Έχω αυτό το ψυγείο (αμερικάνικης προέλευσης, θυγατρική της Amana, όπως θυμάμαι) γύρω στα 20 χρόνια αλλά λειτουργεί μόνο τους καλοκαρινούς μήνες (5 μήνες περίπου το χρόνο).
Κατά καιρούς είχα διάφορα προβλήματα με το μοτέρ και εξαρτήματά του και το βασικό του πρόβλημα ήταν ότι στις περιόδους με εξωτερική θερμοκρασία πάνω από 30β λειτουργεί με χρονοδιακόπτη, δηλαδή σε 6ωρη βάση κλείνοντας για μισή ώρα μόνο. Όταν πέφτει η εξωτερική (ΣΕΠ-ΟΚΤ) επανέρχεται σε κανονική λειτουργία με βάση την εσωτερική θερμοκρασία. Είναι δίπορτο (πάνω κατάψυξη-κάτω συντήρηση) και έχει 2 ρυθμιστές θερμοκρασίας, ένα για την κατάψυξη και ένα για τη συντήρηση. Με βάση το συνδυασμό ρυθμίσεων που είχα βρει, το ψυγείο λειτουργεί στους 6-8β στη συντήρηση και στους -12 έως -15 στην κατάψυξη (οι μετρήσεις με αυτοκόλλητα θερμόμετρα που είχα αγοράσει κάποτε από Αγγλία, αν θυμάμαι καλά, και ίσως να μην είναι ακριβείς)
Από χθες το βράδυ παρατήρησα ότι η συντήρηση έχει ξεπεράσει τους 12β ενώ η κατάψυξη είναι στους -9β. Επίσης, έχει αλλάξει προς το ηπιότερο ο θόρυβος του μοτέρ (ήταν αρκετά ενοχλητικός). Αύξησα λίγο το ρυθμιστή της συντήρησης αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Ενόψη της ζεστής περιόδου που περνάμε ανησυχώ ότι θα μείνω χωρίς ψυγείο.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω με τις γνώσεις που έχω ή πρέπει να ψάξω για ψυκτικό (περιοχή Γλυφάδας και γύρω);