Καλησπερα και καλη Πρωτομαγια.
Εχω ενα ψυγειο Bosch Intelligent FrostFree 44. Σημερα ξαφνικα, σταματησε να δουλευει η συντηρηση. Η καταψυξη λειτουργει κανονικα.
Το μοτερ ακουγεται να λειτουργει.
Εχετε καμμια προταση?
Καλησπερα και καλη Πρωτομαγια.
Εχω ενα ψυγειο Bosch Intelligent FrostFree 44. Σημερα ξαφνικα, σταματησε να δουλευει η συντηρηση. Η καταψυξη λειτουργει κανονικα.
Το μοτερ ακουγεται να λειτουργει.
Εχετε καμμια προταση?
Απόψυξη πότε έκανες τελευτάια φορά; Μπορεί να είνaι frost free, αλλά μια φορά το χρόνο τη ζητάει. Αστο εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 24 ώρες, ακόμη καλύτερα 48, και δεν αν λύθηκε το πρόβλημα.
ΟΚ, ευχαριστω.
* fingers crossed *
EDIT:
Ρωτησα την συζυγο και αποψυξη δεν εχει γινει ποτε (10+) χρονια.
Ωστοσο στο manual λεετ οτι δεν χρειαζερται αποψυξη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bchris : 01-05-14 στις 20:16
Ασε το manual να λέει, είναι διαπιστωμένο στην πράξη ότι μια κανονική απόψυξη πότε-πότε χρειάζεται. Ειδικά τα ψυγεία του ομίλου Bosch-Siemens-Pitsos, τουλάχιστον τα πιο πρόσφατα, "πονάνε" στο συγκεκριμένο θέμα. Μια ανέξοδη δοκιμή είναι πολύ πιθανό να σου λύσει το πρόβλημα. Αν δεν λυθεί, τότε αρχίζει το ψάξιμο.
bchris (02-05-14)
Νικο, εγραψες ιστορια!
Το αφησα εκτος 30+ ωρες και τωρα ειναι μια χαρα
1000 ευχαριστω.
Καλά, ας μην υπερβάλλουμε, συνηθισμένο φαινόμενο είναι, δεν το λες και ιστορία. Το ζητούμενο τώρα είναι να ξεπεράσει την πρώτη εβδομάδα και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Τότε θα ξέρουμε ότι όλο το πρόβλημα ήταν η μακροχρόνια συσσώρευση πάγου. Αν σε λίγες μέρες ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα, τότε αρχίζουμε και ψάχνουμε το υποσύστημα απόψυξης. Παρακλούθησέ το και πες.