Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή Καυστήρας αερίου

Πριν από 8 χρόνια άλλαξα τον παλιό καυστήρα και λέβητα και έβαλα Buderus Logano G115WS 32-40kw με καυστήρα πετρελαίου ενώ το επόμενο καλοκαίρι πέρασε το δίκτυο αερίου στην περιοχή μου.

Σκέφτομαι να αλλάξω τον καυστήρα σε αερίου και με μικρή έρευνα στο skroutz είδα τις τιμές των Riello πάνω από τα 500€. Λόγω περιορισμένου budget θέλω να ρωτήσω τους ειδικούς αν υπάρχει αγορά για μεταχειρισμένους καυστήρες και αν αξίζει να πάω σ' αυτή τη λύση.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Χολαργός

Προεπιλογή

Εννοείς να πουλήσεις μεταχειρισμένο τον παλιο σου καυστηρα η πακετο καυστήρα -λέβητα ? Ο Logano είναι ο λέβητας , ο καυστηρας ειναι ο αντιστοιχος της Bosch ? Ενας που δεν έχει φυσικό αέριο και ψάχνει κάτι οικονομικο θα μπορούσε να πάρει εναν μεταχειρισμένο καυστήρα για αντικατάσταση ελλάτωματικου καυστηρα , ή όλο το πακέτο αν ειναι συμφέρουσα η τιμή αλλά δεν λές σε ποια τιμη θέλεις να το πουλήσεις ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λευτερης
    Περιοχή
    Αρτεμιδα

Προεπιλογή

Καυστηρα αεριου μεταχειρισμενο δυσκολο να βρεις.
    Το αεριο περασε απο την περιοχη σου απο τον δρομο σου περασε? Γιατι αλλιως πρεπει να θελουν και αλλοι 3 στον ιδιο δρομο για να συνδεθουν. Εμενα ειναι και στον απο πανω και στον πλαινο αλλα σε μενα 2 οικοπεδο απο την γωνια δεν ερχεται...
    Παρε τηλ την φυσικο αεριο αττικης να δεις τι γινεται και εχουν και καποιες επιδοτησεις και σου λενε και αναλυτικα το κοστος γιατι δεν ειναι μονο ο καυστηρας που κοστιζει θες και εγκατασταση σωληνωσεων και συνδεση.
    Απο εκει και περα με τα λεφτα που θα γλιτωσεις στον εναν χρονο χρησης πετρελαιου θα τα εχεις παρει πισω τα χρηματα σου.
    Αναλογα βεβαια και τα τετραγωνικα του σπιτιου και την χρηση.

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Ευχαριστώ και τους δύο για τις χρήσιμες πληροφορίες.

1. Ο καυστήρας είναι και αυτός Buderus (είχα πληρώσει αρκετά το 2007 για να αντικαταστήσω το παλιό σύστημα, μη γνωρίζοντας ότι το δίκτυο θα επεκτεινόταν τόσο άμεσα στην περιοχή μου). Δεν ξεκίνησα τη σκέψη αντικατάστασής του (μόνο του καυστήρα και όχι του λέβητα) με ταυτόχρονη πώλησή του αλλά τώρα που το λες ακούγεται ενδιαφέρουσα πρόταση. Φυσικά, δεν έχω διαμορφώσει τιμή πώλησης γιατί η έρευνα που έκανα ήταν για αγορά νέου για αέριο. Το μόνο που ξέρω είναι πόσα πλήρωσα τότε (κάπου έχω τα τιμολόγια αλλά πρέπει να ψάξω να τα βρω).

2. Το αέριο πέρασε από το οικόπεδο το καλοκαίρι του 2008, λίγους μήνες αφού είχα αντικαταστήσει το σύστημα (!!!). Δεν σκεφτόμουν μέχρι τώρα να βάλω αέριο, δεδομένου ότι στα 8 χρόνια λειτουργίας θεωρείται καινούργιο το σύστημα και με τα service του κάθε 1-2 χρόνια. Αυτά που λες, για την οικονομία, αλλά και την ταλαιπωρία κάθε χρόνο να τσακώνομαι για να διεκδικήσω τα σωστά λίτρα πετρελαίου που πληρώνω, με έκαναν να σκέφτομαι την αντικατάσταση.

Το ερώτημα εξακολουθεί να είναι αν υπάρχει αγορά για μεταχειρισμένους καυστήρες αερίου και αν αξίζει αυτή η σκέψη ή ο μεταχειρισμένος πιθανόν να έχει προβλήματα, αφού έχει αντικατασταθεί.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Για να αλλαξει καποιος τον αεριου ειναι οντως περιεργο.Αν βρεις σε καλη τιμη αξιζει να το ψαξεις.αν και νομιζω αυτοι πανε κανα 600-700 να γλυτωσεις 100-200€ τα βλεπω ριψοκίνδυνο

Στάλθηκε απο το iphone 7 μου.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Ένα καινούριο σύστημα αερίου, Αυτόνομο, είναι η λύση.όλα τα άλλα είναι μπαλώματα που τελικά δεν θα αποδεχθούν οικονομικά.
    Ίσως το παλιό σου σύστημα πετρελαίου θα πιάσει κάτι αν το πουλήσεις, για να ελαφρώσεις τα έξοδα...

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Με συγχωρείς, εδώ σκεφτόμαστε να γλυτώσουμε λίγα χρήματα, αν μπορούμε, με μεταχειρισμένο καυστήρα στον υφιστάμενο λέβητα, που είναι 8 ετών, και μου προτείνεις να πετάξω και το λέβητα;

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από makap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με συγχωρείς, εδώ σκεφτόμαστε να γλυτώσουμε λίγα χρήματα, αν μπορούμε, με μεταχειρισμένο καυστήρα στον υφιστάμενο λέβητα, που είναι 8 ετών, και μου προτείνεις να πετάξω και το λέβητα;
    ....εμπειρία.... οι "μισές" λύσεις συνήθως σε φορτώνουν κόστος, είναι βλέπεις και η κατανάλωση καυσίμου
    και η μη αυτονομία(αν κατάλαβα καλά) του συστήματός σου....

έχουν αλλαχθεί συστήματα νεότερα από το δικό σου, και δεν προτείνω να πετάξεις τον παλιό καυστήρα και λέβητα,
    αλλά να τα πουλήσεις εφόσον είναι σε πολύ καλή κατάσταση....

Δεν θα επιμείνω όμως, ούτε θα επιχειρήσω να σε πίσω, η υπόθεση είναι δική σου!!

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Καλά κάνεις και λες τη γνώμη σου και είναι σεβαστή αλλά δεν μου πάει να πουλήσω λέβητα Buderus για να αγοράσω άλλον και μάλιστα αυτή την εποχή που δεν κυκλοφορούν χρήματα.

Όταν λες "αυτονομία" και μάλιστα με τονισμένα, τι εννοείς;
    Μονοκατοικία είναι, αυτόνομη θεωρείται.

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Undisclosed

Προεπιλογή

Ερώτηση: Κατάργηση της υφιστάμενης εγκατάστασης στο λεβητοστάσιο και αφαίρεση δεξαμενής ποιος ζητα;

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Καυστήρας πετρελαίου
    από antonis στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-16, 16:03
  2. Λεβητας αερίου Ariston g30/G31
    από info@kalarakis.com στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-15, 11:43
  3. [Άλλη] Κουζίνα φυσικού αερίου, δεν βγάζει σπίθα ο φούρνος
    από Panoss στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα