Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 20
    Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Post Αντλία νερού Nissan Sunny n14 1.6 του 1995

Καλησπέρα σας... εδώ και μια διετία αντιμετωπίζω πρόβλημα πιθανώς με την αντλία του νερού. Συγκεκριμένα κάποιες φορές δεν τραβάει καλά νερό με απότέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει όλες τις σωληνώσεις από και πρός την αντλία. Για ένα διάστημα δεν είχα πρόβλημα, αλλά κάθε τόσο το πρόβλημα επανέρχεται. Αυτήν τη στιγμή έχουμε καταθέσει πινακίδες στο εν λόγω αυτοκίνητο λόγω άλλων αναγκών που δεν είναι δυνατό να επισκευασθούν προσεχώς. Σκέφτομαι αν το κυκλοφορήσω ξανά, να αλλάξω την αντλία αν και νομίζω πως την έχω αλλάξει μια φορά όταν αγοράστηκε το 2008 (μεταχειρισμένο) .

Να περιγράψω γενικότερα την κατάσταση του οχήματος.
    -Έχει αλλαχθεί μηχανή το 2011 από υπερθέρμανση που δεν προσέξαμε.. Να σημειώσω ότι ήδη η μηχανή έκαιγε λάδια. χιλιόμετρα αυ/του περίπου 235825 αν θυμάμαι καλά
    - Έτος κατασκευής 1995 από την ΤΕΟΚΑΡ
    - Εχει αλλαχθεί αντλία βενζίνης το 2013
    - Έχουν αλλαχθεί τα ψαλίδια στους εμπρόσθιους τροχούς (2014)
    Από τον Δεκέμβριο του 2014, είναι σε ακινησία λόγω ότι δεν το χρησιμοποιούσαμε πολύ και λόγω άλλων φθορών που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν ήταν δυνατό (λάστιχα, δισκόπλακες καί στους τέσσερις τροχούς, τακάκια φρένων και τέλος αλλαγή μπροστινών αναρτήσεων (αμορτισέρ). Από την τελευταία ημέρα που ήταν σε κίνηση, έχει σταματήσει στις 327645 χιλιάδες χμ. Δεδομένου ότι θέλω να το θέσω σε κυκλοφορία ξανά και επειδή είναι σχετικά παλιό, θα ήθελα τη γνώμη σας και για το παραπάνω πρόβλημα αλλά και γενικότερα για το αν συμφέρει να κάνω κάποιες επισκευές μέχρι να πάρω κάποιο λίγο πιο καινούριο.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

οτι και να σου πουμε ειναι ψεμα. απο την μια βλεπω πολλες βλαβες, ακινησια και αδυναμια εντιπισμου των βλαβων. λες δωσε το για αποσυρση.
    απο την αλλη καταλαβαινω οτι εισαι μεροκαματιαρης και δεν μπορεις να διαθεσεις για την αγορα νεου και αξιοπιστου αυτοκινητου. παρατηρω επισης πλημμελη συντηρηση. αυτο σημαινει οτι και με νεο αυτοκινητο παλι μπορει να εχεις προβληματα γιατι δεν προσεχεις απλα πραγματα. επίσης η ακινησια ειναι επιβαρυντικη σε ενα αυτοκινητο χειροτερα και απο την εντονη κινηση του. ειμαι βεβαιος οτι με το καλημερα θελεις λαστιχα, μπαταρια, υαλοκαθαριστηρες, λαδια, κτεο, ασφαλεια, τελη κινησης, και ενας θεος τι θα προκυψει. το αυτοκινητο ειναι ηδη αρκετα παλιο. η μηχανη που εχεις βαλει δεν λες σε τι κατασταση ειναι και ποσα χιλιομετρα εχει κανει (απο την αρχη).
    η κατασταση ειναι "Παναγια Βοηθα!!"

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Αν η μηχανή έκαιγε λάδια ή φταίγαν τα ελατήρια βαλβίδων ή οι τσιμούχες. Τζάμπα κοπος.Τώρα αν κάηκε από υπερθέρμανση....αν και δεν ειμαι γνωστης μάλλον έχει σχέση και αυτό με την αντλία. Και η άλλη που έβαλες δεν ξερεις σε τι κατασταση ήρθε. Θα συνφωνήσω με τον xsterg πάντως.
    ΤΕΟΚΑΡ και κυκλοφορει ακομη; αυτο ειναι ντοκουμέντο.....
    Από την άλλη για να λες ότι πότε δουλεύει πότε όχι μάλλον το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου....να δεις τις συνδέσεις αν είναι προβληματικές. Ή τα καλώδια ή ίσως κάποια φίσα....
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Papas00zas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν η μηχανή έκαιγε λάδια ή φταίγαν τα ελατήρια βαλβίδων ή οι τσιμούχες. Τζάμπα κοπος.Τώρα αν κάηκε από υπερθέρμανση....αν και δεν ειμαι γνωστης μάλλον έχει σχέση και αυτό με την αντλία. Και η άλλη που έβαλες δεν ξερεις σε τι κατασταση ήρθε. Θα συνφωνήσω με τον xsterg πάντως.
    Από την άλλη για να λες ότι πότε δουλεύει πότε όχι μάλλον το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου....να δεις τις συνδέσεις αν είναι προβληματικές. Ή τα καλώδια ή ίσως κάποια φίσα....
    Το αυτοκίνητο αγοράσθηκε από τον παππού το 2008, ο οποίος παρεμπιπτώντος δεν το οδηγάει εδώ και μια διετία... Γενικώς δεν ήταν φανατικός με την συντήρηση του αυτοκινήτου όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε παλαιότερα αυτοκίνητα που είχε! Η μηχανή που έχει το αυτοκίνητο τώρα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση(μας είχανε πει στη μάντρα που είχαμε πάει για να τη δούμε πριν την αγοράσουμε ότι και καλά είναι από όχημα με λίγα χιλιόμετρα κλπ.) Πάντως η μηχανή καθ αυτή δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επειδή πρόκειται να το πάρω στα χέρια μου να το χρησιμοποιήσω, όχι για μεγάλες αποστάσεις, για μέσα στην πόλη, γι' αυτό και θέτω αυτό το θέμα. Σίγουρα είναι παλιό αλλά για μικρές μετακινήσεις νομίζω ότι είναι καλό. Σ' ό,τι αφορά φρένα, δισκόπλακες κ.α. σχετικά θα τα αλλάξω για αρχή, μαζί θα περάσω και ΚΤΕΟ, και σιγά σιγά το υπόλοιπο ρεκτιφιέ... Μη σας φαίνεται χάλι αυτή η κατάσταση... Όταν αγοράσθηκε ήταν χτυπημένο στο δεξί φτερό, με γραντζουνιές στην πόρτα του συνοδηγού και με έναν προφυλακτήρα μπροστά ο οποίος δεν στηριζόταν και τόσο καλά. Τα χιλόμετρα του το 2008 ήταν γύρω στις 205.000 με 205.050 αν θυμάμαι. Ξεκίνησα πριν τρείς μήνες ένα ξεσκόνισμα στις περισσότερες από τις φίσσες των συνδέσεων του αυτοκινήτου. Ένα σας λέω!! Σκόνη χώματα και ψιλή σκουριά. Πιστεύω η ίδια κατάσταση να επικρατεί και στις συνδέσεις στην αντλία νερού. Αντλία νερού έχω βρεί εδώ και κανά χρόνο από ίδιο αυτοκίνητο γνωστού μου σε σχετικά καλή κατάσταση.

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Papas00zas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το αυτοκίνητο έχει ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας 11/1995

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

ολοι οι μαντραδες λενε το ιδιο παραμυθι!! η μηχανη εχει λιγα χιλιομετρα! δεν μπορεις να βασιστεις σε αυτο. πρεπει να βρεις εναν μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και να δεις αν συμφερει η οχι η ανακατασκευη του αυτοκινητου.
    επισης ρολο παιζει και η μεχρι τωρα αποθηκευση του αυτοκινητου. αλλο το να ηταν σε ακινησια στην υπαιθρο απλα σκεπασμενο με ενα ναυλον και αλλο το να ηταν σε κλειστο γκαραζ. στην περιπτωση σου βλεπω το πρωτο σεναριο. να περιμενεις οξειδωσεις και προβληματα απο ποντικια ακομη και εκει που δεν μπορεις να ελενξεις.
    μεσα απο ενα φορουμ κανεις δεν μπορει να εχει σωστη εικονα και να δωσει σωστη συμβουλη. επαναλαμβανω: βρες μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και βαλε ενα οριο στο ποσο που θα δωσεις πχ 1000-2000οŸ‚. διαφορετικα θα δινεις χρηματα σε εναν τρυπιο κουμπαρα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xsterg : 30-10-16 στις 20:33

7. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον xsterg για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

apavlidis (30-10-16), Papas00zas (30-10-16)

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xsterg Εμφάνιση μηνυμάτων
    ολοι οι μαντραδες λενε το ιδιο παραμυθι!! η μηχανη εχει λιγα χιλιομετρα! δεν μπορεις να βασιστεις σε αυτο. πρεπει να βρεις εναν μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και να δεις αν συμφερει η οχι η ανακατασκευη του αυτοκινητου.
    επισης ρολο παιζει και η μεχρι τωρα αποθηκευση του αυτοκινητου. αλλο το να ηταν σε ακινησια στην υπαιθρο απλα σκεπασμενο με ενα ναυλιον και αλλο το να ηταν σε κλειστο γκαραζ. στην περιπτωση βλεπω το πρωτο σεναριο. να περιμενεις οξειδωσεις και προβληματα απο ποντικια ακομη και εκει που δεν μπορεις να ελενξεις.
    μεσα απο ενα φορουμ κανεις δεν μπορει να εχει σωστη εικονα και να δωσει σωστη συμβουλη. επαναλαμβανω: βρες μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και βαλε ενα οριο στο ποσο που θα δωσεις πχ 1000-2000€. διαφορετικα θα δινεις χρηματα σε εναν τρυπιο κουμπαρα.
    Το αυτοκίνητο επιτηρείται κάθε τόσο για ποντίκια ή για κάτι άλλο παράξενο λόγω ακινησίας. Έτσι κι αλλιώς είναι αυτή την στιγμή αποθηκευτικός χώρος. οπότε κάθε τόσο ανοίγω όχι μόνο πόρτες, αλλά εξετάζω αν δω τίποτα περίεργο στα μηχανικά. Ήδη κάθε τόσο βγάζω εκτώς από χώμα, ξερά φύλλα. Μηχανικό έχω βρεί την αντιπροσωπεία της Nissan, για να γίνει επιτέλους έλεγχος τον οποίον μπορώ να εμπιστευτώ. Φυσικά και πάνω από 900-1000 ευρώ δεν δίνω για επισκευή, δεν αξίζει, αλλά και για να πάρεις κάποιο καλό μεταχειρισμένο πρέπει να δώσεις πάνω από 2500 με 3000 € κατά την άποψή μου. Επίσης με ενδιαφέρει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει τόσα ηλεκτρονικά μέρη πάνω του! σχεδόν τίποτα, νομίζω μόνο το injection.

