Χαιρετώ την ομάδα! Χρειάζομαι τα φώτα σας για ένα κλιματιστικό σε σπίτι που νοικιάζω. Το σπίτι είχε μείνει άδειο σίγουρα 2 χρόνια. Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα σταμάτησε να δουλεύει το AC. Στις λεπτομέρειες: Ανοίγει, λειτουργεί για κάνα 2 λεπτά και μετά ανάβει το Operation & turbo, το οποίο από το Service manual παραπέμπει σε σφάλμα εξωτερικής μονάδας. Πριν κλείσει, η εξωτερική μονάδα ξεκινάει και σαν να βγαίνει κρύος αέρας.
Τσεκαρα λοιπόν την εξωτερική μονάδα κ κάνει τα εξής:
1. Πριν το ανοίξει το AC τα led της πλακέτας είναι σταθερό κίτρινο, σταθερό πράσινο κ το κόκκινο αναβοσβήνει. Βλαβολογιο: AC Line zero cross signal out
2. Για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού ανοίξει κ πριν βγάλει το σφάλμα η εσωτερική, έχει σταθερό το κίτρινο κ πρασινο. Στο βλαβολογιο λέει gas leak error αλλά είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που γίνεται αυτό.
3. Από κει και πέρα και αφού βγάλει το σφάλμα μέσα κ κλείσει εμφανίζει πράσινο που αναβοσβήνει κ σταθερό κόκκινο, το οποίο είναι κανονική λειτουργία.
Αυτά τις πρώτες φορές που το δοκίμαζα. Την τελευταία φορά που το άνοιξα δεν λειτούργησε καν κ απλά έβγαλε το σφάλμα αμέσως.
Ήρθε τεχνικός (από αντιπροσωπεία της Samsung) σήμερα , του εξήγησα, είδε κ αυτός την πλακέτα της εξωτερικής μονάδας και μου είπε ότι έχει θέμα η εξωτερική πλακέτα και θα την πάρει για επισκευή σε ηλεκτρονικό. Λέω οκ, τον πιέζω λίγο να μου πει ένα εκτιμώμενο κόστος η τι θέμα έχει ακρίβως κ μου λέει δεν ξέρει. Οπότε μείναμε στο ότι θα την πάρει , θα την επισκευάσει και μετά θα τσεκαρει ΑΝ υπάρχει κάτι άλλο που δεν λειτουργεί. Το φρεον μου είπε δεν φαίνεται να έχει κάποιο θέμα.
Επειδή ήδη έδωσα 40 ευρώ κ έρχονται οι καύσωνες και δεν θέλω να λιώσω, θέλω να λυθεί το θέμα γρήγορα αλλά χωρίς να μου πάρει μια περιουσία. Πως σας φαίνονται όλα αυτά; Μόλις μου πει τιμή για την επισκευή πλακέτας σίγουρα θα τον ρωτήσω τι θέμα έχει.