Καλημέρα. Είμαι καινούργιος στο forum οπότε συγχωρήστε τυχόντα λάθη μου...
Έχω το παραπάνω πλυντήριο ρούχων εδώ και 15 χρόνια και τον τελευταίο ένα χρόνο κάνει πολύ θόρυβο (μιλάμε για πολύ θόρυβο όμως, ντρεπόμαστε τους γείτονες) και "βόλτες". Είμαι ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης και θέλω να πιστεύω ότι "πιάνουν" τα χέρια μου οπότε προσπάθησα να κάνω κάτι μόνος μου. Έκανα τα εξής:
1. Το αλφάδιασα. Πολύ αυστηρά και έσφιξα και τα κόντρα παξιμάδια στα ποδαράκια του για να μην χάσει το αλφάδιασμα.
2. Άλλαξα αμορτισέρ. Την πρώτη μέρα μεγάλη επιτυχία. Δεν ακουγόταν τίποτα. Σε τέσσερις-πέντε πλύσεις άρχισε τα ίδια.
3. Έτσι λοιπόν φώναξα τεχνίτες. Άλλαξαν επίσης τα αμορτισέρ και έκαναν κάποιες εργασίες που δε μου εξήγησαν. Τίποτα.
4. Οι τεχνίτες μου ζήτησαν να το πάω στο εργαστήριο τους για να το βάλουν να δουλέψει και να το ελέγξουν επί τόπου. Δε μπόρεσαν να καταλάβουν τι έχει. Έτσι μου είπαν. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι ούτε τα ελατήρια.
5. Το πήρα πίσω. Έβαλα κάτω από τα ποδαράκια πλαστικές βάσεις τις οποίες κόλλησα στο πάτωμα με σιλικόνη. Κάτι έγινε και μ'αυτό αλλά δεν κράτησε.
Θέλω επίσης να τονίσω ότι τη φασαρία δεν την κάνει σε όλες τις φάσεις της πλύσης. Προς το τέλος ας πούμε, στο τελικό στύψιμο(δουλεύει ρολόι. Επίσης έχω την εντύπωση ότι δεν την κάνει και στον ίδιο βαθμό και σε όλα τα προγράμματα...
Μήπως η περιστροφή του κινητήρα γίνεται με διαφορετική φορά στις διάφορες φάσεις της πλύσης και έχει πρόβλημα μόνο η μία φορά;
Αν ναι, σε τι οφείλεται;
Μπορώ να κάνω κάτι;