Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Πρόβλημα με πλακέτα εσωτερικής μονάδας από κλιματιστικό SANYO SAP-KR184GJH

Γεια σας.
    Αντιμετωπίζω πρόβλημα σε μια πλακέτα (POW-KR184GJH), από ένα κλιματιστικό SANYO SAP-KR184GJH (εσωτερική μονάδα) .
    Η πλακέτα έχει για τροφοδοτικό, ένα κύκλωμα βασισμένο στο ολοκληρωμένο TNY266PN το οποίο είχε σκάσει (το αντικατέστησα με το TNY267PN που είχα διαθέσιμο).
    Το πρόβλημα μου είναι ότι έχει αρπάξει και ο μετασχηματιστής και δεν ξέρω που μπορώ να τον βρω σαν ανταλλακτικό.
    Αν κάποιος φίλος έχει κάποια πληροφορία, όσο αφορά την αγορά του συγκεκριμένου μετασχηματιστή ή αν διαθέτει κάποιο αντίστοιχο μετασχηματιστή (π.χ. από κάποια κατεστραμμένη πλακέτα) θα παρακαλούσα να μου απαντήσει.
    Ο κωδικός που γράφει επάνω του ο μετασχηματιστής είναι :
    ST-KR184GJH
    29Q5ZC8

Η πλακέτα είναι σαν αυτή :
    http://www.dhgate.com/store/product/...189709643.html
    POW-KR184GJH a.jpg
    POW-KR184GJH b.jpg
    Πληροφοριακά να σημειώσω ότι την ίδια πλακέτα "φοράει" και η εσωτερική μονάδα από το μεγαλύτερο μοντέλο SAP-KR224GJH.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 31-08-16 στις 16:10 Αιτία: Διόρθωση κωδικού του νέου ολοκληρωμένου που τοποθετήθηκε στην πλακέτα.

Το avatar του χρήστη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Μέλος
    Όνομα
    Jim Rhodoes
    Περιοχή
    ΡΟΔΟΣ

Προεπιλογή

φίλε μου θα σου πρότεινα να έβαζες το tny 266 pn.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έγραψα λάθος τον κωδικό του νέου ολοκληρωμένου που έβαλα στην πλακέτα.
    Ο σωστός είναι TNY267PN και όχι TY267PN όπως είχα γράψει.

Το διόρθωσα και στο πρώτο ποστ.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Σήφη μη βάζεις ολοκληρωμένο μεγαλύτερης ισχύος διότι ο εσωτερικός περιοριστής ρεύματος ενεργοποιείται σε υψηλότερες τιμές ρεύματος. Αν δεν βρεις μετασχηματιστή από άλλη πλακέτα ίσως μπορείς να διαλύσεις και να ξανατυλίξεις τον ήδη υπάρχοντα, το είχα κάνει κι εγώ μια φορά.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλιππε, έχεις δίκιο.
    Έβαλα το TNY267PN επειδή έτυχε να το έχω στο συρτάρι μου, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω τον έλεγχο/επισκευή της πλακέτας.
    Λογικά,νομίζω ότι το κύκλωμα μπορεί να δουλέψει και με το TNY267PN. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα συμβατότητας μεταξύ των δυο ολοκληρωμένων, πέρα της διαφοράς ισχύος, περιορισμού ρεύματος κ.ο.κ. που όντως έχουν.
    Θα το αλλάξω βέβαια, κάποια στιγμή, με το TNY266PN (το έχω ήδη παραγγείλει και το περιμένω).
    Δυστυχώς εδώ που βρίσκομαι (σε νησί) δύσκολα θα βρω μ/τ από άλλη πλακέτα, όπως νομίζω και πολύ δύσκολα θα βρω σύρμα κατάλληλης διαμέτρου, για να κάνω περιέλιξη (μόνο αν παραγγείλω από Αθήνα κ.λ.π.....αλλά και αυτό είναι κάπως σχετικό νομίζω).
    Γνωρίζεις αν μπορεί να βρεθεί κάπου, (σαν ανταλλακτικό), τέτοιος μ/τ ή μόνο αν ξηλωθεί από κάποια άλλη (άχρηστη) πλακέτα θα μπορέσω να κάνω δουλειά;

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Μ/ς σαν ανταλλακτικό λογικά δεν θα βρεις, διότι όπως γνωρίζεις αυτούς τους τυλίγει ο κάθε κατασκευαστής του κυκλώματος με τους δικούς του όρους. Δηλαδή αυτό που υπάρχει σαν υλικό στο εμπόριο είναι ο πυρήνας, η καρκάσα, και το σύρμα, αλλά όχι ο συγκεκριμένος μετασχηματιστής έτοιμος. Κάτι σαν προγραμματισμένος μικροελεγκτής ένα πράγμα, ας πούμε! Υπάρχουν κάποιοι έτοιμοι μ/ς για τα ολοκληρωμένα της Power Integrations αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις για τις εξόδους που θέλεις (ειδικά αν είναι περισσότερες από μία) και επίσης θα ταιριάζει το footprint του στο τυπωμένο; Δεν είναι καθόλου σίγουρο. Νά ένας τέτοιος: http://www.tme.eu/gr/details/ti-ee16...enon/feryster/

Σύρμα, αν δεν βρεις με ίδιο πάχος μπορείς πάντα να βάλεις λίγο παχύτερο, διότι αυτοί οι μ/ς έχουν πηνία με πολύ λίγες σπείρες (λίγες σπείρες για το/τα δευτερεύον/ντα ή μερικές δεκάδες σπείρες για το πρωτεύον, σε σχέση με τους μ/ς τροφοδοσίας που δουλεύουν σε ημίτονο 50Hz και που οι μικρής ισχύος έχουν πρωτεύον με 5 ... 6 χιλιάδες σπείρες από ένα σύρμα αόρατο με γυμνό μάτι) και έτσι γενικά έχεις χώρο στην καρκάσα. Αν τον λύσεις, μέτρα με παχύμετρο τα σύρματα, έχω κάποια νούμερα, ίσως μπορέσω να σε εξυπηρετήσω.

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό Mitsubishi] Χαλασμένη φτερωτή εσωτερικής μονάδας
    από kynegeiros στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-20, 11:26
  2. Ζητείται πλακέτα από πλυντήριο ρούχων AEG L60270FL
    από jeronimo στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-16, 11:52
  3. [Κλιματιστικό] Επικοινωνία εσωτερικής με εξωτερικής μονάδας σε Sanyo sap-k185ghs4/cb
    από dynamic στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-08-15, 22:19
  4. [Κλιματιστικό] Βλάβη εσωτερικής μονάδας
    από miku στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-14, 14:21
  5. [Κλιματιστικό Panasonic] Θόρυβος "εξαέρωσης" από το κλιματιστικό
    από stafidas στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-12, 16:20

Δικαιώματα - Επιλογές