Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 30

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Ευχαριστώ, και πάλι, για την άμεση απάντηση και ουσιαστική βοήθεια.

Ίσως δεν τα περιέγραψα σωστά στο προηγούμενο post.
    Σταμάτησε το μοτέρ του ανεμιστήρα και δούλευε το άλλο μοτέρ, γιαυτό και είχε μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος. Όπως έγραψα παραπάνω, είχα παρατηρήσει ότι στη λειτουργία του μοτέρ του ανεμιστήρα έπαιζε το κάλυμμα του μοτέρ (ίσως ξεβιδώθηκαν βιδάκια ή ξεκόλλησε) που είναι προς την πλευρά του ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός θόρυβος. Όταν το συγκρατούσα είτε με το δάχτυλο είτε με κατσαβίδι, και έτσι σταθεροποιούταν, μειωνόταν ο θόρυβος. Αποφάσισα, λοιπόν, χθες να συγκρατήσω το κάλυμμα με ένα δεματικό και πιστεύω ότι κατάφερα να μειώσω το θόρυβο, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του ανεμιστήρα.

Πάμε στις ερωτήσεις, τώρα.
    1. Το 11 και το 9 υποθέτω ότι είναι τα στηρίγματα του bracket (τρία έχει νομίζω) για τη στήριξη του μοτέρ.
    2. Όσες φορές αναφέρω το μοτέρ εννοώ αυτό του ανεμιστήρα και τις φορές (χθες και σήμερα το πρωί) που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν γιατί είχε σταματήσει ο γνωστός ενοχλητικός θόρυβος που προκαλεί το μοτέρ του ανεμιστήρα και ακουγόταν το σχεδόν αθόρυβο μοτέρ του ψυγείου, όπως λες.
    3. Όσες φορές έχω πιάσει το κάλυμμα του μοτέρ ανεμιστήρα, αυτό ζεματάει και γιαυτό προβληματίστηκα στο τι υλικό να χρησιμοποιήσω για να συγκρατήσω το κάλυμμα και βλέπω ότι το δεματικό αντέχει τελικά σ' αυτή την υψηλή θερμοκρασία. Πάντως, είναι πολύ στριμωγμένος χώρος και δεν είναι εύκολο να περάσει, ακόμη και τεχνίτης, λάδι στα κουζινέτα, εκτός αν λυθεί και βγει, που δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω μόνος μου.
    4. Κοιτώντας τα ανταλλακτικά, βλέπω ότι το 23 υπάρχει ενώ τα 32-33 δεν υπάρχουν πλέον, στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Το θέμα είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να βρεθεί ένας τεχνικός με γνώσεις τόσο στην αναζήτηση της αιτίας όσο και στην αναζήτηση των ανταλλακτικών που απαιτούνται για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

έχεις πρόβλημα στον ανεμιστήρα μόνο όπως τα λες ή στο 20 εξάρτημα που μου φαίνεται για πυκνωτής του ανεμιστήρα (αν θέλεις στο #4 έβαλες μια φωτογραφία ) στην φωτογραφία αυτή έχει στο μέσον της ένα σχεδιάγραμμα ζουμάρισε το και άλλο να φαίνεται καλά.

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Η φωτο είναι σε πλήρη ανάλυση, που σημαίνει ότι μπορεί να μεγαλώσει.
    Αν δεν αρκεί, μπορώ να ξαναβγάλω με εστίαση στο τμήμα που θέλεις.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη georged30
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ν Χαλκηδονα

Προεπιλογή

Ο ανεμιστηρας γυριζει ευκολα με το χερι ? Αν οχι δοκιμασε να λιπανεις τα κουζινετα πανω στα οποια περιστρεφεται ο αξονας του ανεμιστηρα.

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Ναι, γυρίζει πανεύκολα, χωρίς κανένα θόρυβο, όταν δεν λειτουργεί το μοτέρ του

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν δεν αρκεί, μπορώ να ξαναβγάλω με εστίαση στο τμήμα που θέλεις.
    Όχι άστο το ζούμ είναι καλό .η ευκρίνεια δεν είναι καλή .. (πάντως σύμφωνα με σχεδιάγραμμα όταν δουλεύει το μοτέρ ψυγείο , παράλληλα είναι και συνδεδεμένος ο ανεμιστήρας , επομένως για να λες ότι δεν γυρίζει . φταίει ο ανεμιστήρας και απλά πρέπει να δεις γιατί)

https://www.google.gr/search?q=%CE%B...h=606&dpr=0.83

http://www.electromix.gr/index.php?cPath=22_88

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εφόσον ο ανεμιστήρας του συμπιεστή είναι παράλληλα συνδεδεμένος με το μοτέρ του συμπιεστή και ο συμπιεστής λειτουργεί κανονικά, (παράλληλα βέβαια συνδέεται και ο εσωτερικός ανεμιστήρας/freezer fan, οπότε αν λειτουργεί σωστά και αυτός) τότε λογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μοτέρ του ανεμιστήρα (εφόσον βέβαια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την καλωδίωση).

Βγάλε αν μπορείς μια φωτογραφία και τον ανεμιστήρα .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 10-07-14 στις 15:08

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Σε μια από τις διακοπές από το θερμικό, πήρα μερικές φωτο και ανεβάζω δύο.
    Φαίνεται η αλουμινοταινία που είχα βάλει αρχικά για να συγκρατήσω το μπροστινό (αριστερό στη φωτο) κάλυμμα του μοτέρ, το οποίο κόπηκε σχεδόν αμέσως, στη συνέχεια το πράσινο σύρμα (του κήπου) και τέλος το άσπρο δεματικό που φαίνεται ότι το συγκρατεί καλά και δεν κάνει τον υπερβολικό θόρυβο που έκανε.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, λειτουργεί κανονικά από το πρωί στις 6 που κατάλαβα ότι δεν γύριζε ο ανεμιστήρας και έβγαλα το ρεύμα για λίγο.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Η φτερωτή μου φαίνεται στραβωμένη στο επάνω πτερύγιο . όταν το ρολλάρεις αυτό το πτερύγιο φαίνεται να έχουν την ίδια απόσταση /βήμα /κλίση / "ζυγοστάθμιση" ? γιατί λίγο να στραβώσει ένα πτερύγιο δεν απέχει πολύ στο να κάνει θόρυβο , ακόμα και αν ο ανεμιστήρας είναι καλά βιδωμένος στην βάση του

Μέχρι αυτή τη στιγμή, λειτουργεί κανονικά από το πρωί στις 6 που κατάλαβα ότι δεν γύριζε ο ανεμιστήρας και έβγαλα το ρεύμα για λίγο.
    Για το παραπάνω να ξεκαθαρίσουμε κάτι ... όταν βλέπεις ότι δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας δεν σημαίνει απαραίτητα βλάβη .
    Αυτό γιατί επειδή είναι παράλληλα και με την λειτουργία του μοτέρ ψυγείου...
    Επομένως όταν π.χ. κόψει το μοτέρ ψυγείου (από θερμοστάτη στάση/παύση που την κάνουν όλα τα ψυγεία) ... επομένως θα σταματήσει και ο ανεμιστήρας .. (δεν είναι βλάβη αυτό δηλαδή)

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Όσες φορές έχω γυρίσει τον ανεμιστήρα με το χέρι αλλά και με το ρεύμα δεν φαίνεται να έχει προβλήματα με τη φτερωτή, αλλά θα ξανακοιτάξω αύριο, πλέον, με το φως, τα πτερύγια.

Τις 3 φορές, από προχθές, που είχε σταματήσει ο ενοχλητικός θόρυβος (δηλαδή ο θόρυβος του μοτέρ του ανεμιστήρα) και με έκανε να ψυλιαστώ και να ελέγξω το ψυγείο, είχα πιάσει το αριστερό πλαινό του ψυγείου, στο ύψος της κατάψυξης, και είδα ότι ζεματούσε, ενώ αυτό δεν συμβαίνει όταν λειτουργεί κανονικά. Δηλαδή δούλευε το μοτέρ του ψυγείου αλλά όχι εκείνο του ανεμιστήρα. Αυτό, προφανώς, είναι βλάβη και φαίνεται ότι διορθώνεται, χωρίς να καταλάβω πως, με το να κλείσω και να ανοίξω το ρεύμα.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] ψυγείο kelvinator
    από miku στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-13, 17:19
  2. ψυγείο ΕΣΚΙΜΟ
    από μιμηςκ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-13, 16:46
  3. [Bosch] Το ψυγείο μου ρίχνει την ασφάλεια
    από Inferno στο forum Ψυγείο