Θέλω να μάθω αν μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου σύστημα για θέρμανση νερού από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας ως δεξαμενή τον υπάρχοντα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Δηλαδή, να φτιάξω/συνδέσω έναν ηλιακό συλλέκτη -που θα βρίσκεται στο μπαλκόνι- με την είσοδο/έξοδο του θερμοσίφωνα, και στο δίκτυο.
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν γίνεται, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνδέσω τον συλλέκτη με τον θερμοσίφωνα. Ο θερμοσίφωνας βρίσκεται στο πατάρι, ο συλλέκτης θα βρίσκεται στο μπαλκόνι στο πάτωμα. Φαντάζομαι οτι θα χρειαστεί ένας κυκλοφορητής γιατί οι σωλήνες θα είναι αρκετά μέτρα, παρεμβάλλεται η κουζίνα (θα πρέπει να τρυπήσω 2 τοίχους και σχεδόν όλα τα ντουλάπια της κουζίνας). Αφού ο θερμοσίφωνας έχει μόνο μια είσοδο και μία έξοδο, υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος σύνδεσης είναι να έχω 2 κυκλώματα που θα αλλάζω με βάνες: ένα για τον θερμοσίφωνα στην κανονική υδραυλική εγκατάσταση (όπου δεν θα πειραχτεί τίποτα) και ένα μεταξύ θερμοσίφωνα και συλλέκτη (θα ανοίγω για να ζεσταθεί το νερό).
Τι λέτε; Είναι εφικτό;...
Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να αγοράσω ένα δοχείο/θερμοσίφωνα με 2 εισόδους και 2 εξόδους. Ίσως το κάνω, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αν η απόδοση του όλου συστήματος είναι αξιόλογη (ΟΚ, αυτό δεν έχω τρόπο να το υπολογίσω, οπότε θα πειραματιστώ)