Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή samsung le40a536t1f

Γεια σας! Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν αναβει. Το led αναβοσβηνει κοκκινο 5 φορες και μετα μενει σβηστο. δεν παιρνω καμια ταση στην εξοδο με το τροφοδοτικο κανονικα συνδεμενο πανω στην tv.

Αρχικα μπορει να μου πει καποιος τι πρεπει να γεφυρωσω για να δω αν το τροφοδοτικο βγαζει τις απαιτουμενες τασεις; Καπου διαβασα πως γεφυρωνεις το ps-on pin με μια γειωση. Υπαρχει μηπως και κατι αλλο που πρεπει;

To τροφοσοτικο ειναι το BN44-00199A

Ευχαριστω!

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagos_89 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σας! Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν αναβει. Το led αναβοσβηνει κοκκινο 5 φορες και μετα μενει σβηστο. δεν παιρνω καμια ταση στην εξοδο με το τροφοδοτικο κανονικα συνδεμενο πανω στην tv.

Αρχικα μπορει να μου πει καποιος τι πρεπει να γεφυρωσω για να δω αν το τροφοδοτικο βγαζει τις απαιτουμενες τασεις; Καπου διαβασα πως γεφυρωνεις το ps-on pin με μια γειωση. Υπαρχει μηπως και κατι αλλο που πρεπει;

To τροφοσοτικο ειναι το BN44-00199A

Ευχαριστω!
    Κατ αρχήν βγάλε μερικές φωτογραφίες την πλακέτα του τροφοδοτικού να δούμε αν υπάρχει κάποιος φουσκωμένος ηλεκτρολυτικός αν και η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να αλλάξεις κάποιους από αυτούς. Βγάλε φωτό και θα τα πούμε. Λογικά μιλάμε για τηλεόραση 6_ετίας. Σωστά??

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ναι η τηλεόραση είναι σίγουρα 6ετιας ίσως και παλιοτερη. Ολοι οι ηλεκτρολυτικοί στο τροφοδοτικό εχουν αλλαχτει παρόλο που δεν ήταν κανένας φουσκωμένος. Ελεγξα όλα τα διοδάκια και τα μοσφετ και είναι εντάξει. Επίσης ειναι οκ και τα διπλοδιοδακια στο δευτερευον. Το καλωδιακι απο κατω ειναι γιατι η τρομπα μου ρουφιξε μαζι και την ενωση απ το ενα ποδαρακι.

Να πω οτι αρχικά το λεντ αναβοσβηνε συνεχεια χωρις να σταματάει οσο η τηλεοραση ηταν στην μπριζα. Δεν μετρουσα καποιες τασεις στη εξοδο του τροφοδοτικού. Εβγαλα την mainboard και απ την κατω μερια ειχε μια κιτριναδα και κολλουσε σε ενα μεγαλο σημειο της πλακετας σαν να ειχε πεσει κατι πανω της. Επισης ξεκολλησα ενα αλουμινενιο καλυμμα και βρηκα ενα καμμενο smd πυκνωτη που μολις τον ακουμπησα επεσε(τον εχω κυκλωσει). Καθαρισα καλα την πλακετα και ξανα δοκιμασα την τβ, απο τοτε το λεντ αναβοσβηνει 5 φορες και μετα μενει σβηστο χωρις παλι να εχω καποια ταση.

Εκανα μια δοκιμη γιαυτο που διαβασα καπου και ειπα στο πρωτο ποστ, γειωσα το ps-on και εχω τα 5V στο standby pin. στα 5,1V μετράω 2,5 και στα 13V μετραω 0,6. Χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος για το αν χρειζεται κατι αλλ για να ξεκινησει το τροφοδοτικο, γιαυτο και ρωτησα.

Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη Σίνδος

Προεπιλογή

το προβλημα ειναι στην main

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Επισης ξεκολλησα ενα αλουμινενιο καλυμμα και βρηκα ενα καμμενο smd πυκνωτη που μολις τον ακουμπησα επεσε(τον εχω κυκλωσει).
    άστα αυτά το έσκισες και κρύβεσαι
    άκου τον έχω κυκλώσει! δηλαδή;
    βγάλε μια πιό κοντινή και φωτεινή φωτο γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τι έχεις κάνει με το καλώδιο αυτό

Εκανα μια δοκιμη γιαυτο που διαβασα καπου και ειπα στο πρωτο ποστ, γειωσα το ps-on και εχω τα 5V στο standby pin.
    για βάλε και το λινκ που διάβασες αυτές τις οδηγίες;
    είναι απλά λάθος και αν είναι πραγματικές είναι παραπληροφόριση

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Να εσκισα εννοεις την επαφη; Ναι ενταξει προφανως δν ειπα οτι εγινε μονο του ισως να το ζεστανα παραπανω απ οσο θα επρεπε. με το καλωδιο εχω ενωσει με βαση το σχημα το μεσαιο ποδαρακι του ανορθωτη DM857 που χαλασα με τον πυκνωτη CM862.

Αυτο που λεω πηγα να το δοκιμασω αρχικα με βαση αυτο: http://s807.photobucket.com/user/bud...tml?sort=3&o=4

Δεν ειπα οτι αυτο που εκανα ειναι σωστο απλα ηθελα καποια γνωμη, Σκεφτηκα πως καποιος τροπος θα υπαρχει να ξεκινησει το τροφοδοτικοενω εινια αποσυνδεμενο για να μπορεσω να σιγουρεψω οτι δουλευει.

http://elektrotanya.com/samsung_bn44.../download.html

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagos_89 : 29-07-15 στις 20:13

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βαγγέλη μου αρέσει που ενώ δεν γνωρίζετε παρόλα αυτά
    ρισκάρετε να καταστρέψετε την συσκευή που προσπαθείτε να μαστορέψετε
    μετά διαμαρτύρεστε όταν σας σκίζει η αντιπροσωπεία!
    (γενικότερα αφορά πολλούς που ζητάνε οδηγίες και όχι ειδικά εσένα)

αλλά που είδες να σου λέει το φωτορομάτζο που βρήκες για οδηγίες επισκευής να λέει
    να γειώσεις το PSON στο τροφοδοτικό για να ξεκινήσει;
    αν και δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχεις! στην τύχη όλα το ίδιο είναι;

γιατί εγώ βλέπω στην φωτο που έχει να λέει:
    1K resistor between 5VSTBY and PS_ON

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες και καταλαβαινω πως οι ανθρωποι που εχουν γνωσεις και εμπειρια θα το βλεπουν το λιγοτερο γελοιο. Αλλα και μονο που θα κατσεις πχ να μου πεις εστω κ το λαθος μου ειναι κατι.

Εμενα προσωπικα μου αρεσει αυτο που προσπαθω να κανω, να διαβαζω οσον αφορα τα ηλεκτρονικα και να ψαχνω οσο μπορω.

Οσο γι το ps on εχεις δικιο. Σκεφτηκα πως ολα τα τροφοδοτικα θα δουλευουν παρομοια. Επομενως αν κανω την συνδεση οπως τν φωτο παλι δν θα μπορεσω να δω αν δουλευει. (?)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σκεφτηκα πως ολα τα τροφοδοτικα θα δουλευουν παρομοια.
    σε αυτά τα σοφιστικέ ηλεκτρονικά δεν έχει παρόμοια και στο περίπου θέλει ακριβώς
    κάτι τέτοιο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα αλλά υπάρχει θέμα και για την ασφάλεια σου
    δεν υπάρχει πρωτόκολλο στο PS-ON και ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να έχει τον δικό του τρόπο

Επομενως αν κανω την συνδεση οπως τν φωτο παλι δν θα μπορεσω να δω αν δουλευει. (?)
    χα το θέμα είναι ότι δεν τα διαβάζεις προσεκτικά και ενώ σου λέει να συνδέσεις το PSON με την +5VSTB εσύ το συνδέεις στο GND και περιμένεις να γίνει ΟΝ

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] ΒΛΑΒΗ SAMSUNG LE40A536T1F .
    από rigatos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-15, 21:32

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία