Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 40

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή προβλημα με καταψυξη σε ψυγειοκαταψυκτη liebherr 3803

Γεια σας παιδιἀ,
    ἐχω εναν ψυγειοκαταψὐκτη liebherr 3803 .
    Το προβλημα εἰναι οτι δεν μου δουλεὐει καθὀλου η κατάψυξη.
    Οτι θερμοκρασια να το ρυθμίσω, δεν κρυώνει καθόλου. τιποτα.
    Η συντηρηση δουλεὐει κανονικἀ. Παἰζει να είναι το αισθητηριο στην κατάψυξη?
    Στέλνω κάποιες φωτο του ψυγείου. Να ρωτήσω και κάτι αλλο; Στην τρίωδη βαλβίδα δεν έχει μαγνητάκια μέσα στο ασπρο περιβλημα. Ετσι θα ἐπρεπε να είναι;
    Σας στέλνω κάποιες φωτογραφίες. Στην μια έχω σημειώσει με κόκκινο κἀποιους σωλήνες ή κάποια μέρη του μηχανισμού για να σας πω τι παρατήρησα κατα την λειτουργεία του ψυγείου. Στον νούμερο 1 και στο νούμερο 5, εχει πολύ μεγάλη θερμοκρασία, δεν αφήνεις για πολύ ώρα το χερι πάνω τους. Στα νούμερα 2 και 4 η θερμοκρασία είναι κανονική, ούτε ζεστό ούτε κρύο. Τέλος το νούμερο 3 είναι κρύο αλλά όχι παγωμένο.
    Ελπίζω να βοηθάω.
    Παρακαλώ τα φώτα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Στο service manual δειχνει άλλη βαλβιδα με μαγνητάκια οπως είπα και παραπάνω.
    Ειναι η φωτογραφία που ανεβαζω. Στην δική μου θα έπρεπε να έχει μαγνητάκια;
    Βλέποντας επισης το manual είδα ότι το αισθητήριο τελικά δεν είναι αισθητήριο θρμοκρασίας αλλά αισθητήριο εξατμιστή εαν το λέω σωστά. Αρα έχει αυτό το μοντέλο αισθητήριο θερμοκρασίας μέσα στην κατάψυξη ή όχι;20160809_130559.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kgtsport Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το προβλημα είναι οτι δεν μου δουλεύει καθό€λου η κατάψυξη.
    Αυτό μου φαίνεται παράξενο γιατί στο δικό μου ψυγείο η συντήρηση παίρνει ψύξη από την κατάψυξη.
    Οπότε η κατάψυξη μπορεί να ψύχεται και η συντήρηση να μην ψύχεται,
    όμως το αντίστροφο δεν μπορεί να γίνει,
    δεν μπορεί να ψύχεται δηλαδή η συντήρηση χωρίς να ψύχεται η κατάψυξη.

Από το service manual:
    3.0 Description of the appliance
    The CN(es) ..03 is a combined refrigerator-freezer with a NoFrost freezer compartment. The appliance has a

compressor. The refrigerator and freezer compartment evaporator is activated via a bi-stable solenoid valve.

Both evaporators are connected in series (see3.3 Schematic diagram: Refrigerating circuit).

Therefore the refrigerator compartment can be operated only in conjunction with the freezer compartment.

However, it is possible to operate the freezer compartment on its own.
    "Η συντήρηση μπορεί να δουλέψει μόνο σε συνδυασμό με την κατάψυξη.
    Όμως, είναι δυνατόν να δουλέψει ο καταψύκτης μόνος του."

¶ρα μόνο ο καταψύκτης μπορεί να δουλέψει μόνος του, όχι η συντήρηση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kgtsport Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παίζει να είναι το αισθητηριο στην κατάψυξη?
    Σελίδα 4 του service manual:
    Έχει δύο αισθητήρες, τον Air sensor & τον Evaporator sensor.
    Αν είναι αισθητήρες θερμοκρασίας (δεν ξέρω αν όντως είναι αισθητήρες θερμοκρασίας) τότε αυτοί αλλάζουν την ωμική τους αντίσταση ανάλογα με τη θερμοκρασία.
    Οπότε μετράς την αντίστασή τους με ένα ωμόμετρο σε διάφορες θερμοκρασίες να δεις αν αντιστοιχούν με τις προβλεπόμενες. Στο service manual αναφέρει μόνο για τον τον Evaporator sensor, οπότε μάλλον αυτός μετράει τη θερμοκρασία.

Στη σελίδα 16 έχει τις τιμές που πρέπει να μετράς στον Evaporator sensor στις διάφορες θερμοκρασίες:
    α. π.χ αν τον βάλεις (τον Evaporator sensor) στη συντήρηση ενός άλλου ψυγείου για λίγη ώρα και φτάσει τη θερμοκρασία ας πούμε +5 βαθμούς κελσίου, θα πρέπει να μετράς στα άκρα του 11,9 kOhm (κατά προσέγγιση).
    β. στη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ας πούμε 35 βαθμούς κελσίου, θα πρέπει να μετράς 3,8 kOhm (κατά προσέγγιση).

Οπότε με αυτό τον τρόπο, εφόσον έχεις ωμόμετρο (ή πολύμετρο με ωμόμετρο), πρέπει να ελέγξεις τουλάχιστον τον Evaporator sensor του freezer (καταψύκτη).

Στην τέταρτη φωτό βλέπω να δείχνει θερμοκρασία -18 βαθμούς, ενώ λες ότι η κατάψυξη δεν δουλεύει.
    ¶ρα ή έχει χαλάσει το αισθητήριο θερμοκρασίας του καταψύκτη (μάλλον αυτό που στο service manual αναφέρει ως Evaporator sensor) ή αυτό που διαβάζει τη θερμοκρασία (ουσιαστικά την αντίσταση) του αισθητηρίου, δηλαδή η πλακέτα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 09-08-16 στις 17:03
    You only live twice.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην τέταρτη φωτό βλέπω να δείχνει θερμοκρασία -18 βαθμούς, ενώ λες ότι η κατάψυξη δεν δουλεύει.
    Η ένδειξη δεν αντιστοιχεί στη μετρούμενη τρέχουσα θερμοκρασία, αλλά στο set point (ρυθμισμένη θερμοκρασία - στόχος).

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Panoss (09-08-16)

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Βγαλε το ψυγείο από ρεύμα και ξαναβαλτο μετά από μισή ώρα.Οταν το ξαναβάλει θα πρέπει να ακούσει την βαλβίδα να χτυπάει 2-3φορες.Αν δεν χτυπάει τότε ή δεν πέρνει ρεύμα (στιγμιαία) ή έχει πρόβλημα ή βαλβίδα.Θα πρέπει να έχεις και το πολύμετρο (κατά προτίμηση αναλογικό γιατί θα δεις τη βελόνα να κουνιεται πιο άμεσα από το ψηφιακό) για να δεις αν πάει ρεύμα.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγαλε το ψυγείο από ρεύμα και ξαναβαλτο μετά από μισή ώρα.Οταν το ξαναβάλει θα πρέπει να ακούσει την βαλβίδα να χτυπάει 2-3φορες.Αν δεν χτυπάει τότε ή δεν πέρνει ρεύμα (στιγμιαία) ή έχει πρόβλημα ή βαλβίδα.Θα πρέπει να έχεις και το πολύμετρο (κατά προτίμηση αναλογικό γιατί θα δεις τη βελόνα να κουνιεται πιο άμεσα από το ψηφιακό) για να δεις αν πάει ρεύμα.
    Τωρα ειμαι εκτος και δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
    Κάποια στιγμή ο€μως ενω το δούλευα για να δω μήπως βγάλω άκρη, το έβγαλα απο την πρίζα και έπειτα απο καμια ώρα, όταν το ξαναέβαλα, ακούστηκε απο το πίσω μέρος του ψυγείου ένας ήχος σαν τρία χτυπήματα (κάτι σαν τουκ τουκ τουκ) αλλά δεν ξέρω αν ήταν απο τηνβαλβίδα ή απο το μοτέρ. παντως όταν δουλεύει το μοτερ, δεν κάνει κανέναν ήχο πέρα από αυτόν της λειτουργίας του.
    Πολύμετρο έχω , το είχα βάλει ενω δούλευε το ψυγείο στα volt για να δω αν έρχεται τάση στην βαλβίδα και είχα δει ότι βάζοντας τον έναν ακροδέκτη του πολύμετρου στο μπλε καλωδιο της βαλβίδας και το άλλο πάνω σε οποιοδήποτε απο τους τρεις σωλήνες της βαλβίδας, μου έδειχνε 230volt. Oταν έβαζα τον έναν ακροδέκτη στο μπλε της βαλβίδας και τον αλλο ακροδέκτη στο καφέ καλώδιο της βαλβίδας δεν είχα τάση. Αυτο είναι φυσιολογικό;

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Από τη στιγμή που ακούς 3 τουκ ή βαλβίδα δουλεύει,Οι μετρησεις που πηρές είναι λάθος με τον τρόπο που τις έκανες γιατί ή τάση που έρχεται είναι στιγμιαία και πρέπει να την πάρεις την κατάλληλη στιγμή,γιαυτο σου είπα να το κάνεις στό ξεκίνημα και μετρώντας πάνω στο πηνίο και όχι με γείωση

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ένδειξη δεν αντιστοιχεί στη μετρούμενη τρέχουσα θερμοκρασία, αλλά στο set point (ρυθμισμένη θερμοκρασία - στόχος).
    ¶ρα Κώστα τις 3 τελευταίες σειρές του ποστ μου αγνόησέ τες.
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Οντως το -18 στην φωτο , είναι η τιμή που διαλέγεις να έχει η κατάψυξη, δεν δείχνει πόσο έχει εκείνη την στιγμή.
    Να διευκρινίσω πως το ψυγείο έχει πάνω την συντήρηση και κάτω την κατάψυξη, φιλε ΠαΌ€νο.
    Παντως το θέμα είναι ότι όπου και να το ρυθμίσω, δεν δουλεύει καθόλου η καταψυξη.
    Εγώ καλού κακού δεν το δουλεύω ούτε την συντήρηση μην κάνει καμιά ζημιά στον κομπρέσορα.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Κομοτηνη

Προεπιλογή

Συγνώμη για το ΠαΟνο., Πάνο ήθελα να πω

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-17, 10:35
  2. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 Ρύθμιση Θερμοκρασίας Κατάψυξης
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-13, 19:15
  3. [Liebherr] Liebherr Cnes 3803 πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
    από jounite στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-13, 21:15
  4. προβλημα με ψυγειοκαταψυκτη Liebherr
    από jimakosb στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-11, 10:52
  5. ΠΡΟΒΛΗΜΑΜΕ ΨΥΓΕΙΟ LIEBHERR CNes 3803.
    από motocross στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-11, 10:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία