Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Γλυκά Νερά

Προεπιλογή Πρόβλημα με ψυγειοκαταψύκτη Pitsos P1KCL 4400S/01

Καλημέρα σε όλους .Έχω κι εγώ το γνωστό πρόβλημα με ψυγείο pitsos .Δεν δουλεύει σωστά η κατάψυξη ,χαμηλή θερμοκρασία(πέφτει στους -9 έως -12) .Η πρώτη μου κίνηση ήταν ν'αλλάξω το λάστιχο της πόρτας από την οποία είδα αισθητή βελτίωση όσον αφορά τη θερμοκρασία .Όμως η χαρά κράτησε για λίγο .Το ψυγείο εξακολουθούσε να κάνει τα ίδια .Τότε προχώρησα στη λύση που αναφέρεται στο site με παρόμοιο μοντέλο ,είναι το ίδιο με μόνη διαφορά το καλάθι λαχανικών απ'ότι θυμάμαι ,αλλά λύνοντας πολύ εύκολα την πλακέτα με σκοπό ν'αλλάξω τους πυκνωτές απογοητεύτηκα .Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν στην πλακέτα οι συγκεκριμένοι πυκνωτές που αναφέρονται σε άλλες δημοσιεύσεις .Σημειωτέον η θερμοκρασία στο χώρο της κατάψυξης ήταν σωστή γιατί τη μέτρησα με θερμόμετρο .Παραθέτω φωτογραφίες της πλακέτας και περιμένω τη βοήθειά σας .Ευχαριστώ .

IMG_1070[1].jpgIMG_1065[1].jpg

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα πάρω την πλευρά "ότι δεν φταίει η πλακέτα " . προτού πειράξουμε πλακέτες . Και υποβάλω κάποιες πρώτιστες ερωτήσεις .
    1)
    Δεν δουλεύει σωστά η κατάψυξη ,χαμηλή θερμοκρασία(πέφτει στους -9 έως -12)

α) υποθέτω μετά από καλή απόψυξη που το έκανες? και μετά την απόψυξη το ξαναδούλεψες / αρκετές ώρες? / κυρίως στις πρώτες 24 - 48 ώρες τουλάχιστον και είδες την παραπάνω θερμοκρασία ? ... δεν πηγαίνει παραπάνω με τίποτα ? Επαναλαμβάνω για τις πρώτες ώρες μόνο.

β) Το μοντέλο σου έχει και κλαπέτο (ρύθμιση θερμοκρασίας συντήρησης με κλαπέτο ) αν το έχεις στο "Max" (που είναι για το καλοκαίρι και αφορά τον χώρο συντήρησης ) ... το έβαλες στο "med" ή " min " τουλάχιστον? ... περίμενες αρκετές ώρες? Προτού συμπεράνεις το αποτέλεσμα της "χαμηλής απόδοσης"? / είχες τις πόρτες κλειστές ? ή άνοιγες κάθε τόσο για να δεις τι γίνεται με την θερμοκρασία (γιατί αν άνοιγες κάθε τόσο την πόρτα , τότε πιθανόν να μετρούσες με το θερμόμετρο λανθασμένες ενδείξεις ).

ήταν ν'αλλάξω το λάστιχο της πόρτας από την οποία είδα αισθητή βελτίωση όσον αφορά τη θερμοκρασία .Όμως η χαρά κράτησε για λίγο .
    Άρα αυτό τι σημαίνει? (μπορείς να το αναλύσεις?) ότι αρχικά στις πρώτες ώρες είχες και πιο δυνατή ψύξη και από τους -12 (πόσο δηλαδή?) που αναφέρεις ? ... και πόσο αργότερα στο παρουσίασε το πρόβλημα ? ..(με αυτό θέλουμε να καταλήξουμε αν έχει πιθανό πρόβλημα απόψυξης ..π.χ χαλασμένη αντίσταση απόψυξης και αργότερα μειώνεται η απόδοση κτλ ).... Αλλά και με αυτό θα καταλάβουμε αν το ψυγείο γενικά δεν έχει πρόβλημα απόδοσης ως προς τον μηχανισμό του.

