Παιδιά ελπίζω να με βοηθήσετε να φτιάξουμε την τηλεόραση. Ειναι ενός φίλου και μας εχει πεισμώσει το μηχάνημα
Ειναι η δεύτερη φορά που ζητάω τη βοήθεια σας για κάτι, την προηγούμενη φορά πάλι για μια τηλεόραση που την επισκεύασα βάσει των συμβουλών σας οπότε ελπίζω στο 2 στα 2.
Λοιπόν η τηλεόραση δίνει 10 ή 11 blink (σα να μετράει δευτερόλεπτα) στο standby λεντ όταν μπαίνει στη πρίζα και δεν ανάβει ποτέ και δεν υπακούει σε εντολές τηλεκοντρόλ. Δεν φαίνεται κανένα φως απο τον φωτισμο οθονης ουτε καν θόρυβος απο τα ηχεία της. Σαν να μην κάνει καμια προσπάθεια η μητρική να ξεκινήσει.
Επίσης ακούγεται ένα σφυριγματακι απο το τροφοδοτικό μάλλον κοντά στους πυκνωτες ή στο κεντρικό πηνίο εξοδου χαμηλων τάσεων διπλα στον κονεκτορα προς τη μητρική, σφυριγμα που οταν αναβοσβήνει το λεντ ανεβοκατεβαινει
σε ένταση με το ρυθμο αναβοσβήσματος του λεντ...
Οπτικα το τροφοδοτικο δεν εχει αλλοιωση είτε θερμική είτε μυρωδιά, οι πυκνωτες ειναι αψογοι οπτικα χωρις φουσκωματα ή ζουμια. Ελεγξα ολους του ηλεκτρολυτικούς με τεστερ incircuit και καπιοι βγαζουν τις προβλεπομενες τιμες και καπιοι δεν βγαζουν τιποτα (βεβαια για incircuit προβλεπεται νομιζω αναλογα και το τεστερ). Στα πόδια των πυκνωτων ερχονται 24V οσο αναβοσβηνει το λεντ 10 φορες και σταματανε οταν σταματησει να αναβοσβηνει το λεντ.
Επίσης η κεντρική πλακέτα VESTEL 17MB62-V1 βγάζει βραχυκυκλωμα σε ένα μόσφετ 2n7002 (smd) δίπλα στην εξοδο ακουστικων. Υπαρχει και 2ο μοσφετ διπλα του ιδιο που δεν βγαζει βραχυκυκλωμα. Αφαιρεσα το smd αλλα το βραχυκυκλωμα συνεχιζει και στα pads (drain source βραχυκυκλωμα). Εμφανίζεται επίσης και σε μια δίοδο παραδίπλα (D171 βασει datasheet). Τα 2 μόσφετ αφορουν το κύκλωμα εξοδου ακουστικων. To σχηματικό της μητρικης κατεβασμένο απο electrotanya
Σας ευχαριστω. Να σας πω οτι μεχρι τωρα στη μητρικη εχω πειραξει 2 πραγματα. Αφαιρεσα το μοσφετ που εβγαζε το βραχυκυκλωμα και την διοδο παραδιπλα. Το μοσφετ εσπασε κατα την αφαιρεση αλλα δεν με αγχωνει γιατι το εχω spare σε smd. Την διοδο την αφαιρεσα σωστα. Το βραχυκυκλωμα που ηλπιζα να σταματησει μετα την αφαιρεση συνεχιζεται. Μετά την αφαίρεση των εξαρτηματων η τηλεοραση αντιδρα με τον ιδιο τροπο. Κανει το ίδιο ακόμα και όταν αφαιρές τον κονέκτορα που πάει σε οθονη απο την πλακετα.
Σας ευχαριστω. Ειμουν πολύ αναλυτικος αλλα πιστευω ετσι θα βγαλουμε γρήγορα άκρη. Εστω να μου πειτε πετα την και να σταματησω να ασχολουμαι.