Γεια σας.
Έχω ένα σταθμό κόλησσης AOYUE 968A+ που σταπάτησε να μου θερμένει τον αέρα..Πως μπορώ να καταλάβω ότι είναι η αντίσταση του αέρα καμμένη και που μπορώ να τη βρω;Ευχαριστώ!
Γεια σας.
Έχω ένα σταθμό κόλησσης AOYUE 968A+ που σταπάτησε να μου θερμένει τον αέρα..Πως μπορώ να καταλάβω ότι είναι η αντίσταση του αέρα καμμένη και που μπορώ να τη βρω;Ευχαριστώ!
https://www.aoyue.eu/aoyue-c001-heat...909-90968.html4. Ο μικροεπεξεργαστής ελέγχεται από τον αυτόματο έλεγχο ενός συστήματος θέρμανσης θερμού αέρα, το οποίο προειδοποιεί τον χρήστη όταν εμφανίζεται η παλαίωση ή η θραύση της θέρμανσης του πυρήνα.
λύσε το heating element και δες αν κάπου είναι κομμένη η σπιράλ αντίσταση
Καλησπέρα παιδιά...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Έλυσα την αντίσταση...ορίστε και φωτογραφία:
IMG_20181005_200800.jpg
Στο πάνω μέρος της είχε κοπεί το συρματάκι...
Εγώ το ένωσα(υποτίθεται το μπέρδεψα λίγο για να πιάσει).
Εκεί που είναι ο κονέκτορας ο λευκός μετράω 100 Ω. Αυτή είναι η αντίσταση του σύρματος
.Εκεί που είναι τα δυο ξεγυμνωμένα καλώδια μετράω 2Ω που αυξάνονται ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του θερμίστορ στο πάνω μερος της αντίστασης.
Σύνδεσα πάλι πίσω την αντισταση αλλά δεν θερμένεται όπως και πριν.
Κανονικά στην είσοδο του κονέκτορα δεν πρέπει να έχω 230V;;
Έχει και κάτι σαν ασφαλιαντίσταση με κωδικό BW-9700 250V 5A 95 C την οποία δεν ξέρω αν μπορώ να τη τσεκάρω...
Στρίψε το καλά το σύρμα με μυτοτσίμπιδοΕγώ το ένωσα(υποτίθεται το μπέρδεψα λίγο για να πιάσει).γιατί αν δεν πιάνει καλά το σύρμα έχεις πτώση απόδοσης .δεν πρέπει να έχω 230V;;
Θερμική προστασίας στους 95C , σαν το κλίξον on - cut off , λογικά αν ζεσταίνει έστω λίγο η αντίσταση δεν φταίει η θερμική προστασία .Έχει και κάτι σαν ασφαλιαντίσταση με κωδικό BW-9700 250V 5A 95 C την οποία δεν ξέρω αν μπορώ να τη τσεκάρω...