Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή μετασχηματιστης οθόνης Η/Υ

Καλημέρα σε όλους.
    Μετά απο "μπαμ" και πέσιμο ασφαλειών κάηκε ο(φορητός) μετασχηματιστής TFT οθόνης του Η/Υ.
    Ψάχνω να δοκιμάσω κάποιον άλλο, για να ξέρω αν πειράχτηκε & η ίδια η οθόνη,μην παραγγείλω τζάμπα νέο μετασχηματιστή.
    1)Έχω 2-3 μετασχηματιστές απο παλιές συσκευές, πρέπει να έχουν έξοδο σε τάση(12V) & ένταση(1Α) ίδια με την πρωτότυπη?
    Ένας πχ 9V - 400mA δεν θα δείξει κάτι?
    2)Ενοείται δεν ταιριάζει το βύσμα του μετασχηματιστή με τους προς δοκιμή: Πώς θα καταλάβω την πολικότητα για να μην συνδέσω το βύσμα ανάποδα?
    Το μόνο κοινό στους παλιούς που έχω, και χωρίς ενδείξεις για πολικότητα στο φις τους, τα καλώδια τους είναι το ένα μαύρο και το άλλο με διακεκομένη άσπρη γραμμή. Το καλώδιο όμως του καμένου πρωτότυπου έχει και τα δυο μαύρα.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα πρέπει το τροφοδοτικό που θα δοκιμάσεις, να έχει ίδια volt και ίδια ή περισσότερα amber και όπωσδήποτε ίδια πολικότητα (εφόσον μιλάμε για dc ).
    Η πολικότητα ίσως αναγράφεται σε κάποιο σχεδιάκι πάνω στο τσμπελάκι του τροφοδοτικού, ή γύρω από την υποδοχή του βύσματος τροφοδοσίας πάνω στην οθόνη.
    Γράψε μάρκα/μοντέλο οθόνης, ή ανέβασε μερικές φωτογραφίες με τα πιθανά σημεία που σου ανέφερα .

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (10-02-14)

Το avatar του χρήστη fotis 65
    Μέλος
    Όνομα
    Φωτης
    Περιοχή
    μυτιληνη

Προεπιλογή

εχω μια 19" led samsung syncmaster sa300 με προβλημα στο πανελ αν σου κανειπες μου να σου την στείλω.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα πρέπει το τροφοδοτικό που θα δοκιμάσεις, να έχει ίδια volt και ίδια ή περισσότερα amber και όπωσδήποτε ίδια πολικότητα (εφόσον μιλάμε για dc ).
    Η πολικότητα ίσως αναγράφεται σε κάποιο σχεδιάκι πάνω στο τσμπελάκι του τροφοδοτικού, ή γύρω από την υποδοχή του βύσματος τροφοδοσίας πάνω στην οθόνη.
    Γράψε μάρκα/μοντέλο οθόνης, ή ανέβασε μερικές φωτογραφίες με τα πιθανά σημεία που σου ανέφερα .
    συγγνώμη, παράλειψη μου: πρόκειται για μια LG FLATRON 1770HQ-BF την οποία λάτρευα..
    και μετασχηματιστής της ο DSA-0421S-12V -3.5A

Tο περίεργο ε'ιναι οτι και τεχνικό που ρώτησα, μου είπε επειδή είναι παλιά, πολύ δύσκολα θα βρω συμβατό μετασχηματιστή να δοκιμάσω... Δηλαδή πόσο παλιά θεωρείται που την έχω 4 χρόνια?
    Κάτι που παρατήρησα κι εγώ είναι πως έχει σε σχέση με άλλες νεώτερες οθόνες κάπως πιο χοντρό βύσμα μετασχηματιστή, ίσως γιαυτό είναι σπάνιο.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fotis 65 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχω μια 19" led samsung syncmaster sa300 με προβλημα στο πανελ αν σου κανειπες μου να σου την στείλω.
    σ ευχαριστώ φίλε, γιατι όχι, αν μάλιστα συμφέρουν τα έξοδα των μεταφορικών.
    πρόβλημα στο πάνελ εννοείς δεν πατιούνται τα πλήκτρα ελέγχου? παίζει κανονικά? τουλάχιστο να δούμε αν ταιριάζουν οι μετασχηματιστές τους...

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
    συγγνώμη, παράλειψη μου: πρόκειται για μια LG FLATRON 1770HQ-BF την οποία λάτρευα..

Tο περίεργο ε'ιναι οτι και τεχνικό που ρώτησα, μου είπε επειδή είναι παλιά, πολύ δύσκολα θα βρω συμβατό μετασχηματιστή να δοκιμάσω... Δηλαδή πόσο παλιά θεωρείται που την έχω 4 χρόνια?
    Κάτι που παρατήρησα κι εγώ είναι πως έχει σε σχέση με άλλες νεώτερες οθόνες κάπως πιο χοντρό βύσμα μετασχηματιστή, ίσως γιαυτό είναι σπάνιο.

...
    Χρειάζεσαι λοιπών ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 12V-3.5A (ή περισσότερα )και προφανώς η πολικότητα είναι ως εξής:

Dc jack.JPG
    Αν κοιτάξεις στο ταμπελάκι του τροφοδοτικού θα δεις, λογικά, ένα σχηματάκι σαν το παραπάνω. Σωστα;

Τώρα όσο για το βύσμα αν δεν βρεις ίδιο (λόγω παλαιότητας κ.λ.π. δεν ξέρω σίγουρα αλλά το κόβω λίγο χλωμό να μη βρεις με λίγο ψάξιμο) το πιο εύκολο / απλό που μπορείς να κάνεις είναι ,εφόσον σιγουρευτείς για την πολικότητα ( βάσει του σχήματος παραπάνω, αν ταιριάζει ή όχι), να κόψεις το καλώδιο από την μεριά που μπαίνει στο τροφοδοτικό και να το ενώσεις με το καινούργιο.
    Θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή ουσιαστικά,μόνο το καλώδιο που πάει στην οθόνη από το παλιό τροφοδοτικό, ενώνοντάς το με το καινούργιο ή το προς δοκιμή τροφοδοτικό. Ίσως να φτιάχνεται βέβαια το τροφοδοτικό,αλλά πιθανών να μην συμφέρει.

Παρακάτω για παράδειγμα σου δίνω μερικά link με τροφοδοτικά που σου κάνουν αν θέλεις να αγοράσεις:

http://www.kalemisbros.gr/12v-4a.html

http://antoniou24.skroutzstore.gr/p....meno.8773.html

http://www.stamelectronics.com/-931-...2V-4A-48W.html

Μπορεί να βρεις και άλλου βέβαια.

7. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (12-02-14), goosey (18-02-14)

Το avatar του χρήστη fotis 65
    Μέλος
    Όνομα
    Φωτης
    Περιοχή
    μυτιληνη

Προεπιλογή

14 v είναι.... δες αν ταιριαζει και το βύσμα και τα ξανά λέμε http://www.laptopadaptershop.com.au/...4-adapter.html
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων

σ ευχαριστώ φίλε, γιατι όχι, αν μάλιστα συμφέρουν τα έξοδα των μεταφορικών.
    πρόβλημα στο πάνελ εννοείς δεν πατιούνται τα πλήκτρα ελέγχου? παίζει κανονικά? τουλάχιστο να δούμε αν ταιριάζουν οι μετασχηματιστές τους...

