Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 42

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από invader7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο τις πρώτες μου απορίες ήταν... πως είναι δυνατόν να έπεσε η πίεση κατά 1 bar μέσα σε ένα βράδυ. Σκέφτηκα οτι έχασα νερό.

Συμπλήρωσα στο σύστημα για να ξεκινήσει ο λέβητας και σκέφτηκα πως αν είναι διαρροή θα ξανά χάσω. Αφού δεν έχασα, στο δικό μου μυαλό σημαίνει πως δεν υπάρχει διαρροή, αλλά δεν ξέρω που πήγε το νερό/πίεση!

Υπάρχει περίπτωση να ήταν παγιδευμένος αέρας επειδή η εγκατάσταση είναι νεα και να έφυγε απο το αυτόματο εξαεριστικό μόλις δούλεψε το σύστημα για λίγες ώρες;

Τώρα που έχω σταθερή πίεση, μπορώ να δοκιμάσω το αυτόματο εξαεριστικό κάπως; Ναι η εγκατάσταση συνεχίζει 4-5 εκατοστά πιο πάνω και απο εκεί πάει οριζόντια, ο αέρας ακούγεται πιο κάτω, στον κυκλοφορητή αμέσως μετά τον λέβητα και όχι στις σωλήνες που βρίσκονται πάνω απο την ψευδοροφή (δηλαδή στο υψηλότερο σημείο) και εχθές για πρώτη φορά άκουσα παρόμοιο θόρυβο για 1 στιγμή σε ένα σώμα.
    Η πτώση πίεσης που αναφέρεις ενδεχομένως να οφείλεται σε εγκλωβισμένο αέρα που απελευθερώθηκε απο αυτόματο εξαεριστικό.
    Εφόσον η εγκατάσταση όπως λες είναι νέα, γιατί δεν καλείς το συνεργείο που την έφτιαξε και να τους αναθέσεις το πρόβλημα; Είναι υποχρέωσή τους να αποκαταστήσουν την όποια βλάβη ή κακοτεχνία υπάρχει.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gregpro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το είπες μόνος σου. Την πίεση στο ανοικτό σύστημα τη δημιουργεί το ανοικτό δοχείο, λόγω του νερού που περιέχει. Το ίδιο γίνεται και στο κλειστό σύστημα, μόνο που εκεί την πίεση τη δημιουργεί ο αέρας του κλειστού δοχείου, ο οποίος πιέζει τη σαμπρέλα η οποία πιέζει το νερό. Άλλη φορά να σκέφτεσαι λίγο πριν γράψεις και να μη δείχνεις τόσο σίγουρος για κάτι, ενώ κάνεις λάθος.
    Έχεις μπερδευτεί λίγο, ή είσαι παντελώς άσχετος..
    Το δοχείο διαστολής είπαμε τι κάνει, παραλαμβάνει τις διαστολές. Αλλά μιας και δεν είμαι μόνο εγώ σίγουρος, πάρε και ένα link http://www.monachos.gr/forum/content...83%CE%B7%CF%82..
    Αν σε ένα σύστημα έχεις νερό ακόμη και με τρύπια μεμβράνη στο δοχείο, αυτό που θα αλλάξει κατά την λειτουργία του λέβητα είναι η πίεση στο κύκλωμα προς τα πάνω πάντα λόγο της αύξησης του όγκου του νερού. Αν πχ έχεις 1,5 atm θα πάει 2,5 atm ή και περισσότερο. Υποθετικά μιλάω, μιας και όλα εξαρτώνται από την χωρητικότητα του δικτύου, σωμάτων, λέβητα.
    Όταν έχεις αέρα στην μεμβράνη του δοχείου, και εφόσον ο αέρας του δοχείου είναι στην σωστή πίεση, η μεταβολή της πίεσης της εγκατάστασης κατά την λειτουργία του λέβητα θα είναι 0,3 - 0,5 atm.
    Αυτός είναι ο ρόλος του δοχείου. Τώρα το παράδειγμα που λες με τον κλειστό αυτόματο πλήρωσης, δε το καταλαβαίνω. Γιατί να κλείσεις τον αυτόματο και γιατί να ανοίξεις τάπα;

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilisd Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχεις μπερδευτεί λίγο, ή είσαι παντελώς άσχετος..
    Δεν το σχολιάζω αυτό, για να μην τσακωθούμε. Τόσα χρόνια στο forum δεν έχω μαλώσει με κανέναν. Δεν με ξέρεις καθόλου, οπότε δεν μπορείς να με αποκαλείς άσχετο.

Το δοχείο διαστολής είπαμε τι κάνει, παραλαμβάνει τις διαστολές. Αλλά μιας και δεν είμαι μόνο εγώ σίγουρος, πάρε και ένα link http://www.monachos.gr/forum/content...83%CE%B7%CF%82..
    Χαίρω πολύ, την ξέρω τη θεωρία για τα δοχεία διαστολής. Όμως έχω δει 2 φορές με τα μάτια μου συστήματα θέρμανσης των οποίων τα καλοριφέρ έκαναν θόρυβο λόγω αέρα και δεν ζεσταινόντουσαν μέχρι κάτω. Οι ιδιοκτήτες έκαναν εξαερώσεις, αλλά το πρόβλημα επανερχόταν. Και στις 2 περιπτώσεις, τα δοχεία ήταν ξεφούσκωτα. Με φούσκωμα στη σωστή πίεση το πρόβλημα λύθηκε και τις 2 φορές. Το μανομετρικό ήταν ~5 μέτρα. Σε εγκαταστάσεις με ελάχιστο μανομετρικό (μονοκατοικίες) το πρόβλημα δεν εμφανίζεται με ξεφούσκωτο δοχείο, αφού ο κυκλοφορητής με τα 0,2 bar πίεση που δημιουργεί επαρκεί για τη σωστή κυκλοφορία του νερού. Όλα αυτά σου τα λέω για να καταλάβεις ότι βασίζομαι σε πραγματικές εμπειρίες και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Εννοείται ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν οφείλονται πάντα στο δοχείο διαστολής, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η διατομή και η διαδρομή των σωληνώσεων, η ύπαρξη αυτόματων εξαεριστικών στα σωστά σημεία, ο κυκλοφορητής κ.λ.π.
    Αν σε ένα σύστημα έχεις νερό ακόμη και με τρύπια μεμβράνη στο δοχείο, αυτό που θα αλλάξει κατά την λειτουργία του λέβητα είναι η πίεση στο κύκλωμα προς τα πάνω πάντα λόγο της αύξησης του όγκου του νερού. Αν πχ έχεις 1,5 atm θα πάει 2,5 atm ή και περισσότερο. Υποθετικά μιλάω, μιας και όλα εξαρτώνται από την χωρητικότητα του δικτύου, σωμάτων, λέβητα.
    Όταν έχεις αέρα στην μεμβράνη του δοχείου, και εφόσον ο αέρας του δοχείου είναι στην σωστή πίεση, η μεταβολή της πίεσης της εγκατάστασης κατά την λειτουργία του λέβητα θα είναι 0,3 - 0,5 atm.
    Σωστά αυτά που λες εδώ, αλλά εγώ μίλησα για την επίδραση του δ.δ. στην πίεση της εγκατάστασης και άρα στην εύρυθμη λειτουργία αυτής.

Τώρα το παράδειγμα που λες με τον κλειστό αυτόματο πλήρωσης, δε το καταλαβαίνω.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν κατάλαβες το παράδειγμα που σου έδωσα. Την επόμενη φορά που θα πετύχεις εγκατάσταση με τρύπιο ή τελείως ξεφούσκωτο δοχείο και τον αυτόματο να διατηρεί σωστή την πίεση (αφού συμπληρώνει νερό όταν τρυπάει ή ξεφουσκώνει το δοχείο), κλείσε τη βάνα πλήρωσης και άνοιξε ένα εξαεριστικό σε ένα καλοριφέρ. Θα δεις το μανόμετρο να μηδενίζει κατευθείαν. Με άλλα λόγια, προσπαθώ να σου πω ότι το δοχείο λειτουργεί σαν αμορτισέρ στην εγκατάσταση, λόγω της μεμβράνης που πιέζει το νερό.

Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Όντως, αυτό εκεί είναι αυτόματο εξαεριστικό. Αλλά βλέπω ότι η εγκατάσταση συνεχίζει και πιο ψηλά. Αν δεν υπάρχει άλλο εξαεριστικό ψηλότερα, ο αέρας έχει παγιδευτεί. Ακόμα και αυτό το εξαεριστικό στη φωτογραφία μπορεί να έχει κολλήσει ή να είναι καπακωμένο (στη φωτογραφία φαίνεται ένα κόκκινο πλαστικό σαν καπάκι.) Χρειάζεσαι υδραυλικό για να επιθεωρήσει όλη την εγκατάσταση. Κανείς άλλος όμως εδώ μέσα δεν αναρωτήθηκε που πήγε το νερό που χάθηκε στην αρχή; Όταν έπεσε η πίεση;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gregpro : 28-02-19 στις 01:03

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Gregpro για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilimertzani (01-03-19)

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-14, 23:35

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι