Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 48

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Επανέρχομαι μετά από 2 ημέρες μετρήσεων μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει γιατί χάθηκα...

Το ιστορικό είναι στο #14, οπότε στην ουσία έχω αλλάξει έναν αισθητήρα στο χώρο του ψυγείου πίσω από το φως για να σταματήσει ένα alarm SUPER + 3 και τώρα, υποψιάζομαι, το ψυγείο μάλλον λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν, απλά τώρα έχω θερμόμετρα και το παρακολουθώ. Δεν έχω ελέγξει αν έχει πιάσει πάγο στην κατάψυξη, στην πλάτη ψυγείου μια έχει και μια όχι....

Η ρύθμιση είναι σταθερά στους 5o C (συντήρηση) και το πρόβλημα είναι οι μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Στην ουσία φαίνεται να λειτουργεί αυστηρά με βάσει τα χρονικά που έχει (πλακέτα?) και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα θερμοκρασία κάθε φορά... Δε ξέρω αν αυτή είναι η "φυσιολογική" λειτουργία ενός ψυγείου, προφανώς δε μπορεί να ανοιγοκλείνει ο συμπιεστής, αλλά μου φαίνονται μεγάλες οι διακυμάνσεις, παρόλο που κατά μέσο όρο οι θερμοκρασίες είναι σωστά, δηλαδή -18o C και 5o C (απλά υπέθετα ότι π.χ. το -18 στην κατάψυξη πρέπει να είναι σταθερό κάπως, να διατηρείται, άντε να πάει -20 με -16....)

Βάζω και ένα σχεδιάγραμμα που έκανα, οι έντονες γραμμές είναι οι πραγματικές μετρήσεις, και οι αχνές γραμμές τις έκανα εγώ, με βάση μαθηματική λογική....

- Θερμοκρασίες ΚΑΤΑΨΥΞΗ από -10o C εως -25o C περίπου
    - Θερμοκρασίες ΨΥΓΕΙΟ από 10o C εως 1o C περίπου
    - Ο συμπιεστής φαίνεται να ξεκινάει να λειτουργεί κάθε 3 ώρες και σταματά μετά από 3 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας
    - Μέσα σε 30 λεπτά περίπου πάει την ΚΑΤΑΨΥΞΗ από -10o C σε -25o C
    - Για το ΨΥΓΕΙΟ θέλει περισσότερο χρόνο, σε 3 ώρες την πάει από 10o C σε 1o C
    - Επειδή το ένα θερμόμετρο το έχω πίσω από τη σχάρα στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ, είδα χτες σε λειτουργία το NO FROST, το έχω σημειώσει
    - Επίσης, μόνο μία φορά ήμουν παρών όταν πήρε μπρος, στις υψηλότερες θερμοκρασίες (-10o C κατάψυξη και 10o C ψυγείο, αλλά όπως προ-ανέφερα δεν είμαι σίγουρος αν διαβάζει τις θερμοκρασίες)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

σχεδιαγραμμα θερμοκρασιών

Capture.JPG

Σημείωση: οι ανεμιστήρες λειτουργούν από όσο μπόρεσα να ελέγξω και στην κατάψυξη και στην ψύξη, και προφανώς και το de-frost δουλεύει, απλά και αυτό μάλλον με "περιοδικό" χρονικό τρόπο...

1) Μπορεί να είναι το de-frost που κάθε φορά ανεβάζει τόσο τη θερμοκρασία (λογικά με -25 για 3-4 ώρες που έχει η κατάψυξη, θα χτίζει πολύ πάγο)....?
    2) Ελλατωματικός αισθητήρας στην κατάψυξη ή κάποιο άλλο θερμικό που δεν κόβει τον συμπιεστή όταν φτάνει τόσο χαμηλά η θερμοκρασία (-25)?
    3) Βλάβη στο θερμοστάτη μάλλον όχι....?
    4) Άλλα πιθανά στοιχεία για έλεγχο?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fkyriazid@gmail.com : 25-02-22 στις 13:57

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Διάβασα τα περί #21 & #22 όντως θεωρώ μεγάλες διακυμάνσεις (και μπορείς να υποπτεύεσαι όπως λες περί αισθητήρα στην κατάψυξη) , αλλά έριξα μια ματιά στον κωδικό του συμπιεστή και δείχνει αν δεν κάνω λάθος να είναι μεγάλο και ισχυρό μοτέρ 1/3 του ίππου .
    https://en.aliradar.com/item/1000001...ture-13-fridge
    Αυτό με βάζει σε σκέψεις ότι απλά δεν θα έπρεπε να δουλεύει 3 ώρες , αλλά 3 δευτερόλεπτα που λέει ο λόγος . Επομένως από πλευράς μου εξηγούν και όλες τις μετρήσεις με τον όρο να υποψιάζεσαι χαμηλή απόδοση ψύξης από π.χ. έλλειψη ποσότητας ψυκτικού μέσου .

Τελευταία μήπως παρατήρησες χαμηλότερο θόρυβο στον συμπιεστή σε σχέση με όταν παλιότερα δούλευε καλά ? (αν ναι πολύ πιθανά η έλλειψη ψυκτικού μέσου)
    Αλλιώς κάνεις αμπερομέτρηση τα αμπέρ που τραβάει τώρα (βάση τα αμπέρ κανονικής λειτουργίας που αναφέρει ο κατασκευαστής ) αν τώρα είναι λιγότερα λόγω έλλειψης υγρών .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τα αμπερ να τα μετρήσω στους ακροδέκτες του συμπιεστή?
    Κάνει σίγουρα λιγότερο θόρυβο σε σχέση με πριν 1 μήνα, αλλά το συνδέω με το ότι ήταν γεμάτη πάγο η κατάψυξη (λάθος κάνω?)

Στα θερμόμετρα να μη δώσω βάση? Γιατί ψύχει τόσο πολύ?

Γιατί π.χ. αυτό που αναφέρεις για τις διάρκεια λειτουργία του, εγώ βλέπω ότι στη μισή ώρα πάει τη θερμοκρασία στην κατάψυξη από -10 οC σε -25 οC... αυτό δεν είναι ένδειξη ότι είναι οκ τo ψυκτικό μέσο?
    Ή επειδή συνεχίζει να λειτουργεί για τόση ώρα, υποψιάζεσαι ότι δουλεύει συνέχεια για να κρατήσει τη θερμοκρασία χαμηλά?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Με αμπεροτσιμπίδα , βλέπε 5ο λεπτό
    https://www.youtube.com/watch?v=T5O2-eij0ww

Κάνει σίγουρα λιγότερο θόρυβο σε σχέση με πριν 1 μήνα, αλλά το συνδέω με το ότι ήταν γεμάτη πάγο η κατάψυξη (λάθος κάνω?)
    Ο πάγος δεν επηρεάζει τον θόρυβο , αλλά η έλλειψη σωστού φορτίου ποσότητας υγρών είναι δεδομένο ότι μειώνει τον θόρυβο συμπιεστή. Τους θορύβους που άκουγες περιστασιακά ίσως ήταν από έλλειψη υγρών (χουρχουρίζουν οι σωληνώσεις )

Στα θερμόμετρα να μη δώσω βάση? Γιατί ψύχει τόσο πολύ?
    Και εδώ ακόμη δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "άσχετα" τα θερμόμετρα , γιατί αυτά μας δείξανε επιτέλους τα αποτελέσματα του #21&22 και βάση του χρόνου λειτουργίας . Δεν ψύχει πολύ (φαινομενικά ψύχει ) , αν είχε κατά πολύ μικρότερο μοτέρ π.χ. 1/8 και καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να δείξει τις ίδιες θερμοκρασίες βάση των 3 ωρών λειτουργίας , καταλαβαίνει ότι όλα είναι σχετικά .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μέτρησα με αμπεροτσιμπίδα 0,45A ενόσω λειτουργούσε στο καλώδιο που πάει από τον τοίχο στον συμπιεστή

Με βάσει τις προδιαγραφές του, είδα ότι πρέπει να λειτουργεί περίπου στα 0,7Α

Το ερώτημα είναι: υπάρχει και άλλος τρόπος να το επιβεβαιώσω (να μετρήσω θερμικό, πυκνωτή, κάτι άλλο?) ή πάω για συμπλήρωση υγρού?
    Και αν γνωρίζεις και κόστος περίπου.....

Ευχαριστώ!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Για την ακρίβεια, στην εκκίνηση πιάνει 6,5 στιγμιαία, μετά αρχίζει να παίζει μεταξύ 0.55-0.6 και όσο πάει κατεβαίνει και σταθεροποιείται εκεί στα 0.45Α

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν είδα τις προδιαγραφές , αλλά λογικά για 1/3 του ίππου (ηλεκτρικά) είναι περίπου 250W μοτέρ και βγαίνει κοντά στο 1Α.
    Ο μειωμένος ακουστικά θόρυβος είναι εγγύηση (δυστυχώς) ότι πιθανότατα λείπουν υγρά .

Στην θέση σου δεν θα το έφτιαχνα γιατί δεν υπάρχει η έννοια "συμπλήρωση υγρών" , αν βρεθεί η πιθανή διαρροή επισκευαστεί μόνο τότε θα αξίζει , αλλά συνήθως κανένας δεν αναλαμβάνει με προτεραιότητα επισκευής της διαρροής πριν την συμπλήρωση υγρών. Το κόστος δεν συμφέρει.

Τα ψυγεία που έχουν σχετικά μεγάλα μοτέρ ανάλογα την χωρητικότητα σε λίτρα θαλάμου μου αρέσουν εν μέρη , αλλά για δύσκολες συνθήκες π.χ. καλοκαίρι και συχνά ανοίγματα πορτών , φορτία κτλ . Αλλά η άποψη μου είναι ότι καλύτερα να έχει σχετικά μικρότερα μοτέρ (εννοώ ακόμη πιο μικρά του μέσου όρου και του "normal" μοτέρ ) ανάλογα τα λίτρα χωρητικότητας θαλάμου , (να ξεσκίζεται δηλαδή το μοτέρ να ανταπεξέλθει ) και αυτό γιατί τα μικρότερα μοτέρ πλησιάζουν τα στοιχεία των ινβέρτερ ψυγείων (αποδείχθηκε με ελέγχους σε παλιότερο θέμα σε κόντρα συμβατικού ψυγείου το οποίο είχε πιθανά μικρό σχετικά on - off μοτέρ Vs inverter ψυγείου ) όπου οι αποδόσεις και οι καταναλώσεις ήταν παρόμοιες .

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fkyriazid@gmail.com Εμφάνιση μηνυμάτων
    EDIT: επίσης, ο συμπιεστής είναι ζεστός αρκετά αλλά δεν ακούγεται καθόλου να δουλεύει...
    Ειναι ''τελειωμενο''.Τσαμπα ασχολεισαι

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έψαξα αρκετά το συγκεκριμένο συμπιεστή, δεν ξέρω πολλά από ισχύ κ.λ.π αλλά αυτό που βρήκα είναι (είναι και παρακάτω στα links) είναι ότι έχει απορρόφηση ισχύς 125Watt περίπου (είναι του 2006 κατασκευή)
    και ρεύμα εκκίνησης 5,5Α και ρεύμα λειτουργίας 0,55Α....

https://www.4mcculloch.co.uk/images/...2425066194.pdf
    https://www.resluk.com/images/pdf/co...ompressors.pdf

Άρα (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) μήπως είναι σχετικά καλά τα Αμπερ που μετράω (από 0.6 μέχρι 0.45) με το κινέζικο αμπεροτσίμπιδο του γείτονα?

Μπορεί κάποιος να μου πει πως να μετρήσω τους αισθητήρες στο control board? Πως να βγάλω τα καλώδια αυτά χωρίς να το σπάσω?

received_278036164453001.jpeg

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. INVERTER DC 12 V - AC 230 V αναβοσβήνει
    από palypan στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-18, 22:13
  2. [Τηλεόραση Sony] KV-32FX66E αναβοσβήνει το led 14 φορές
    από digitalsat στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-17, 19:08
  3. [Τηλεόραση Samsung] WS32Z308 Αναβοσβήνει