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον fotis 65 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (18-02-14)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...να κόψεις το καλώδιο από την μεριά που μπαίνει στο τροφοδοτικό και να το ενώσεις με το καινούργιο.
    Θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή ουσιαστικά,μόνο το καλώδιο που πάει στην οθόνη από το παλιό τροφοδοτικό, ενώνοντάς το με το καινούργιο ή το προς δοκιμή τροφοδοτικό.
    μα αυτό είναι το θέμα φίλε μου, οτι το καλώδιο επάνω δεν γράφει ποιο είναι το (-) και ποιο το (+), γι αυτό ρωτώ πως θα το συνδέσω...
    Επάνω στο σώμα του μετασχηματιστή υπάρχει αυτό το σχήμα της πολικότητας, τι σημαίνει όμως για τα καλώδια?
    Ποιο είναι το (-) και ποιο το (+)? Εαν τα δεις δηλ θέλω να πω, δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι ποιο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Σάμος

Προεπιλογή

Κόψε το καλώδιο όπως σου είπαν οι προηγούμενοι και με ένα πολύμετρο βρες ποιό καλώδιο πάει πού.

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον xatzigeo για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (12-02-14)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όπως σωστά έγραψε και ο Γιώργος (xatzigeo) κάνεις μετρήσεις με το πολύμετρο.
    Θα επιλέξεις μέτρηση αντίστασης στο πολύμετρο (x1 ή 200 ανάλογα με τον τύπο του πολύμετρου) και θα βάλεις τον ένα ακροδέκτη του πολυμέτρου (ας πούμε τον μαύρο) στο ένα καλώδιο και τον άλλο ακροδέκτη του πολυμέτρου (κόκκινο)στην εξωτερική μεταλλική επιφάνεια (επαφή) του βύσματος.
    Αν δεν σου δείξει μηδενική αντίσταση , τότε βάζεις τον μαύρο ακροδέκτη στο άλλο καλώδιο.
    Αν το καλώδιο είναι ok (που μάλλον είναι) θα πάρεις μηδενική αντίσταση,οπότε μόλις θα έχεις βρει το καλώδιο του αρνητικού (-).

(Αν σου δείξει με την πρώτη μέτρηση μηδενική σντίσταση,δεν αλλάζεις τον μαύρο ακροδέκτη και συνεχίζεις αμέσως στο παρακάτω που σου γράφω ,απλά για επαλήθευση) .

Μετά απλά αλλάζεις και τους δύο ακροδέκτες (τον μαύρο τον βάζεις στο άλλο καλώδιο και τον κόκκινο στην εσωτερική επαφή του βύσματος) και φυσιολογικά θα μετρήσεις πάλι μηδενική αντίσταση,οπότε το καλώδιο αυτό θα είναι το (+) .
    Δηλαδή η εξωτερική επαφή του βύσματος είναι το (-) και η εσωτερική επαφή του βύσματος είνα το (+). Θα πρέπει να δεις λοιπόν ποιο από τα δυο καλώδια έχει μηδενική αντίσταση με κάποια από τις δυο επαφές,και έτσι θα έχεις βρει ποια επαφή αντιστοιχεί σε ποιο καλώδιο.
    Ελπίζω να είναι κατανοητό.

14. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (12-02-14), goosey (18-02-14)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

δυστηχώς δεν υπάρχει όργανο παιδιά.
    Και όμως, βρήκα μετασχηματιστή ακριβώς με ίδια έξοδο DC που θέλω για την οθόνη, δεν γράφει πολικότητες, τα καλώδια του είναι πλακέ(άρα δεν μπορώ να ξέρω εσωτερικό και εξωτερικό στο βύσμα του), απλά απο τα δυο καλώδια το ένα έχει διακεκομένη λευκή γραμμή σε όλο το μήκος του.
    Να υποθέσω ότι αυτό είναι το (+)?
    Και έχω δει πολλά τροφοδοτικά με τέτοια λευκή γραμμή.
    Αν πάλι δοκιμάσω και βάλω ανάποδα την πολικότητα, τι θα γίνει?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Μετασχηματιστης για φουρνο μικροκυματων mulinex optigrill duo
    από id_arts στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-13, 00:14
  2. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ HR 6723
    από BILLYSBOY στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-11, 00:44
  3. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ
    από BILLYSBOY στο forum Τηλεόραση