Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή BlueSky πρόβλημα με απόψυξη

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Σας παρακολουθώ χρόνια και έχω κατά καιρούς διαβάσει αρκετά θέματα που μου έχουν λύσει προβλήματα αν και δεν συμετέχω ενεργά στο φόρουμ.
    Θα ήθελα τη βοήθεια σας μπας και καταφέρω να διορθώσω το ψυγείο μου.
    είναι Blue Sky GN366MV.
    είχα και πριν μερικά χρόνια πρόβλημα με την απόψυξη. Πιο συγκεκριμένα βούλωνε από πάγο το σωληνάκι απόψυξης με αποτέλεσμα να γεμίζει όλη η κατάψυξη πάγο. Το έλεισα όμως εδώ και χρόνια, τοποθετώντας πρόχειρα ένα σύρμα χαλκού που ακουμπούσε την θερμική αντίσταση και έμπαινε μέσα στο σωληνάκι ώστε να λιώνει τον πάγο.

Ξαφνικά όμως εδώ και κάποιες μέρες άρχισα πάλι να χάνω ψύξη εντελώς από την συντήριση ενώ η κατάψυξη δούλευε τέλεια.
    Σε πρώτη φάση είχα βγάλει τα φελιζόλ και είχα κάνει απόψυξη και για κάποιο λόγο πίστευα ότι έφταιγε ο χρονοδιακόπτης απόψυξης, κάτι που μάλλον δεν ισχύει.
    O χρονοδιακόπτης που είχε ήταν αυτός:
    IMG_20200405_153931.jpg και επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί ο ίδιος αλλάχτηκε με αυτόν: IMG_20200423_155832.jpg
    Η πρώτη ερώτηση αφορά τη συνδεσμολογία. Ακολουθώ την αρίθμηση 1,2,3,4 ή τα τοποθετώ με την ίδια σειρά από αριστερά προς δεξιά. Όταν τα τοποθετώ με αριθμητική σειρά δεν φαίνεται να λειτουργεί το ίδιο. αν και το ψυγείο δούλεψε 1 εβδομάδα έτσι χωρίς πρόβλημα μέχρι σήμερα το πρωί.
    Συγνώμη αν είναι τελείως άκυρες οι ερωτήσεις μου αλλά είμαι κάπως άσχετος...

Σήμερα το πρωί δεν είχα πάλι καθόλου ψύξη στη συντήρηση καθώς ο πάγος είχε κλείσει πάλι τον αεραγωγό που στέλνει κρύο αέρα απάνω.
    Η αντίσταση από όσο είδα δεν παράγει καθόλου ζέστη, όταν ο χρονοδιακόπτης κάνει το κλακ και πηγαίνει στη λειτουργία απόψυξης. Το πολύμετρο μου μετράει και θερμοκρασία και δεν δείχνει να αλλάζει κάτι. Έβγαλα το φισάκι της και μέτρησα 387 Ω.
    Επίσης έχει και αυτό που από όσο καταλαβαίνω είναι θερμικό ασφάλειας της απόψυξης. αυτό το έβγαλα πάλι από το φις και το πολύμετρο δεν μου μετράει καθόλου αντίσταση (ένδειξη OL) είτε είναι κρύο είτε το ζεστάνω λίγο με το χέρι μου ή το βάλω σε νερό με παγάκια.
    IMG_20200423_095237.jpg Δεν ξέρω αν μετράω σωστά. Αν πρέπει να μετρήσω κάτι άλλο μου λέτε.

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες ακόμα. και ελπίζω για την πολύτιμη βοήθεια σας.
    IMG_20200405_153951.jpg IMG_20200405_153902.jpg IMG_20200405_154235.jpg

Προεπιλογή

Αν κατάλαβα καλά με τον καινούργιο χρονοδιακοπτη κανει ψυξη αλλα συνεχίζει και κανει πάγο στο στοιχειο της κατάψυξης?
    tapavakos.gr

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι. Έβαλα το παλιό χρονοδιακόπτη πάλι το πρωί. Το νέο φοβάμαι ότι τον είχα τοποθετήσει λάθος. Προς το παρών κάνει ψύξη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη archimidis : 23-04-20 στις 20:58

Προεπιλογή

Το εξαρτημα της φωτο ειναι θερμοασφαλεια αποψυξης. Αν μετρησες σωστα και σου δειχνει απειρο ειναι καμενη. Επισης πρεπει να ελεγξεις θερμοστατη αποψυξης και αντισταση. Στον κυκλο της αποψυξης, για να ζεστανει η αντισταση πρεπει να ενεργοποιηθει ο θερμοστατης αποψυξης.
    tapavakos.gr

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Την θερμοασφαλεια έχει σημασία σε τι θερμοκρασία θα την μετρήσω; Νομίζω ότι την έχω μετρήσει σωστά. Την αντίσταση την αποσύνδεσα και την μέτρησα 387 Ω (μέτρησα στη φίσα, ελπίζω να μέτρησα σωστά). Ο θερμοστάτης απόψυξης ποιος είναι στη φωτογραφία; Ένα κυλινδρικό εξάρτημα αριστερά από τον ανεμιστήρα; Αν ναι δεν βλέπω να μπορώ να το αποσυνδεσω κάπως για να μετρήσω. Και επίσης είναι και όλο τυλιγμένο με κάποιου είδους ταινία. Δεν ξέρω αν πρέπει να την ανοίξω και με τη είδους ταινία θα την αντικαταστήσω μετά. Θα βγάλω και πιο καθαρή φωτογραφία χωρίς τους πάγους αύριο.

Προεπιλογή

Ριξε μια ματια εδω είναι για το ψυγειο σου. https://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?mid=26221 .

Το τελευταιο ειναι θερμοασφαλεια και πρεπει να εχει συνεχεια.
    Το πρωτελευταιο ειναι θερμοστατης αποψυξης. Βαλτον σε μια καταψυξη με -βαθμούς. Αφησε τον 10 λεπτά και ελεξτε αν εχει ωμικη αντίσταση. Αν εχει είσαι οκ.
    tapavakos.gr

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Τεχνικός ψυκτικός Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ριξε μια ματια εδω είναι για το ψυγειο σου. https://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?mid=26221 .

Το τελευταιο ειναι θερμοασφαλεια και πρεπει να εχει συνεχεια.
    Το πρωτελευταιο ειναι θερμοστατης αποψυξης. Βαλτον σε μια καταψυξη με -βαθμούς. Αφησε τον 10 λεπτά και ελεξτε αν εχει ωμικη αντίσταση. Αν εχει είσαι οκ.
    την θερμοασφάλεια στο ψυγείο μου δεν έχω καταλάβει που είναι για να τη μετρήσω... θα ρίξω μια ματιά την Κυριακή που θα έχω χρόνο πάλι.

τον θερμοστάτη απόψυξης τον μέτρησα αφού τον έβγαλα μέσα από τους πάγους αλλά και τοποθετώντας τον σε νερό με παγάκια. και δεν έχει ωμική αντίσταση. Άρα σίγουρα έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι αν θα πρέπει να αλλάξω μόνο αυτό ή θα υπάρχουν και άλλα προβλήματα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το άνοιξα πάλι. Θα ανεβάσω αργότερα φωτογραφίες. Η θερμοασφαλεια έχει συνέχεια ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Και τη μέτρησα στα 0,4Ω .
    Τον θερμοστάτη απόψυξης τον μέτρησα αμέσως μόλις άνοιξα την κατάψυξη και είχε συνέχεια και αντίσταση 3.6Ω όπου όσο ζεσταίνονταν μειώθηκε μέχρι που μηδένισε και έβγαζε στο τέλος ένδειξη OL στο πολυμετρο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

IMG_20200424_183810.jpgμόλις το άνοιξα μετά από 1,5 μέρας λειτουργιάς μετά την τελευταία απόψυξη.

IMG_20200424_185323.jpgκαι φωτογραφία καθαρό

IMG_20200424_183728.jpgμέτρηση θερμοστάτη απόψυξης μόλις βγήκε και είναι ακόμα παγωμένος

IMG_20200424_184622.jpg η θερμασφάλεια είχε συνέχεια και την μέτρησα στα 0,5Ω. και στο μπαζερ χτυπάει.

Σχετικά με τη συνδεσμολογία του χρονοδιακόπτη μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
    Επίσης μπορώ να μετρήσω κάτι στο χρονοδιακόπτη και στις φίσες στην κατάψυξη ώστε να ελέγξω ότι δουλεύει σωστά;
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σχετικά με τη συνδεσμολογία του χρονοδιακόπτη
    Η βασική λειτουργία (αλλά όλοι δεν είναι ίδιοι στις επαφές) , απλά βρίσκει τρόπο να τροφοδοτεί το μοτεράκι κίνησης / κατόπιν η κοινή υποδοχή common (3) και ότι είναι δίπλα στην common (3) είναι προς αντίσταση ή κομπρέσορ εναλλάξ.
    http://www.jimdow.com/jimdow/sales/diagrams/defrosttimer4.jpg

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] Πρόβλημα με μια Bluesky BL 5126 TX
    από d_nikolaos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-18, 19:00
  2. [Άλλη] Ψυγειοκαταψυκτης Bluesky πρόβλημα με θερμοστάτη
    από giagiwtis στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-18, 17:25
  3. [Samsung] samsung ice world Πρόβλημα με απόψυξη