Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 40

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ζαχαρίας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα προσπαθήσω να καλύψω όλες τις απαντήσεις σας..

Μετρήσεις έχουν γίνει και στις 3 φάσεις με τα αποτελέσματα να είναι από 227V έως 231V ανάλογα με τη χρήση ή μη της κουζίνας.
    Οι δύο κουζίνες είναι ίδιου τύπου (κεραμικές) και από αδελφές εταιρείες. Pitsos αυτή στην Αθήνα και Bosch ή Siemens (δεν θυμάμαι με σιγουριά) στο εξοχικό.
    Μικρή σημασία έχει μιας και πρακτικά είναι σαν να μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Θα δοκιμάσω να κάνω μία μέτρηση διαρκείας όπως μου λέτε εδώ και θα μεταφέρω τα αποτελέσματα.
    Ναι, το πολύμετρο είναι καλό και το εμπιστεύομαι, παρ' ολα αυτά θα κάνω και ένα τσεκ με μια μπαταρία.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zaxos85 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα προσπαθήσω να καλύψω όλες τις απαντήσεις σας..

Μετρήσεις έχουν γίνει και στις 3 φάσεις με τα αποτελέσματα να είναι από 227V έως 231V ανάλογα με τη χρήση ή μη της κουζίνας.
    Οι δύο κουζίνες είναι ίδιου τύπου (κεραμικές) και από αδελφές εταιρείες. Pitsos αυτή στην Αθήνα και Bosch ή Siemens (δεν θυμάμαι με σιγουριά) στο εξοχικό.
    Μικρή σημασία έχει μιας και πρακτικά είναι σαν να μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Θα δοκιμάσω να κάνω μία μέτρηση διαρκείας όπως μου λέτε εδώ και θα μεταφέρω τα αποτελέσματα.
    Ναι, το πολύμετρο είναι καλό και το εμπιστεύομαι, παρ' ολα αυτά θα κάνω και ένα τσεκ με μια μπαταρία.
    Λόγω του ότι το έχω δει με τα μάτια μου και μετρήσει ίσως στην επαρχία να υπερλειτουργεί η κουζίνα οπότε θα προσθέσω μία σκέψη. Μήπως η τάση είναι ανεβασμένη στην επαρχία π.χ 240volt ή ακόμα και 245volt ?? Σε αυτήν την περίπτωση πολύ απλά η κουζίνα εδώ λειτουργεί μια χαρά και απλά στην επαρχία αποδίδει καλύτερα.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν εχει ενα ματι με 1500w τοσα δεν ειναι και στα 230 και στα 150v.
    Τι τον βαζετε και ξαναμετραει ο ανθρωπος;
    Τί ωραία που θα ήτανε να ήταν έτσι, διότι τότε ασφαλώς και στα 0V θα απέδιδε 1500W και θα μαγειρεύαμε τσάμπα. Αλλά θα είχαμε ένα πρόβλημα, δεν θα γινόταν να τη σβήσουμε!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι βέβαια. Αν η ισχύς στα 230V είναι 1500W, στα 150V θα είναι 980 W.
    Το φυσικό μέγεθος που δεν μεταβάλλεται είναι η αντίσταση, όχι η ισχύς.
    Η αντίσταση ανάλογα με την τάση που εφαρμόζεις, διαρρέεται από ανάλογο ρεύμα.

Αν υπάρχει λοιπόν θέμα ισχύος, ή θα υπάρχει πρόβλημα στην συσκευή ή στην τροφοδοσία.
    Η παλιά συσκευή όμως μόλις έφυγε και πήγε σε άλλο σπίτι έστρωσε, άρα δεν έφταιγε αυτή.
    Τώρα λοιπόν έχει άλλη συσκευή συνδεδεμένη.
    Το μόνο κοινό είναι η τροφοδοσία τους και γι'αυτο εστιάζουμε εκεί.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στα 150V, η ισχυς θα ειναι 638W, οχι 980W.
    Στα υπολοιπα συμφωνουμε.
    Η ισχύς θα είναι λίγο παραπάνω από 638W γιατί η αντίσταση θα είναι πιο κρύα και θα έχει μικρότερη τιμή άρα θα αποδίδει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ...

Από τη στιγμή που οι φασικές τάσεις είναι πολύ κοντά στα 230V μετρημένες με αναμμένη κουζίνα επάνω στην κλεμμοσειρά της, το πρόβλημα ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ. Η κουζίνα δουλεύει κανονικά.

Τα χρώματα των καλωδίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κουζίνα είναι απαράδεκτα αλλά περισσότερο απαράδεκτο είναι ότι υπάρχουν τρεις φάσεις με καλώδια 6mm2 και τρεις ασφάλειες 25Α τη στιγμή που μόνο μία τέτοια αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της κουζίνας! Εφόσον είναι τρεις θα μπορούσαν να είναι των 16Α και το καλώδιο σύνδεσης να είναι 5 X 2.5mm2 με τα σωστά χρώματα! Επίσης πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλοι ακροδέκτες στα εύκαμπτα καλώδια στα σημεία σύνδεσης τόσο με την κουζίνα όσο και στο κουτί σύνδεσης στον τοίχο! Ψιλά γράμματα...

4. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (10-10-16), klik (10-10-16), nyannaco (10-10-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ζαχαρίας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

"Δυστυχώς" όπως και να μετρήσω, η τάση είναι πάντα στα επίπεδα που πρέπει..
    Τα χρώματα προφανώς δεν είναι τα τυπικά σωστά αλλά πρώτον όποιος και αν ανοίξει την κουζίνα (που γνωρίζει) θα καταλάβει ότι βλέπει 3 φάσεις και δεύτερον ο μόνος που μπορεί να ασχοληθεί με αυτό στο σπίτι μου είναι ο ίδιος που έκανε την εγκατάσταση οπότε ξέρει τι συμβαίνει εκεί!
    Ρώτησα για τις διατομές των καλωδίων και από μόνος του μου είπε ότι το τυπικό είναι το 5 x 2.5 αλλά μικρή σημασία έχει αφού μου διαβεβαιώνει ότι δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση πρόβλημα στην περίπτωσή μου.

Αυτό που αναφέρει ο Δημήτρης πιο πάνω με το ενδεχόμενο να είναι υψηλότερη η τάση στο εξοχικό είναι κάτι που έχω συζητήσει κι εγώ εδώ στο σπίτι αλλά δεν έχω μετρήσει ποτέ.

Φοβάμαι ότι θα βγει ο χειμώνας όμως πριν ξαναπάω εκεί για να μετρήσω..

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι, τα πιο χοντρά καλώδια και οι ασφάλειες δεν φταίνε στην περίπτωσή σου, αλλά ο σκοπός είναι να διευκολύνουμε τη σύνδεση, και οι ασφάλειες που μπαίνουν, να μην μπαίνουν απλά για να πιάνουν χώρο, αλλά να προστατεύουν και τίποτα... Εντάξει εδώ προστατεύουν τα καλώδια, αλλά και λίγη προστασία του μηχανήματος δεν βλάπτει!

Μήπως απλά στο εξοχικό το μαγείρεμα λαβαίνει χώρα σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο τα καλοκαίρια, ενώ το μαγείρεμα στο σπίτι λαβαίνει χώρα σε ένα παγωμένο δωμάτιο το χειμώνα;

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

nyannaco (10-10-16)

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Και οι ώρες παίζουν ρόλο, Φϊλιππε... τις ώρες αιχμής, όντως υπάρχει μια πώση στην τάση, τουλάχιστον στους πιο μακρινούς από τον υποσταθμό, που γίνεται αντιληπτή στο μαγείρεμα (π.χ. πόση ώρα κάνει να βράσει το νερό για τα μακαρόνια).

Η ισχύς θα είναι λίγο παραπάνω από 638W γιατί η αντίσταση θα είναι πιο κρύα και θα έχει μικρότερη τιμή άρα θα αποδίδει ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ...
    Καλά, το τερμάτισες

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ζαχαρίας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλιππε, το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει και όταν μαγειρεύουμε στην Αθήνα με καύσωνα...Θεωρώ αμελητέα μια ενδεχόμενη διαφορά 5 ή και 10 βαθμών στον αέρα. Αν ήταν 10 βαθμοί διαφορά στο νερό ίσως να ήταν μεγάλη η διαφορά αλλά το πρόβλημα παρατηρείται και στο τηγάνι κλπ..

Νίκο, δεν παρατηρώ καμία διαφορά με την ώρα, θα έλεγα ότι είναι σταθερή η απόδοση σε αυτό το επίπεδο.

Πάντως σε τυχαία συζήτηση με τυχαίο ηλεκτρολόγο, μου είπε ότι είναι αρκετοί αυτοί που παραπονιούνται στην περιοχή (Αργυρούπολη) γι αυτό το θέμα.
    Βέβαια μάλλον το θεωρώ περισσότερο μια κουβέντα απλά για να γίνεται, παρά σαν κάτι που ισχύει. Πέρα από την χαμηλή τάση (που δεν έχω) θα μπορούσε σε κάτι άλλο να με επηρεάζει το δίκτυο της περιοχής?

Γενικά πέρα από την χαμηλή τάση, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να μου μειώνει την απόδοση?
    Δηλαδή αν ήταν θέμα κακών επαφών ή κάτι τέτοιο από αυτά που έχουν αναφερθεί προηγουμένως, πάλι στην τάση δεν θα φαινόταν το πρόβλημα?

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Πέρα από την χαμηλή τάση (που δεν έχω) θα μπορούσε σε κάτι άλλο να με επηρεάζει το δίκτυο της περιοχής?
    Όχι!
    Γενικά πέρα από την χαμηλή τάση, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να μου μειώνει την απόδοση?
    Μόνο η θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
    αν ήταν θέμα κακών επαφών ή κάτι τέτοιο από αυτά που έχουν αναφερθεί προηγουμένως, πάλι στην τάση δεν θα φαινόταν το πρόβλημα?
    Ναι...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ζαχαρίας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καταλήγουμε μάλλον σε αδιέξοδο, με την ιδέα της μεγαλύτερης από το φυσιολογικό τάσης στο εξοχικό να εκκρεμεί...

Όταν καταφέρω και πάω στο εξοχικό θα κάνω μια μέτρηση για να δω τα αποτελέσματα.

Αν προκύψει κάποια άλλη ιδέα εν τω μεταξύ, ευχαρίστως θα την ακούσω!

Ως τότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την προσπάθεια και για τον χρόνο σας...

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] μειωμένη απόδοση φούρνου.
    από ilias510 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-16, 15:24
  2. Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-15, 11:13
  3. [Άλλη] Ψυγείο philco..υπάρχει θέμα με την απόδοση του
    από bouklas22 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-13, 19:24
  4. [Κλιματιστικό Panasonic] Μειωμένη απόδοση
    από miku στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-13, 17:17
  5. [Κλιματιστικό Hitachi] κακή απόδοση στην θέρμανση..
    από insaner6r στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-13, 20:50

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία