![]()
Το ιστορικό έχει ως εξής:
1. Μια εντοιχισμένη κουζίνα Bosch-HEN330551/01 παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος στα μάτια. Σταμάτησε να ανταποκρίνεται στους περιστροφικούς διακόπτες (έμενε συνέχεια στο μεγιστο) και η νοικοκυρά αναγκάστηκε να κλείσει το γενικό για να μην γίνει μπουρλότο! Μετά από αυτό ενώ ο φούρνος λειτουργεί κανονικά, έπαψαν να λειτουργούν και τα 4 μάτια.
2. Οι ενέργειες που έκανα ήταν να ελέγξω αρχικά αν τα μάτια ήταν ωμικά τουλάχιστον ΟΚ. Η πρώτη διάγνωση ήταν πως τα μάτια ήταν όλα εντάξει και πως και από τους 4 περιστροφικούς διακόπτες έπαιρνα 220V προς το module των ματιών. Επομένως το μυαλό μου πήγε στο ηλεκτρονικό μέρος.
3. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με 3 πλακέτες. Μία που έχει τον μικροεπεξεργαστή και βρίσκεται στο ξεχωριστό module των ματιών, μία στο πάνω μέρος του φούρνου και μία πάνω στους περιστροφικούς διακόπτες. Συγκεκριμένα τις:
- 00498170 Steuerungsmodul (Control module) στα μάτια.
- 00492005 Steuerungsmodul (Control module) στο φούρνο.
- 00495658 Netzmodul (PC Board - Mains power NTM) στο φούρνο.
Για καλή μου τύχη η μητέρα της κυρίας με το πρόβλημα είχε το ίδιο ακριβώς μοντέλο κουζίνας και μου επέτρεψαν να κάνω μία δοκιμή η οποία έγινε ως εξής:
- Δοκιμή:
- αποσυναρμολόγησα τα μάτια, τα οποία συνοδεύει μόνιμα το module 00498170 (Steuerungsmodul)
- Αφαίρεσα από το φούρνο το module 00495658 (Netzmodul) το ποίο ήταν εύκολο να μεταφερθεί.
- Σύνδεσα τα μάτια στην «καλή» κουζίνα αφαιρώντας τα δικά της και διαπίστωσα πως λειτουργούν κανονικά! Άρα το module 00498170 και τα μάτια ήταν ΟΚ!
- Σύνδεσα το module 00495658 (Netzmodul) στην «καλή» κουζίνα, αφαιρώντας το δικό της και διαπίστωσα το ίδιο πρόβλημα, να μην ανάβουν δηλαδή και τα 4 μάτια. Ξανασυνδέοντας το δικό της Netzmodul, όλα δούλεψαν ξανά ΟΚ!
- Το συμπέρασμα των δοκιμών επομένως ήταν πως το module 00495658 (Netzmodul) ήταν προβλήματικό.
- Ενέργειες: Αφού παράγγειλα την πλακέτα (αρκετά τσιμπημένη, στα 100€ περίπου) την τοποθέτησα στην προβληματική κουζίνα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα δεν λύθηκε! Το κακό είναι πως έχω ήδη πληρώσει την πλακέτα (ανταλλακτικά δεν επιστρέφονται) και η τελευταία πλακέτα (00492005) που δεν έχω αλλάξει κοστίζει άλλα 140€!...
Αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποια ιδέα μήπως γλυτώσω την αντικατάσταση και της τελευταίας πλακέτας θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!
Να είστε καλά και να ψηφίζετε σωστά!
![]()