Το μοντέλο σου έχει και έναν ανεμιστήρα (εκτός αυτού του θαλάμου της κατάψυξης) ανεμιστήρα δίπλα στο μοτέρ ψυγείου , εκείνος ο ανεμιστήρας δουλεύει?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Γλυκά Νερά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα πάρω την πλευρά "ότι δεν φταίει η πλακέτα " . προτού πειράξουμε πλακέτες . Και υποβάλω κάποιες πρώτιστες ερωτήσεις .
    1)
    α) υποθέτω μετά από καλή απόψυξη που το έκανες? και μετά την απόψυξη το ξαναδούλεψες / αρκετές ώρες? / κυρίως στις πρώτες 24 - 48 ώρες τουλάχιστον και είδες την παραπάνω θερμοκρασία ? ... δεν πηγαίνει παραπάνω με τίποτα ? Επαναλαμβάνω για τις πρώτες ώρες μόνο.

β) Το μοντέλο σου έχει και κλαπέτο (ρύθμιση θερμοκρασίας συντήρησης με κλαπέτο ) αν το έχεις στο "Max" (που είναι για το καλοκαίρι και αφορά τον χώρο συντήρησης ) ... το έβαλες στο "med" ή " min " τουλάχιστον? ... περίμενες αρκετές ώρες? Προτού συμπεράνεις το αποτέλεσμα της "χαμηλής απόδοσης"? / είχες τις πόρτες κλειστές ? ή άνοιγες κάθε τόσο για να δεις τι γίνεται με την θερμοκρασία (γιατί αν άνοιγες κάθε τόσο την πόρτα , τότε πιθανόν να μετρούσες με το θερμόμετρο λανθασμένες ενδείξεις ).

[/COLOR]
    Άρα αυτό τι σημαίνει? (μπορείς να το αναλύσεις?) ότι αρχικά στις πρώτες ώρες είχες και πιο δυνατή ψύξη και από τους -12 (πόσο δηλαδή?) που αναφέρεις ? ... και πόσο αργότερα στο παρουσίασε το πρόβλημα ? ..(με αυτό θέλουμε να καταλήξουμε αν έχει πιθανό πρόβλημα απόψυξης ..π.χ χαλασμένη αντίσταση απόψυξης και αργότερα μειώνεται η απόδοση κτλ ).... Αλλά και με αυτό θα καταλάβουμε αν το ψυγείο γενικά δεν έχει πρόβλημα απόδοσης ως προς τον μηχανισμό του.

Το μοντέλο σου έχει και έναν ανεμιστήρα (εκτός αυτού του θαλάμου της κατάψυξης) ανεμιστήρα δίπλα στο μοτέρ ψυγείου , εκείνος ο ανεμιστήρας δουλεύει?

Πέτρο καλημέρα ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου και ζητώ συγνώμη για την αργοπορία της απάντησής μου .Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματά σου όσο καλύτερα μπορώ .
    Το ψυγείο χρησιμοποιείται ως δεύτερο λόγω της πολυμελούς οικογένειας μου .Όταν έχω πολλά τρόφιμα και δεν χωράνε στο άλλο ,μόνο τότε λειτουργεί .Πιστεύω λοιπόν ότι θέμα καλής απόψυξης δεν υπάρχει .
    Βάζοντάς το σε λειτουργία ,πιάνει τη σωστή θερμοκρασία -18 και 4-5 συντήρηση .Είτε ανοίξεις την πόρτα της κατάψυξης έστω για δύο δεύτερα είτε όχι ,μετά από κάποιες ώρες ή μέρες αρχίζει να χτυπάει το αλάρμ και η θερμοκρασία να δείχνει από -9 έως - 14 .Τα τρόφιμα φυσικά δεν είχαν πάθει κάτι και θεώρησα ότι είχε κάποιο η ένδειξη της θερμοκρασίας .Τοποθέτησα τότε το θερμόμετρο και διαπίστωσα ότι όντως κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί η θερμοκρασία δεν ήταν η σωστή. Η κατάσταση βελτιώθηκε όταν άλλαξα το λάστιχο ,αλλά για λίγες μέρες .
    Το κλαπέτο αν εννοείς το ρυθμιστή θερμοκρασίας στη συντήρηση(φωτο) ,το έχω συνήθως στο ΙΙ .Τις πόρτες τις ανοίγουμε σπάνια και για πολύ λίγο ,πάγο δεν έχω δει ποτέ όσα χρόνια το έχω ,ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά , η κατανάλωση ρεύματος αυξήθηκε χωρίς λόγω γιατί την παρατηρώ συνέχεια κι έτσι το αποσύνδεσα από το ρεύμα .Καμιά φορά πατώντας κάποια πλήκτρα ταυτόχρονα η θερμοκρασία επανέρχονταν στους -18 ,αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια .
    Συνημμένο Αρχείο 40874

