Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 16

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW

Καλημέρα σε όλους
    Από τον Μάρτιο του 2021 που άλλαξα τον πυκνωτή του συμπιεστή και την θερμάστρα της απόψυξης στο ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW όλα λειτουργούσα ρόλοι
    σήμερα παρατήρησα κάτι περίεργο στην λειτουργία του ψυγείου
    Ανάβει ο συμπιεστής κάθε 15 περίπου λεπτά και λειτούργει για 3-4 περίπου λεπτά και μετά σταματά αυτό γίνεται συνεχώς
    Παρατήρησα ότι η κατάψυξη και η συντήρηση είναι οκ από ψύξη
    Δεν άνοιξα την πόρτα του ψυγείου για 1 ώρα μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτε συνεχίζεται το ίδιο
    Θέλω την βοήθεια σας για το τι μπορεί να φταίει και παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα
    Σας ευχαριστώ

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aluphs Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα σε όλους
    Από τον Μάρτιο του 2021 που άλλαξα τον πυκνωτή του συμπιεστή και την θερμάστρα της απόψυξης στο ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW όλα λειτουργούσα ρόλοι
    σήμερα παρατήρησα κάτι περίεργο στην λειτουργία του ψυγείου
    Ανάβει ο συμπιεστής κάθε 15 περίπου λεπτά και λειτούργει για 3-4 περίπου λεπτά και μετά σταματά αυτό γίνεται συνεχώς
    Παρατήρησα ότι η κατάψυξη και η συντήρηση είναι οκ από ψύξη
    Δεν άνοιξα την πόρτα του ψυγείου για 1 ώρα μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτε συνεχίζεται το ίδιο
    Θέλω την βοήθεια σας για το τι μπορεί να φταίει και παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα
    Σας ευχαριστώ
    Αφού η θερμοκρασία στην συντήρηση και στην κατάψυξη είναι εντάξει τότε μήπως απλά κάνει συντήρηση της ψύξης???? Μην ξεχνάμε ότι λόγω χειμώνα τα ψυγεία μας λειτουργούν πιο χαλαρά.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα δημητρη
    Αυτό σκέφτηκα και εγώ ότι τον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα αλλάζει η λειτουργία του ψυγείου
    και ότι ο συμπιεστής θα λειτούργει λιγότερο
    και υπέθεσα ότι για να παίρνει μπροστά κάθε 15 λεπτά ότι κάτι δεν πάει καλά
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aluphs : 24-12-21 στις 12:12

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν κάνεις αναζήτηση με βάση το μοντέλο , βγαίνουν διάφορα manual που είναι σχεδόν ίδια όλα μεταξύ τους , πήγαινε στην σελίδα 8 , εκεί αναφέρετε σε κάποιες ρυθμίσεις περί Colder - Colder+cold - cold αντίστοιχα (πολύ ψυχρό - μεσαίο - χαμηλό) τοποθέτησε το στο Cold , αλλά και την σύσταση για 6-7C. Κάνε αυτά και δες για τυχόν αλλαγές (βοήθησε σχετικά αν πέρυσι δεν είχες τέτοια προβλήματα τον χειμώνα και αν είχες τις ίδιες ρυθμίσεις στο cold & 6-7C) ή πως δούλευε τότε και το υποψιάζεσαι τώρα.

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πέτρο στην κατάψυξη υπάρχου οι επιλογές quick cooling, normal,quick freezing, winter
    Είναι στην θέση normal δεν το έχω αλλάξει ποτέ από εκεί γιατί δεν είχα προβλήματα με την ψύξη και η ποσότητα των τροφίμων είναι μικρή
    Η ρύθμιση στην συντήρηση είναι στο 2 και αυτό δεν το έχω ρυθμίσει ποτέ
    Δεν θυμάμαι πέρσι τον χειμώνα αν έκανε το ίδιο γιατί δεν το παρακολουθούσα απλά έβλεπα ότι από ψύξη ήταν οκ (μεγάλο λάθος μου)

Άρχισα να το παρακολουθώ τακτικά από τον μαρτιο του 2021 μετά από την βλάβη του έπαθε με την θερμάστρα της απόψυξης και μετά από 6 ώρες σταματούσε και δεν επερνε μπρος ο συμπιεστής αν δεν το έβγαζες από την πρίζα για να κάνει reset το mpu στην πλακέτα

