Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 90

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Gameboy Color επισκευη

Καλησπερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και ανοιγω αυτο εδω το θεμα για να ρωτησω σχετικα με την επισκευη του gameboy color μου.

Αγορασα ενα μεταχειρισμενο color λοιπον το οποιο δεν αναβε. Δεν ειχε μπαταριες μεσα που να εχουν "σκασει" γιατι το ανοιξα και ηταν καθαρο. Καθαρισα την πλακετα του και εβαλα λιγο σπρει επαφων σε καποια σημεια και δοκιμασα να το αναψω. Αναψε κανονικα αλλα μετα απο 2 δευτερολεπτα εσβησε. Αυτο εγινε αλλες 2 φορες κι εκτοτε δεν εχει ξανααναψει. Με λιγα λογια, ολες μου οι "φροντιδες" ειχαν ως αποτελεσμα να αναψει μεν, για ελαχιστο διαστημα δε. Μετα απο μετρησεις με το πολυμετρο και ψαχνοντας στο internet ειδα οτι ειναι προβλημα του διακοπτη on/off. Κι εδω αρχιζουν τα ωραια. Για να δω αν ο διακοπτης ειναι "καλος" πρεπει να τον ξεκολλησω απο την μητρικη και ειναι πολυ λεπτοδουλεια. Σκεφτομαι λοιπον 2 λυσεις και αν καποιος εχει να προτεινει κατι, θα με βοηθουσε παρα πολυ. Λυση πρωτη, να δοκιμασω να φρεσκαρω λιγο τα σημεια που ειναι κολλημενος ο διακοπτης στην μητρικη. Αν ομως δεν ειναι λειτουργικος θα πρεπει αναγκαστικα να παω στην 2η λυση που ειναι να τον ξεκολλησω και με την χρηση 2 καλωδιων να βαλω εναν αλλο (οχι τον ιδιο, δε βρισκω πουθενα ) και να κανω καποιες μετατροπες στο case για να χωρεσει. Αν τελικα χρειαστει να τον ξεκολλησω, εχω μερικες ερωτησεις:

α)κολλητιρι 25 Watt κανει? Η θα χρειαστω μεγαλυτερο/μικροτερο?
    β)μπορω οντως να βαλω καποιον αλλο διακοπτη η πρεπει να βρω ακριβως τον ιδιο?
    Θα ηθελα επισης μερικα tips για την ολη διαδικασια καθ οτι ειμαι αρχαριος στο θεμα των κολλησεων.

Ευχαριστω εκ των προτερων και...καλως σας βρηκα

υ.γ. αμα θελετε μπορω να ανεβασω και φωτογραφιες απο το gameboy.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Για να ελεγξεις εαν λειτουργει ο διακοπτης δεν χρειαζεται να τον ξεκολλησεις.Οπως ειναι, απλα τσεκαρεις με ενα πολυμετρο.Μπορεις να φρεσκαρεις τις κολλησεις αλλα αν ειναι χαλασμενος δεν θα γινει κατι (δεν χανεις και κατι εαν δοκιμασεις).Και ναι ,μπορεις να βαλεις αλλο διακοπτη σε αλλη θεση.Εαν ομως εισαι αρχαριος με τις κολλησεις θα προτεινα να μην δοκιμασεις μονος σου..Ο,τι αλλο θες ρωτας..

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πως μπορω να δω αν ειναι οκ χωρις να τον ξεκολλησω? Ειναι κολλημενος πανω στη μητρικη και σε οποιαδηποτε ποδαρακια του κι αν βαλω το πολυμετρο παιρνω οτι εχει "συνεχεια" ειτε ειναι στο on ειτε ειναι στο off...επισης δε μπορω να βαλω μπαταριες στην κονσολα και να κανω μετρηση γιατι για να εχω προσβαση στο σημειο πρεπει να ειναι ανοιχτο το πισω μερος της κονσολας, πραγμα που σημαινει οτι 2 πολοι των μπαταριων "λειπουν" (ειναι κολλημενοι στο πισω μερος της συσκευης που εχω αφαιρεσει ωστε να φτασω στο διακοπτη.) Δυστυχως δεν φαινονται τα σημεια που θελω να μετρησω απο την απο κατω μερια της πλακετας...θα ανεβασω το μεσημερακι φωτογραφιες.

Αν φυσικα υπαρχει τροπος να μετρησω και εχω κανει τραγικο λαθος η λεω μπαρουφες, feel free...

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Aφου λες οτι εχει "συνεχεια" ειτε ειναι στο on ειτε ειναι στο off,τοτε σημαινει οτι η συσκευη ειναι συνεχως στο on.H μπαταρια δεν χρειαζεται για να τσεκαρεις τον διακοπτη.Εισαι σιγουρος οτι η βλαβη οφειλεται στον διακοπτη?Kαθαρισε καλα τις επαφες των μπαταριων,της υποδοχης του cartridge και του ιδιου του cartridge και ξαναδοκιμασε.Με τροφοδοτικο δουλευει?

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατα 90% ειμαι σιγουρος. Εχω καθαρισει ολη την πλακετα και τους πολους. Εχω κοιταξει παντου και με μεγενθυντικο φακο μηπως βρω τιποτε, δεν βρηκα ομως κατι επιληψιμο. Οι πυκνωτες δειχνουν να ειναι ολοι οκ + τα εχω τσεκαρει ολα με το πολυμετρο. Το οτι ο διακοπτης ειναι συνεχεια στο on ειναι νορμαλ? Πραγματικα εχω μπερδευτει

Σε καμμια ωριτσα θα βαλω και φωτο.
    Σ ευχαριστω για τις απαντησεις

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Τον διακοπτη πως τον μετρας και τον βρισκεις συνεχεια στο ον? αν ηταν συνεχεια στο ον θα αναβε με το που συνεδεες τις μπαταριες και δεν θα ανταποκρινοταν στο να κλεισει το game boy οταν του αλλαζες θεση. αν τον μετρας με το πολυμετρο στη διοδο και στο ηχητικο σημα τοτε μηπως οι επαφες που μετρας ειναι οι ηδη βραχυκυκλωμενες που τις εχει για στηριξη του διακοπτη? Ριξε σπρευ επαφων πανω στο διακόπτη και κουνα τον δεξια αριστερα. Για να το βαλεις σε λειτουργια οταν λειπει το πισω καπακι μπορεις ειτε να το συνδεσεις σε εξωτερικη τροφοδοσια ειτε να βαλεις τις μπαταριες σε μια βαση για 2 μπαταριες και να βαλεις τα καλωδιακια της βασης πανω στους ακροδεκτες της πλακετας. Το κολλητηρι σου μια χαρα κανει. και αν εχει οντως προβλημα ο διακοπτης μπορεις να βαλεις αλλον εξωτερικο με καλωδιακια και λιγο πατεντα.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λοιπον, ανεβαζω μια φωτογραφια για περισσοτερη ευκολια. Εχω βαλει γραμματα κλπ για να ειναι πιο ευκολη η περιγραφη. Δυστυχως δεν μπορω να βγαλω καλυτερες γιατι ειναι πολυ "ψιλα" για να φανουν. (καντε κλικ για ζουμ)
    explain.jpg

τα κιτρινα σημεια Α και Β ειναι απ οτι καταλαβα "απλα" για να κρατανε τον διακοπτη πανω στην πλακετα (δινουν συνεχεια ανεξαρτητα απο το αν ειναι στο on η στο off ο διακοπτης. )

Με τον διακοπτη στο off, παιρνω οτι δεν εχω συνεχεια μεταξυ του 1 και του 2, ελεγχοντας τα 1 και 2 εχω ενδειξη 0.01 ενω ελεγχοντας τα 1 και 3 εχω ενδειξη 1254.
    Με το διακοπτη στο on, απο το ποδαρακι 1 δεν εχω συνεχεια με το 2, ενω με τα C και 3 εχω ενδειξη 1224. τελος, με το διακοπτη στο on η μετρηση που παιρνω απο τα ποδαρακια C και 3 ειναι 0.01 αρα εχω συνεχεια

(δυστυχως δεν εχω ηχητικη ειδοποιηση στο πολυμετρο).
    Στη φωτογραφια ο διακοπτης ειναι στο off, για να παει στο on τον σερνω προς τα επανω.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα χειροτερα

edit: το ξαναανοιξα και το ξανακαθαρισα. Εριξα σπρει επαφων μεσα στο διακοπτη και τον κουνησα δεξια-αριστερα. Τσεκαρα ξανα για σημεια που να προδιδουν ζημια. Παλι τιποτε
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gazp : 15-10-13 στις 22:32

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Thanks και παλι για την απαντηση. Τωρα πια δεν ανοιγει καθολου...μονο την πρωτη μερα που το καθαρισα αναψε 2 φορες για λιγο και εσβησε μετα απο 2 δευτερολεπτα. Να κανω μια χαζη ερωτηση? Αν δεν ξεκολλησω το διακοπτη αλλα κολλησω ενα καλωδιακι στο 1 και αλλο ενα στο 2 και τις αλλες ακρες απο τα καλωδια τις ενωσω σε καινουριο διακοπτη? Εννοω δηλαδη να αφησω τον παλιο επανω γιατι ειναι πολυ φασαρια το να τον ξεκολλησω... <--- edit: τωρα ειδα οτι μου ειπες να τον παρακαμψω, αρα υποθετω οτι γινεται αυτο που ρωταω,ε?

Επισης (και χωρις να θελω να σε αμφισβητησω, απλα η ερωτηση του ασχετου) ειναι σιγουρο πως πρεπει να ενωσω τα 1 και 2? Σιγουρα για να το λες ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, δεν παιζει θεμα, απλα λεω για την 1% πιθανοτητα να εχεις λαθος, θα κανω ζημια στη συσκευη αν τα ενωσω ? Και παλι ευχαριστω!

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Ειναι οντως φασαρια να τον ξεκολλησεις και επικυνδινο να γινει ζημια. Μπορεις να βαλεις τα ακρα 1 και 2 σε νεο διακοπτη και στην ουσια τον παρακαμπτεις αλλα θελει προσοχη μηπως ξεχαστεις και τους βαλεις και τους δυο στο ον. στη περιπτωση αυτη, με την προυποθεση οτι με τον νεο διακοπτη θα δουλεψει και αυτο ειναι το προβλημα του, θα προτεινα να σπασεις το πλαστικο μερος του διακοπτη( που τον παει στο ον οφ ) ωστε να μην μπορεις να τον πας στο ον ουτε καταλαθος. Θα μου πεις, ο υπαρχον διακοπτης δεν ενωνει τα 1 και 2 οποτε δεν υπαρχει θεμα. αλλα αν 1 στο εκατομυριο κανει επαφη και δουλευει και ο αλλος θα κανει βραχυκυκλωμα.

Με το να ενωσεις θα κανεις στην ουσια χειροκινητα και μονιμα αυτο που κανει ο διακοπτης. Θα υπαρξει προβλημα μονο στην περιπτωση που αυτες οι δυο επαφες ειναι ανεξαρτητες και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ενωθουν. Αλλα απ'οσο εχεις ψαξει (και για να μπαινει διακοπτης στα 1 και 2) τοτε αυτες τις επαφες ενωνει ο διακοπτης. Οποτε με το καλωδιακι κανεις την δουλεια του διακοπτη. Μπορεις να δοκιμασεις και κατι ακομη. Με ανοικτο το gameboy (το πισω καπακι εννοω ωστε να βλεπεις την πλακετα), με μπαταριες συνδεδεμενες στη συσκευη αλλα και τον διακοπτη στο οφ θα πρεπει στο ακρο ενα να εχεις ταση 3 V (η κατι κοντινο) καΙ στο ακρο 2 0V. Επισης μετρα τη ταση εχουν και τα C και 3. Τους ακροδεκτες θα τους βαλεις τον μαυρο στο σιδερακι του gameboy που συνδεεται το - της μπαταριας και το κοκκινο στον ακροδεκτη 1,2,c,3. Μετρησε και πες μου.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ειναι λιγο δυσκολο να το κανω γιατι για να βλεπω την πλακετα πρεπει να λειπει το πισω μερος της κονσολας και εκει πανω βρισκονται 2 πολοι. Εξωτερικη τροφοδοσια δεν εχω,ουτε και θηκη μπαταριων προχειρη. Αν ειναι θα βρω τροπο απο κανενα φιλο αυριο να το κανω. Και παλι ευχαριστω

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Grundig T 56-140 CUC 71KT Super Color
    από QED στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-08, 23:18

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •