερμοστάτη (που είναι συνέχεια της φάσης και την διακόπτη η επαφή του θερμοστάτη ) για να δεις αν συνεχίζει να δουλεύει ενώ τα έχεις ξεχωρίσει τα καλώδια?

ο παλιος θερμοστατης στην ακρη ειχε ενα μικρο πλαστικο σωληνα,τον εβγαλα και τον εβαλα στον καινουριο και οταν το εσμπρωξα ηρθε και σταματησε ακριβως στο ιδιο σημειο.
    εξαλου εκει που τερματισε το εκανα μπρος πισω πολλες φορες αλλα δεν πηγε παραπερα!

ρε την ποτ@ν@ ...

δεν νομιζω γιατι αποσυνδεσα εντελω τον θερμοστατη και δεν λειτουργουυσε ο κινηττηρας συντηρησης.
    αφου δεν κανει κλικ ο θερμοστατης για να κλεισει,αυτο ειναι το θεμα.της καταψυξης ακουγεται αυτο το ελαφριο κλικ οταν παιρνει δινει.

ε τωρα μην πουμε το ανεκδοτο με τον παππου και την ποτ@να .
    το αποκλειουμε αυτο!

απο την πρωτη στιγμη!

Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

τι θερμοκρασια πρεπει να εχει μεσα το ψυγειο?
    τον θερμοστατη τον εχω τερμα χαμηλα στο 1.

Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

να συμπληρωσω πως τωρα πλεον εχει χιονι κοντα στον ανεμιστηρα και το υπολοπο μερος απλα υγρασια που τρεχει προς τα κατω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

να συμπληρωσω πως τωρα πλεον εχει χιονι κοντα στον ανεμιστηρα και το υπολοπο μερος απλα υγρασια που τρεχει προς τα κατω.
    Νομίζω ότι εδώ εξηγούνται όλα . Έχεις πρόβλημα μειωμένης ψύξης γιατί υποθέτοντας ότι δουλεύει συνεχώς δεν θα έπρεπε να "τρέχει υγρασία " αλλά θα έπρεπε όλα να έχουν γίνει "κρύσταλλο" . Και η παραπλάνιση μας που είπες ότι μέτρησες θερμοκρασία 0 βαθμούς ήταν εξαιτίας της χρήσης του Laser .
    Φοβάμαι τα χειρότερα που είναι να έχει διαρροή το όλο σύστημα της (συντήρησης πλευράς )

τι θερμοκρασια πρεπει να εχει μεσα το ψυγειο?
    τον θερμοστατη τον εχω τερμα χαμηλα στο 1.
    +3 με +7 περίπου (για θερμοκρασία θαλάμου μιλάμε και όχι τοιχωμάτων)

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

τελικα καταφερα να βγαλω την προσοψη και βλεπω τον θερμοστατη .
    εχει τρεις χρυσες επαφες εκ τον οποιων χρησιμοποιουνται οι 2.
    και 2 ασημι επαφες αχρησιμοποιητες και αυτες.
    ποσο κοστιζει κατι τετοιο?

Να ρωτήσω κάτι , υπάρχει περίπτωση να έβαλες τα 2 καλώδια σε άλλες επαφές από εκεί που τα έβγαλες ?
    Οι ασημί από ότι καταλαβαίνω είναι το μεταλλικό μέρος του θερμοστάτη ΠΡΟΣΟΧΗ
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

οταν λες διαρροη?
    να τρυπησε καπου η απλα να εχει μειωθει η ποσοτητα φρεον η οπως αλλιως λεγεται?
    πηγα μετρησα με το laser ενα αλλο ψυγειο και ενω δουλευε μου εδειχνε η πλατη του ψυγειου απο -6 εως - 16.
    εντωμεταξυ το θερμομετρο που εβαλα μεσα στο ψυγειο, μου δειχνει +8 μετα απο 2 ωρες σχεδον.
    ποσο κοστιζει να μου γεμισουν - συμπληρωσουν υγρο?

Μέλος
    Όνομα
    BmwMan
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ρωτήσω κάτι , υπάρχει περίπτωση να έβαλες τα 2 καλώδια σε άλλες επαφές από εκεί που τα έβγαλες ?
    Οι ασημί από ότι καταλαβαίνω είναι το μεταλλικό μέρος του θερμοστάτη ΠΡΟΣΟΧΗ
    οχι δεν τιθεται θεμα για τετοιο λαθος,τα ειχα σημειωσει με μαρκαδορο και ειναι 3 επαφες χρυσαφι.
    σωστα ειναι η συνδεσμολογια.
    βλεπω πως δεν ψυχει ολη η πλατη του ψυγειου.αλλα μονο μερικα σημεια.
    και πισω η σχαρα δεν ειναι ολη ζεστη αλλα μονο 2 γραμμες.
    μετα απο τοσες ωρες δεν θα πρεπε να ειναι ζεστη ολη η σχαρα που αντιστοιχει στον κινητηρα στην συντηρηση?

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό Toyotomi] Toyotomi akara αναβοσβήνει το operate συνέχεια
    από mylopotamos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-20, 05:41
  2. [AEG] Ψυγειο AEG
    από kostas76 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-12, 14:27
  3. [Siemens] Ψυγειο SIEMENS
    από Phatt στο forum Ψυγείο