Άρχισα να έχω υποψίες όταν άρχισε να λειτούργει ο συμπιεστής κάθε 15 περίπου λεπτά και λειτούργει για 3-4 περίπου λεπτά και μετά σταματά αυτό γίνεται συνεχώς
    Δοκίμασα να μην ανοίξω καμία πόρτο για 2 ώρες αλλά τίποτε το ίδιο
    Σκέφτηκα ότι τώρα τον χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές σε σχέση με το καλοκαίρι και μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό το σύμπτωμα

Σε ευχαριστώ

001a.jpg

001.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aluphs : 24-12-21 στις 22:37

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

στην κατάψυξη υπάρχου οι επιλογές quick cooling, normal,quick freezing, winter
    Για την κατάψυξη (και από τα λίγα που διάβασα προτείνουν θερμοκρασία κάτω από -17 για χειμώνα ) δεν λένε για "χειμώνα" αλλά το συμπέρανα από άλλες συγκυρίες του manual. π.χ. για την επιλογή "διακοπών" ή όταν είναι άδειο το ψυγείο από τρόφιμα (και δεν ξέρω αν αφορά για το δικό σου μοντέλο . Τέλος πάντων για κατάψυξη ρύθμισε την χαμηλότερη θερμοκρασία (δεν με βοηθούν εκτός της λέξης quick = γρήγορο , οι λέξεις cooling = ψύξη , freezing = κατάψυξη , winter = χειμώνα ,μάλλον το χαμηλότερο είναι το "cooling" ή δες τι λένε οι οδηγίες για αυτά.

Η ρύθμιση στην συντήρηση είναι στο 2 και αυτό δεν το έχω ρυθμίσει ποτέ
    αυτό στο 1. Στις δοκιμές μην παρακολουθείς τι θα κάνει σε 1 ώρα , αλλά π.χ. ρύθμισε το από το βράδυ και δες πως συμπεριφέρεται το πρωί χωρίς να ανοίξεις πόρτες .

Δεν θυμάμαι πέρσι τον χειμώνα αν έκανε το ίδιο γιατί δεν το παρακολουθούσα απλά έβλεπα ότι από ψύξη ήταν οκ (μεγάλο λάθος μου)
    Επομένως με αυτή την ρύθμιση (2 για συντήρηση ) σου έβγαλε καλοκαίρι και δεν είχες παράπονο , άρα το λογικότερο για χειμώνα να θέλει ακόμη πιο χαμηλά , γιαυτό είπαμε να το βάλεις στο 1 που αναφέρει και δίπλα το "cold" , αλλά θα πρέπει να επιβεβαιώνεις την σύσταση για 6-7c με δικό σου θερμόμετρο χωρίς να ανοίγεις πόρτες και που τελικά κυμαίνονται οι θερμοκρασίες στην συντήρηση (παρόλο που λες το 15 λεπτο παύσης και 3-4 λεπτά λειτουργίας ).

Άρχισα να το παρακολουθώ τακτικά από τον μαρτιο του 2021 μετά από την βλάβη του έπαθε με την θερμάστρα της απόψυξης και μετά από 6 ώρες σταματούσε και δεν επερνε μπρος ο συμπιεστής αν δεν το έβγαζες από την πρίζα για να κάνει reset το mpu στην πλακέτα
    Να υποθέσω ότι από κατασκευαστή ορίστηκε κάθε 6 ώρες να κάνει απόψυξη (και επειδή χάλασε τότε η θερμάστρα σταματούσε από αυτήν την αιτία ).

Άρχισα να έχω υποψίες όταν άρχισε να λειτούργει ο συμπιεστής ο συμπιεστής κάθε 15 περίπου λεπτά και λειτούργει για 3-4 περίπου λεπτά και μετά σταματά αυτό γίνεται συνεχώς
    Θα περίμενα να σταματάει για 30-40 λεπτά (ηρεμία παύση) τουλάχιστον (αυτό κάνει το δικό μου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος +12C) και που δεν είναι no frost !! .
    Αν είναι έτσι τότε η ενεργειακή κλάση στο δικό μου αγγίζει το Α+ άπειρο (ανατροπή γροθιά στο κατεστημένο)

Σκέφτηκα ότι τώρα τον χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές σε σχέση με το καλοκαίρι και μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό το σύμπτωμα
    Ειλικρινά ούτε εγώ είμαι σίγουρος αν έχεις πρόβλημα (αλλά κάνε τις ρυθμίσεις που εξήγησα στην αρχή , και επιβεβαίωσε με ψηφιακό θερμόμετρο χωρίς να ανοίγεις πόρτες για τον μέσο όρο της θερμοκρασίας στην συντήρηση και βλέπουμε ) ούτε εμένα μου αρέσει η φιλοσοφία να λειτουργεί κάθε 15 λεπτά. Μην βασίζεσαι οπτικά ότι έχεις "καλή ψύξη" για τις ρυθμίσεις που επέλεξες , και το θεωρώ αβάσιμο.