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καμιά φορά πατώντας κάποια πλήκτρα ταυτόχρονα η θερμοκρασία επανέρχονταν στους -18
    Μάλλον στην πλακέτα θα είναι το πρόβλημα. Εκεί που λες ότι ο πυκνωτής που ζητάς δεν υπάρχει ... πέρασες και από κανέναν ηλεκτρονικό να σου πει μια γνώμη?

κατανάλωση ρεύματος αυξήθηκε χωρίς λόγω γιατί την παρατηρώ συνέχεια κι έτσι το αποσύνδεσα από το ρεύμα
    Μήπως από το μοτέρ ? δηλαδή σε κάποιες φάσεις και αφού δουλέψει αρκετά , αργότερα μπλοκάρει? παρατήρησες τίποτα περίεργες συμπεριφορές στο μοτέρ?

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μιχάλη, προφανώς υπάρχει και άλλη μια πλακέτα (ισχύος), πέρα από αυτή του χειριστηρίου.
    Έλεγξε και αυτήν την πλακέτα (κωδικός 266656, δες στο παρακάτω link) :
    http://www.pitsos-eshop.com/eshop/pi...=P1KCL4000S/01

Δες και φωτογραφία της πλακέτας αυτής (266656) εδώ :
    http://www.antalaktika-hlektrikon.gr...bosch-1-detail

Οπότε όταν βρεις και την πλακέτα ισχύος, άλλαξε τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή που υπάρχει σε αυτήν (δεν φαίνεται από την φωτογραφία να υπάρχει και άλλος ηλ. πυκνωτής....... αν όμως υπάρχει και άλλος, τον αλλάζεις και αυτόν εννοείται) και έλεγξε για τυχών ψυχρές κολλήσεις σε εξαρτήματα.
    Καλό είναι να αλλάξεις και τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή στην πλακέτα του χειριστηρίου (το μπλε κυλινδρικό εξάρτημα που φαίνεται στις φωτογραφίες στο πρώτο σου ποστ......... αν υπάρχει και κάποιος άλλος ηλ. πυκνωτής από την άλλη πλευρά της πλακέτας που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλάζεις εννοείται και αυτόν) .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Γλυκά Νερά

Προεπιλογή

Καλημέρα και πάλι .Πέτρο όσον αφορά την πλακέτα εννοώ ότι το KCL 4400A είναι το ίδιο ψυγείο με το δικό μου .Λύνοντας λοιπόν την πλακέτα του περίμενα να βρω τους δύο γνωστούς πυκνωτές (καφέ και μπλε) τους οποίους θα άλλαζα και πίστευα ότι θα έλυνα το πρόβλημα .Αλλά η πλακέτα μου είναι διαφορετική .Επειδή το ψυγείο το έχω στο υπόγειο δεν μπορώ να είμαι απόλυτος με το μοτέρ αν δούλευε καλά ή όχι. Παρακολουθώντας όμως αρκετά συχνά το ψυγείο ,μπαίνοντας και βγαίνοντας απ'το σπίτι ,δούλευε φυσιολογικά απ'ότι άκουγα προσπαθώντας να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία με σπάνιες παύσεις (γι'αυτό και η μεγάλη κατανάλωση ρεύματος απ'ότι συνήθως) .
    Καλημέρα και σε σένα Σήφη .Την πλακέτα τη βρήκα και επισυνάπτω και τις φωτογραφίες από το πίσω μέρος του ψυγείου μήπως με την εμπειρία σας δείτε κάτι .Θα κάνω μια προσπάθεια με τους πυκνωτές και θα ενημερώσω .Οπτικά πάντως δεν φαίνονται σκασμένοι IMG_1083.jpgIMG_1091.jpgIMG_1092.jpgIMG_1104.jpgIMG_1111.jpg

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] PITSOS P1KCL 4400S ψυγειο - Χανει τη ψυξη
    από dimspir στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-15, 07:53
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-07-15, 23:13
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-14, 17:26
  4. Πρόβλημα με ψυγείο καταψύκτη pitsos.
    από briko στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 14