Η τηλεόραση δεν κάνει λήψη από την κεραία (TUNER) , βγάζει κατι κύματα με χιόνια .... συνδέοντας εξωτερική πηγή DVD ή NOBA λειτουργεί κανονικά !
Καμιά ιδέα ??
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
Η τηλεόραση δεν κάνει λήψη από την κεραία (TUNER) , βγάζει κατι κύματα με χιόνια .... συνδέοντας εξωτερική πηγή DVD ή NOBA λειτουργεί κανονικά !
Καμιά ιδέα ??
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
Δεν δίνεις αρκετές πληροφορίες...
Στο ΜΕΝU της μπορείς να μπεις; Αν ναι μπες και κάνε αυτόματη αναζήτηση.
Η τv έχει αναλογικό δέκτη και όχι ψηφιακό. Μπορεί να χρειάζεσαι αποκωδικοποιητή ή μπορεί να χρειάζεσαι ενισχυτή κεραίας.
Έχεις εξωτερική ή εσωτερική κεραία; Πόσες tv έχεις στο σπίτι;
Έπιανε πριν και τώρα δεν πιάνει ή την αγόρασες και δεν έκανες auto tune για να την σετάρεις;
Δώσε πληροφορίες...
Φίλε μου δεν είμαι άσχετος ... εννοείται ότι όλα αυτά είναι οκ (σήμα από κεραία , OSD)κτλ ...
Αν και δεν έχω εμπειρία, το σύμπτωμα σου μοιάζει με αυτό που είχα το καλοκαίρι, και που θα δεις εδώ:
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=65745
Τελικά, με την αλλαγή Tuner το έλυσα (χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω T-Con, την οποία δεν έβρισκα κιόλας). Όμως χρήζει διευκρίνησης ότι η LG μου χαρακτηρίζεται ως Monitor - TV (δεν γνωρίζω εάν έχει κάποια διαφορά, αλλά το λέω) ...
vp74 (05-04-14)
Μπορεί να χρειάζεται να αλλάξεις 2-3 ακόμη γύρω από το κύκλωμα του tuner.
Όσο για το τροφοδοτικό, μέτρα τις τάσεις στην έξοδο του στην φύσα να δεις αν είναι σωστές, αν είναι όπως αναγράφονται με φορτίο τότε οι πυκνωτές του τροφοδοτικού είναι οκ.
Μέτρα και τι καταλήγει στα κοντινά πυκνωτάκια γύρω από το tuner. Γενικώς τσεκάρεις τις τάσεις που τροφοδοτούν τα ολοκληρωμένα του tuner.
Καλό θα ήταν να βγάλεις μια φωτό του προβλήματος και την mainboard σου ώστε να βοηθήσουν και οι guru του site με 2-3 βηματάκια που έχουν ατελείωτες γνώσεις και ώρες εμπειρίας σε επισκευή TV. Εγώ μπορώ να σε βοηθήσω μέχρι εδώ.
Καλή επιτυχία.
vp74 (05-04-14)
εγώ θα διαφωνήσω με τον κώστα λέω οτι η βλάβη είναι στην main αν το τιούνερ δεν εχει 9ν και είναι χαμηλή η τάση 1,5ν