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα πέτρο χρόνια πολλά
    Θα εφαρμόσω αυτά που είπες και βλέπουμε
    Επειδή δεν έχω κάποιο θερμόμετρο για ψυγειο αν σου είναι εύκολο να μου προτείνεις εσύ που τα ξέρεις

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αυτό έχω εγώ
    https://www.bestshopping.gr/shop/eid...f=bestprice.gr
    δηλαδή να δείχνει την θερμοκρασία in και out (To out είναι η επέκταση του αισθητήρα και αυτό θα μπει στον χώρο ψυγείου) το in είναι θερμοκρασία εξωτερική περιβάλλοντος και δεν περιέχει επέκταση αισθητήρα . Στα χαρακτηριστικά για out έχει από -50c έως +70c.

Να μην πάρεις δηλαδή κάτι σαν το παρακάτω
    https://rhoelect.gr/product/htc-1-ps...erikou-chorou/
    που είναι μόνο θερμοκρασία περιβάλλοντος και δεν έχει επέκταση αισθητήρα καλώδιο. Τα χαρακτηριστικά από -10 έως + 50C. (δεν θα μπορείς να μετρήσεις για κατάψυξη)
    Το άκρο αισθητήρα καλώδιο βάλε το στο κέντρο της συντήρησης , σε σημεία που τυχόν δεν επηρεάζεται από ρεύματα αέρα που βγαίνουν από τον αεραγωγό .
    Υποθέτω αν έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας , ή ελαττωματικός , μπορεί να κόβει νωρίτερα το μοτέρ από όσο πρέπει να δουλέψει (και σαν αποτέλεσμα αυτού να ξαναδουλεύει πάλι σύντομα σε 15 λεπτο ) , όλα παίζουν , ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας . Με τις μετρήσεις θερμοκρασίας θα έχεις μια μερική εικόνα αν υπάρχει πρόβλημα. Χρόνια πολλά .

Μέλος
    Όνομα
    Αντωνης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπερα πετρο
    Παρήγγειλα χθες το θερμόμετρο που μου πρωτινές και μιας και θα το παραλάβω αύριο είπα να ρίξω μια μάτια στο pcb του ψυγείου

Όπως μου ειπες όλα παίζουν μου καρφώθηκε στο μυαλό το (, ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας) που ανάφερες και αποφάσισα να μετρήσω τις τιμές των αντιστάσεων του ΕVA-S (κατάψυξη) και ROOM-S (συντήρηση)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,
    EXT Sensor,R-Room Temp.(Rotary S/W)

Όπως θα δεις και στην φώτο όλοι οι αισθητήρες είναι σε έναν κονέκτορα
    Έβγαλα τον κονέκτορα πηρά μετρήσεις από τον θηλυκό κονέκτορα και τον τοποθέτησα ξανά στην θέση του (οι τιμές των ΕVA-S και ROOM-S μου φάνηκαν λογικές βάση του πίνακα Resistance and voltage conversion table of sensor for temperature)

Το led του pcb δεν μου έδειχνε διακοπή η βραχυκύκλωμα στα R-Room Sensor,EVA Sensor,

Συναρμολόγησα το κουτί του pcb και το έβαλα στην θέση του και έβαλα το ψυγείο στην πρίζα
    Άρχισα να παρατηρώ την λειτουργία του περίμενα μόλις σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως??? από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????
    Αυτές οι βλάβες που επιδιορθώνονται από μόνες τους με τρελαίνουν

Αύριο θα αρχίσω τις μετρήσεις με το θερμόμετρο και θα σου πω τις θερμοκρασίες

P01.jpg
    5. Self-diagnosis Function
    P02.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aluphs : 26-12-21 στις 20:51

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aluphs Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα πετρο
    Παρήγγειλα χθες το θερμόμετρο που μου πρωτινές και μιας και θα το παραλάβω αύριο είπα να ρίξω μια μάτια στο pcb του ψυγείου

Όπως μου ειπες όλα παίζουν μου καρφώθηκε στο μυαλό το (, ή ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας) που ανάφερες και αποφάσισα να μετρήσω τις τιμές των αντιστάσεων του ΕVA-S (κατάψυξη) και ROOM-S (συντήρηση)

Όπως θα δεις και στην φώτο όλοι οι αισθητήρες είναι σε έναν κονέκτορα
    Έβγαλα τον κονέκτορα πηρά μετρήσεις από τον θηλυκό κονέκτορα και τον τοποθέτησα ξανά στην θέση του (οι τιμές των ΕVA-S και ROOM-S μου φάνηκαν λογικές βάση του πίνακα Resistance and voltage conversion table of sensor for temperature)

Συναρμολόγησα το κουτί του pcb και το έβαλα στην θέση του και έβαλα το ψυγείο στην πρίζα
    Άρχισα να παρατηρώ την λειτουργία του περίμενα μόλις σταμάτησε ο συμπιεστής να πάρει ξανά μπρος μετά από 15 περίπου λεπτά αλλα τιποτεεεεεε

Το ρημάδι έφτιαξε πως από μόνο του από τον κονέκτορα που έβαλα και έβγαλα (κακή επαφή)?????
    Αυτές οι βλάβες που επιδιορθώνονται από μόνες τους με τρελαίνουν

Αύριο θα αρχίσω τις μετρήσεις με το θερμόμετρο και θα σου πω τις θερμοκρασίες

P01.jpg
    Πριν ένα μήνα και μισό το ψυγείο μου όταν έπαιρνα νερό από τη παροχή του την ώρα που ενεργοποιούταν η ηλεκτροβαλβίδα τρεμόπαιζε η οθόνη . Δεν έδωσα σημασία, καθώς όμως περνούσαν οι ημέρες το τρεμόπαιγμα κάθε φορά που έπαιρνα νερό την ώρα της ενεργοποίησης της ηλεκτροβαλβίδας ήταν όλο και πιο έντονο. Λόγω που είχαν έρθει επισκέψεις από το χωριό δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κάποια στιγμή όταν πήγα να βάλω νερό με το κλακ της ηλεκτροβαλβίδας νέκρωσε η οθόνη του ψυγείου. Φώναξα τον γιό μου να το δει κι εκείνος και γελάγαμε μαζί. Το ψυγείο δεν παρουσίασε κάποια άλλη ανωμαλία αλλά η οθόνη έδειχνε ακαταλαβίστηκα. Φυσικά έβγαλα την πρίζα του ψυγείου την τοποθέτησα πάλι και το πρόβλημα πάει.Ο καιρός περνούσε και το έκανε όλο και πιο συχνά αυτό το πρόβλημα. Οπως καταλαβαίνεις ενώ υπήρχε μία ανωμαλία είχε πλέον αναβαθμιστεί η βλάβη σε κάτι χειρότερο. Πριν μία εβδομάδα έφυγαν οι επισκέπτες και γύρισαν στο χωριό οπότε αποφάσισα να βγάλω πλακέτα να δω για κάνα ύποπτο εξάρτημα και να το αντικαταστήσω. Η πλακέτα είχε 6 φίσες διαφορετικές τις αφαίρεσα αλλά δεν βρήκα κανένα εξάρτημα χαλασμένο πάνω στην πλακέτα και κάπως μουτρωμάνος που δεν βρήκα τη βλάβη τοποθέτησα και πάλι πίσω την πλακέτα, και ωωωωωω του θαύματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ψυγείο.Εδώ και περίπου 9 ημέρες κανένα πρόβλημα απολύτως. Συμπέρασμα ΝΑΙ μπορεί απλώς να βγάλεις τις φίσες να τις τοποθετήσεις και πάλι και να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Τα πράγματα ήταν απλά για την δική μου περίπτωση . Υπάρχει βαρίστορ επάνω στην πλακέτα για να καταπνίγει παρασιτικές κορυφές από την ενεργοποίηση του πηνίου της ηλεκτροβαλβίδας. Η φίσα 13 χρόνια περίπου που έχω το ψυγείο δεν είχε αφαιρεθεί ποτέ από την πλακέτα οπότε η επαφή δεν ήταν 100% σωστή . Με το βάλε βγάλε διορθώθηκε το πρόβλημα.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (26-12-21)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Samsung] πρόβλημα σε ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW
    από aluphs στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-21, 13:10
  2. [Samsung] SAMSUNG RT40MBSW πρόβλημα
    από aluphs στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-08-19, 14:14