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από apavlidis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το αυτοκίνητο επιτηρείται κάθε τόσο για ποντίκια ή για κάτι άλλο παράξενο λόγω ακινησίας. Έτσι κι αλλιώς είναι αυτή την στιγμή αποθηκευτικός χώρος. οπότε κάθε τόσο ανοίγω όχι μόνο πόρτες, αλλά εξετάζω αν δω τίποτα περίεργο στα μηχανικά. Ήδη κάθε τόσο βγάζω εκτώς από χώμα, ξερά φύλλα. Μηχανικό έχω βρεί την αντιπροσωπεία της Nissan, για να γίνει επιτέλους έλεγχος τον οποίον μπορώ να εμπιστευτώ. Φυσικά και πάνω από 900-1000 ευρώ δεν δίνω για επισκευή, δεν αξίζει, αλλά και για να πάρεις κάποιο καλό μεταχειρισμένο πρέπει να δώσεις πάνω από 2500 με 3000 € κατά την άποψή μου. Επίσης με ενδιαφέρει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει τόσα ηλεκτρονικά μέρη πάνω του! σχεδόν τίποτα, νομίζω μόνο το injection.
    Injection και ανάφλεξη...δεν θες τίποτε άλλο....
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

και περιμενεις οταν πας εσυ για να ελενξεις το αυτοκινητο να μην βρεις τιποτα. με το που ακουν θορυβο τα ποντικια φευγουν. στο μεταξυ εχουν ροκανισει τα καλωδια χωρις να σε ρωτησουν φυσικα. το οτι βγαζεις χωμα και φυλλα μου λεει οτι ειναι απλα παρκαρισμενο στην υπαιθρο, ουτε καν κατω απο σκεπαστρο.
    σου το ξαναλεω, θα σου βγαλει προβληματα που δεν θα τα δεις με πρωτη ματια. θα εχεις ξεραμενα - χαλασμενα λαστιχα σε πορτες-παραθυρα. πλαστικα που λογω ηλιου-βροχης-κρυου θα ειναι ετοιμα να σπασουν η θα σπανε. ακομη και αν το βαλεις μπροστα δεν σημαινει οτι μπορεις να το εχεις κινησιμο. αν πας να περασεις κτεο κοιτανε καποια πραγματα. αν σε βρουν εκτος των οριων η θα βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη η θα το πεταξεις οριστικα.
    κοιταξε, ζυγισε καθορισε μεχρι που εισαι διατεθειμενος να πας οικονομικα. θα δεις βλαβες πανω στην κυκλοφορια του που δεν τις περιμενεις με τιποτα.

Το avatar του χρήστη Karny
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε, για να ασχοληθείς ή όχι με το αυτοκίνητο πρέπει να ζυγίσεις πολλά μα παρα πολλά πράγματα.
    Κατ'αρχήν πρέπει να γίνει μία λίστα με την κατάσταση όλων των αναλώσιμων, τι αλλάχτηκε, πότε αλλάχτηκε,σημερινή κατάσταση,τι πρέπει να φτιαχτεί..συμφωνα με τα λεγόμενά σου θες:
    Λάστιχα...200-250
    Δισκόπλακες-τακάκια...300
    Αμορτισέρ (άλλαξέ τα μπρος-πίσω)...400
    Ενα καλό σέρβις με ιμάντες,λάδια,βαλβολίνες,αντλία νερού,παραφλού...350
    Και υπολογίζω επίσης:
    Μπαταρία(ίσως)...50
    Αλλαγή υγρών φρένων,τιμονιού...20
    Ακρόμπαρα,φούσκες κτλ(ίσως)...100
    Με πρόχειρους υπολογισμούς θέλεις 1500ευρώ για να πεις ότι θα έχεις αμάξι για την επόμενη 5ετία..αν υπολογίσεις κτέο,πινακίδες,τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν το κόστος ανεβαίνει κ άλλο..Η απόφαση είναι καθαρά δική σου για το αν θες να δώσεις αυτά τα χρήματα για αυτό το αυτοκίνητο.Προσωπικά δε θα επένδυα σε αμάξι 20ετών,πλέον με 3χιλιάρικα βρίσκεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερο (και ασφαλέστερο) όχημα.

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Karny για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xsterg (31-10-16)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα σε αντλία νερού (μοτέρ) GRUNDFOS
    από limas στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-18, 11:16
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-08-16, 17:37
  3. Αντλία Υδρευσης
    από vakis07 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση