Νίκο σαν ποιο να βάλω;Ενα οποιοδήποτε NPN με ίδιο case;
Θα κοιτάξω αύριο αν βρω τίποτα..
Το οπτο το είχα αλλάξει παλιοτερα αλλά είναι εντάξει.Ασε που έχω πάρει καμμία 20αρια αλλά ποτε δεν βρήκα ενα καμένο σε τροφοδοτικό..
Νίκο σαν ποιο να βάλω;Ενα οποιοδήποτε NPN με ίδιο case;
Θα κοιτάξω αύριο αν βρω τίποτα..
Το οπτο το είχα αλλάξει παλιοτερα αλλά είναι εντάξει.Ασε που έχω πάρει καμμία 20αρια αλλά ποτε δεν βρήκα ενα καμένο σε τροφοδοτικό..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
δεν είπα να αντικαταστήσεις το οπτο το βραχυκύκλωμα κάνει την δουλειά
τώρα που το έχεις εκτός δες αν η τάση στην βάση του είναι σταθερή θα πρέπει να είναι 15.7V
που είσαι στο Χονγκ Κονγκ; Ταϊβάν; πήγες για τρανζίστορ;
Καλημερα Νικο.
Λοιπον:Τρανζιστορ δεν βρηκα αλλα ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ειναι καμενο..Ουτε βραχυκυκλωμενο ειναι ,ουτε ανοιχτο,B-C και B-E μου μετρανε κανονικα και το οργανακι το δειχνει σωστο.
Επισης:Μετρησα την ταση στην βαση του και ειναι 16.1V.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ψαχνουμε τα εξαρτηματα του τροφοδοτικου 5V stand by..Και το QB802 και η DB803 ειναι στο κομματι αυτο.
Α! Βραχυκυκλωσα και το οπτο που ειπες αλλα επειδη ειναι στα 5Vstby σταματησε το τροφοδοτικο τελειως..Δεν ανοιγε επειδη δεν ειχε τα 5V
Γιώργο είσαι στο 99% της επισκευής και δεν κάνεις το 1% για να την τελειώσεις!
τρανζίστορ να βρεις γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι (δεν ειναι καμενο..Ουτε βραχυκυκλωμενο ειναι ,ουτε... κλπ) αλλά φταίει αυτό
δεν είπες αν είναι σταθερή (το πιθανότερο) γιατί αυτό μας ενδιαφέρει
είχες πει ότι κατάλαβες πως λειτουργεί αυτό το τροφοδοτικό και δεν έπρεπε να έχεις αυτήν την απορία
εξηγώ:
το τροφοδοτικό των +5V STBY εκτός από την τάση των +5V STBY δίνει και μία δεύτερη τροφοδοσία την τάση IC_VCC που τροφοδοτεί τα ολοκληρωμένα μπροστά στο ΗΟΤ τμήμα του τροφοδοτικού και τα QB802 και η DB803 ανήκουν σε αυτό και εκεί εστιάσαμε το πρόβλημα
ξανά το μυαλό σου και καμία λύρα
είπαμε πως αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος δεν πρόκειται να το φτιάξεις αλλά είναι και επικίνδυνο!
Δεν σου είπα να βραχυκυκλώσεις όποιο οπτοκάπλερ βρεις μπροστά σου αλλά συγκεκριμένα το PC801S
δες τι σου έγραψα στο #40
φυσικά αν βραχυκυκλώσεις το PC804S θα κάνει αυτά που λες και θα μπορούσες και να το καταστρέψεις τελείωςή εκτός αν φταίει το οπτοκάπλερ PC801S (βραχυκύκλωσε C E) για δοκιμή
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη UV. : 15-09-14 στις 15:10
στην πραγματικότητα το τροφοδοτικό των +5V STBY δίνει και μία τρίτη τάση την VCC του εαυτού του για το πιν 2 του ICB801S
αλλά δεν μας απασχολεί
Νικο ναι το PC801S βραχυκυκλωσα και δεν εβγαζε την ταση των 5Vstby..Tι να σου πω..
Τρανζιστορ δεν βρηκα κατι που να ειναι "κοντα" αν θελεις πες μου καποιο που να βρισκεται ευκολα στην ελληνικη αγορα και ταιριαζει αλλιως πρεπει να παρω απο εξω και καταλαβαινεις..
Nαι ειναι εντελως σταθερη..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 15-09-14 στις 19:48
Γιώργο σου είπα κάνε δοκιμή με ότι έχεις δεν χρειάσεται να είναι "κοντινό"