Ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση σου.
Μπορεί να μην είστε επαγγελματίες αλλά η άποψη σας μετράει, ιδίως όταν κάποιοι όπως εσύ ασχολούνται πάνω από μια δεκαετία στο αντικείμενο!!
Με όσα μου είπες λοιπόν, σκέφτομαι να πάω σε μια λύση ενός σταθμού. Με προβληματίζει όμως αυτό που είπες για το ότι υπάρχουν κάποιοι σταθμοί ότι να 'ναι!
Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιες μάρκες που δεν είναι ότι να 'ναι; Ακόμα καλύτερα και κάποιο μοντέλο σε λογικά λεφτά;![]()
Απαντω απο προηγουμενη απαντηση στο τεραστιο thread...
2εκ οι κατω λαμπες 5εκ (2+3 του reflector) η πανω.
Το αλλο που θελω τωρα ειναι με ποια τεχνικη κολλαω τα μπιλακια στο bga
με υπερυθρες με direct heat stencil γιατι με τον αερα φευγουνε μερικα απο τη θεση τους.
Τελικα η elstein rfs80 κανει τελειες αποκολλησεις δεν υπαρχει περιπτωση να φας pads με αυτη την λαμπα.
Αποκολληση και κολληση με υπερυθρες ειναι ευκολη...
Με ποια μεθοδο ομως μπορεις να κανεις απολεσματικο reballing στο bga?
Με μπιλακια ή παστα? Με αερα ή υπερυθες? Με direct heat stencil ή non direct
heating stancil?
Στα direct heat stencils μπορει να μπει παστα κολλησης αντι μπιλακια ?
Η εμενα μου φαινεται τρομερα δυσκολο ή οντως ειναι δυσκολο και δε λεω αμα σου κατσει αλλα να εχεις παντα επιτυχια σε ολα τα μπιλακια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 27-04-15 στις 16:26
Εχετε καμια άποψη για αυτόν εδώ το σταθμό; Τον χρειάζομαι πιο πολύ για δοκιμές και reflow σε chipset laptop. Θέλω κάτι καλό σχετικά αλλά όχι πολύ ακριβό. Υπάρχει και η λύση του Heatgun αλλά πιστεύω είναι πιο τσαπατσουλοδουλειά και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε μικρότερα Chipset.
Η τιμη του ειναι απαραδεκτη
goulf (31-07-15), leosedf (07-05-15), windmill82 (07-05-15)
Για οποιον ενδιαφερεται για preheater+pcb holder εκανα μια απλη κατασκευουλα.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=82243
Γνωστό αυτό, στα κινητά μπορείς να βρεις καινούρια τσιπ, εκεί απλά το αλλάζεις και τελείωσε, στους υπολογιστές όμως δεν παίζει, ότι κυκλοφορεί ebay είναι ξηλωμένο από κάποιον Κινέζο με φλόγιστρο. Οπότε καμία ελπίδα.
Και ναι τα προϊόντα apple είναι σαβούρες.
900MHz-64GHz