Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Θέμα: toshiba 30wl46g

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή toshiba 30wl46g

Γειά σας , έχω την τηλεόραση του τίτλου και παρουσίασε ενα πρόβλημα.
    Σταμάτησε να δείχνει η εικόνα και ακούγεται μόνο ο ήχος.
    Ανοίγωντ'ας την αναβοσβήνει στιγμιαία στην αρχή και μένει η ο΄θονη μαύρη.
    Αν την κοιτάξω σε φώς η εικόνα φαίνεται ελάχιστα μέσα οπότε σκέφτομαι για πρόβλημα στο ινβέρτερ.
    Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος απο το μοντέλο να μου πεί τι ινβέρτερ πιθανόν φοράει καθώς δεν την έχω ανοίξει ακόμα και που θα μπορούσα να το βρω ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

inverter ή ccfl;; ανοιξε τη να κανεις μετρησεις

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ενημερωτικά να πω πως η τηλεόραση φτιάχτηκε με το κόλπο με το λέντ στο κεντρικό τσιπάκι της πλακέτας του ινβέρτερ και εδώ και 2 μέρες δουλεύει
    Να προσθέσω οτι αναφέρομαι σε darfon v144-001 inverter

Το avatar του χρήστη xrhstos1978
    Μέλος
    Όνομα
    ΧΡΗΣΤΟΣ
    Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προεπιλογή

Τι κόλπο με το led? τι έκανες δηλαδή?

Το avatar του χρήστη johnkou
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αιτωλικό

Προεπιλογή

Για πες ρε Γιωργο τι πατεντα ειναι αυτη να ξερουμε και εμεις.

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Βρήκα σε ένα φόρουμ μια πατέντα που έκανε κάποιος...το ινβέρτερ αυτό έχει επάνω ένα ολοκληρωμένο το oz960 για τον έλεγχο του ινβέρτερ το οποίο στο ποδαρακι με το νούμερο 10 σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο σφάλμα γίνεται κατα κάποια έννοια λογικό 1 πηγαίνοντας την τάση στα 3.8 βόλτ ενω σε κανονική λειτουργία βρίσκεται στα 2.5 βόλτ περίπου.
    Οπότε ο τύπος κόλλησε ενα λέντ στο ποδαράκι 10 και στη γείωση (που στο συγκεκριμένο είναι το νούμερο 6 εαν δείτε απο το datasheet ) και κατα κάποιο τρόπο ξεγέλασε το ινβέρτερ ώστε να μην κόψει τη λειτουργεία του παρακάμπτωντας το σφάλμα που είχε βγάλει.

Η λογική είναι αυτή δεν την προτείνω σαν σωστή λύση καθώς δεν γνωρίζω αν είναι σωστός τρόπος να βγάλουμε εκτός την προστασία με αυτό τον τρόπο πάντως εγώ με δική μου ευθύνη αφού η τηλεόραση ήταν δική μου (του αδερφού μου το ίδιο είναι) το δοκίμασα και δούλεψε, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει πάντως τώρα δουλεύει..

Σας παραθέτω και το κείμενο αυτούσιο

Ok I also have the nasty Dafron V144-001 inverter board in my 30" LCD TV I see a lot of other people are having problems with these.

I didnt fix it but I fooled it and It was easy. On the 20 pin oz960 which is a ccfl controller I noticed that pin 10 was rising and staying well above 2.75v thresehold,( more like 3.75v) this will allow the Backlight to start up for a second or two then turn off. The reason for this is pin 9 is low allowing the oz960 to not monitor overcurrent on start up. then as pin 9 rises in voltage pin 10 should be falling in voltage, but mine doesnt. So an easy fix is to put a LED from pin 10 to ground This holds pin 10 to around 2.4v, normal operating voltage.

Let me know if it works for you

Doing this is at your own risk I believe a common fault with these is the Transformers but I tested mine and they seem ok well close enough he he

Παρόμοια Θέματα

1. TOSHIBA LCD
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-03-11, 09:18
  2. Τoshiba 30WL46G
    από ultra στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-11, 00:44
  3. TV LCD TOSHIBA 20V300P
    από m.tournakis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3