Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    AGIOS DIMITRIOS-ATHENS

Προεπιλογή Πρόβλημα με SMEG

Καλησπέρα, έχω ένα smeg (από τα χρωματιστά) με ξεχωριστό καταψύκτη και ανεξάρτητα μοτέρ, εδώ και λίγες ημέρες πιάνει πάγο στην πλάτη της συντήρησης και δεν μπορεί να κατεβάσει θερμοκρασία κάτω από 15-16 το μέγιστο ενώ δουλεύει η συντήρηση ασταμάτητα που σημαίνει οτι δεν έχει να κάνει με θερμοστάτη, απλά δεν κλείνει επειδή δεν πέφτει η θερμοκρασία. Το έβγαλα από την πρίζα για 24 ώρες. Ο καταψύκτης παγώνει κανονικά αλλά η συντήρηση τα ίδια. Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω συμπιεστή προς 350ευρώ. Καμία ιδέα?<br>
    Σημ. Το λάστιχο της πόρτας σφραγίζει κανονικά.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω συμπιεστή προς 350ευρώ.

Έχουν περάσει από κοντά από την συσκευή για έλεγχο?

Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Κορωπί

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gordinir8 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξω συμπιεστή προς 350ευρώ.
    Πέρυσι άλλαξα σε GE περίπου ίδιων διαστάσεων με το δικό σου και πήγε 200 ε.
    Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    AGIOS DIMITRIOS-ATHENS

Προεπιλογή

Ναι πέρασαν και μου είπαν ότι η αλλαγή μοτέρ κοστίζει 350 ευρώ, τόσο το χρεώνει η smeg. Το θέμα είναι ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν τεχνικό να έρθει να το φτιάξει. Ούτε αυτούς, εδώ που τα λέμε αλλά εάν κάτι δεν πάει καλά αυτοί σαν εταιρία αναλαμβάνουν την ευθύνη. Να συμπληρώσω ότι μετά τις 24 ώρες εκτός πριζας η απόδοση στην συντήρηση έπεσε και άλλο, τώρα με το ζόρι να πιάσει 20 βαθμούς συν του ότι το μοτέρ δεν είναι 100% αθόρυβο, καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ναι πέρασαν και μου είπαν ότι η αλλαγή μοτέρ κοστίζει
    Πιθανό να έχουν δίκιο
    σε συνδυασμό με το παρακάτω
    τώρα με το ζόρι να πιάσει 20 βαθμούς συν του ότι το μοτέρ δεν είναι 100% αθόρυβο,
    Το εκλαμβάνω ως πιο θορυβώδες από πριν. Που μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στον συμπιεστή. (εκτός αν εννοείς από πλευράς σου με σχετικές γνώσεις δεν πρόκειται για έλλειψη υγρών).
    έχω ένα smeg (από τα χρωματιστά)
    Τα είδα εικονικά σε φωτογραφίες αλλά δεν έχω ιδέα πως είναι φτιαγμένα ως προς εξαρτήματα
    ενώ δουλεύει η συντήρηση ασταμάτητα που σημαίνει οτι δεν έχει να κάνει με θερμοστάτη,
    Μηχανικό θερμοστάτη ? / πλακέτες? τι ?
    Το έβγαλα από την πρίζα για 24 ώρες.

Είχα την εντύπωση ότι αυτά είναι στατικά ψυγεία + ότι αναφέρεις 2 ανεξάρτητα μοτέρ (κατάψυξης / συντήρησης ) και δεν καταλαβαίνω τον λόγο της 24 ωρης απόψυξης που δεν έχει νόημα.
    Αρχικά υπέθεσα διαρροή στο ψυκτικό κύκλωμα λόγω και
    εδώ και λίγες ημέρες πιάνει πάγο στην πλάτη της συντήρησης και δεν μπορεί να κατεβάσει θερμοκρασία κάτω από 15-16
    Όμως αυτό μπερδεύει τα πράγματα για τον παραπάνω θόρυβο στον συμπιεστή (π.χ. από πρόβλημα στο ψυκτικό κύκλωμα ? ή κατευθείαν από πρόβλημα στον συμπιεστή)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    AGIOS DIMITRIOS-ATHENS

Προεπιλογή

Το ψυγείο είναι τελείως αναλογικό, δεν έχει πλακέτες, έχει μηχανικό θερμοστάτη. Όταν λέω θόρυβο απά το μοτέρ δεν κάνει σαματά! απλά καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί ενώ του καταψύκτη είναι εντελός αθόρυβο.
    Ο τεχνικός απο την smeg μου είπε να το βγάλω από την πρίζα, του είπα οκ το ψυγείο αλλά ο καταψύκτης τη δουλεία έχει? Και μου είπε ότι είναι σημαντικό και οτι παίζει ρόλο!!! Για αυτό είπα και παραπάνω ότι δεν τους εμπιστεύομαι. Χωρίς να είμαι ψυκτικός πιστεύω οτι καλό θα ήταν να συμπληρώσουμε υγρά σε πρώτη φάση, μπορεί να έχει διαρροή απο κάπου και να το ξανακάνει. Πια είναι η γνώμη σας?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τώρα με "βραχυκύκλωσες" . Έχεις αρκετά "γονίδια " ψυκτικού . Αλλά το να συμπληρώσεις υγρά σε υποψία διαρροής δεν έχει μέλλον.
    Αυτό θα σου δείξει απλός και προσωρινά ότι δεν φταίει το μοτέρ . Τι θα κάνεις όμως με την μόνιμη διαρροή αν υπάρχει?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    AGIOS DIMITRIOS-ATHENS

Προεπιλογή

Άρα σε πρώτη φάση δεν αλλάζω μοτέρ, τώρα το πως μπορεί να βρεθεί πιθανή διαρροή αυτο το ξέρει ο τεχνικός ο οποίος μάλλον δεν θα είναι απο την smeg. Πρέπει να βρώ έναν σοβαρό τεχνικό που απλά να ξέρει την δουλειά του.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    AGIOS DIMITRIOS-ATHENS

Προεπιλογή

Είναι 12 ετών και πέρα από το design είναι πολύ μουφα, χαμηλής ποιότητας υλικά, τα πλαστικα στα συρταρια και τις πόρτες του καταψυκτη σπανε για πλάκα και εάν δεν ακουμπάει στον τοίχο κουνάει λες και είναι έτοιμο να καταρρεύσει.Την πάτησα αλλά μας άρεσε πολύ.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Την πάτησα αλλά μας άρεσε πολύ.
    Δεν κάνεις μια ερώτηση (κοστολογίου ) αν κάποιος είναι διατεθειμένος να σου βάλει εσωτερικό στοιχείο εντός θαλάμου? Απλός θα είναι με χαλασμένο το design εσωτερικά . Όμως πρακτικά λειτουργικό.
    http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=38889

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Smeg. Πρόβλημα με εμφάνιση πάγου στη συντήρηση.
    από konstantina.k. στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-08-19, 19:30
  2. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε Laptop Sony Vaio PCG-392M δεν ανοίγει (ένα άλυτο πρόβλημα)
    από atrwtoss στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-17, 20:28
  3. [Άλλη] smeg φούρνος κάνει θόρυβο
    από Katerina P στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-16, 08:32

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι