Πέτρο θα έχει κάποιο μπαλάκι μαγνητικό ή φτερωτή που περιστρέφετε με την είσοδο νερού και μετρά ποσότητα με τον αισθητήρα αυτό.
Reed αισθητήρας είναι και ίσως να βρίσκεται (σε αυτή τη διάσταση) στο εμπόριο με κόστος λίγα ευρώ.
Αυτό μπορεί να έχει κολλήσει.
Klik γνωρίζω ότι άλλα έχουν μια φτερωτή και είναι κάτι σαν ταχόμετρο. Καθώς και για την θέση του .Το εχει μεσα στο πλαινο παγουρι αριστερα αμεσως μετα τη σωληνα του aquastop.Η miele το εχει 35euro
Αλλά επειδή 1η φορά βλέπω τέτοιο ανταλλακτικό και όπως φαίνεται στο link είναι μια σκέτη εκτεθειμένη πλακέτα και γιαυτό αναρωτήθηκα πως μπαίνει τέτοιο πράγμα (με ασφάλεια ) στο παγούρι.
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις!!!
Πραγματι το 2 πραγμα που εκανε ο μαστορας ηταν αυτο στα πλαγια (αριςτερα) του πλυντηριου(δεν το εβγαλα φωτο), το πρωτο ηταν αυτο το ανταλακτικο κατω απο το πλυντηριο(φωτο)ImageUploadedByTapatalk1476567422.756488.jpg
Κ τις 2 φορες δεν αλλαξε κατι...
Επειτα ξαναεβαλε το διαγνωστικο κ ειδαμε πως την αντλια της ειδοδου του νερου την διαβαζε απενεργοποιημενη, ολες τις αλλες λειτουργιες τις διαβαζε κανονικα (ποσοτητα νερου που εμπαινε, ενεργοποιηση αποχετευσης κ.α.)
Ειπαμε πως με το που ενεργοποιεις το πλυντηριο ταυτοχρονα ακους κ να εισαγει συνεχως το νερο, με το που το σβηνεις το πλυντηριο, σβηνει κ αυτο...
To διαγνωστικο ολων των συσκευων ειναι λιγο αοριστο,απλα σου δινει μια κατευθηνση για το που να ψαξεις.Δεν ειναι λιγες οι φορες που το διαγνωστικο σου λεει αλανταλον.Εχω παει σε πολλες βλαβες μετα την διαγνωση της miele με τεραστιο κοστος επισκευης και τελικα η βλαβη ηταν κατι ασχετο απο αυτο που ειπαν αυτοι με πολυ λιγοτερο κοστος.Στην δικη σου περιπτωση μου ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψω πως φταιει η πλακετα,χωρις φυσηκα να το αποκλειω.Παρομια βλαβη μου ετυχε να ειναι απο βραχυκηκλωμα στον πλωτηρα υπερχυλησης.ο οποιος ενω θα επρεπε να εχει μια ανοιχτη επαφη και μια κλειστη ειχε και τις δυο επαφες κλειστες με αποτελεσμα να δουλευει και η αντλια αποχετευσης και η βαλβιδα παροχης ταυτοχρονα και να πεταει το προγραμμα μετα απο λιγο εξω δειχνωντας μια ασχετη βλαβη.
Jole (16-10-16)
Τί να πω...
Παντως κ αυτος μου ειπε εξαρχης πως το διαγνωστικο δεν ειναι πανακεια...
Από τη στιγμή που ακούς το νερό να τρέχει δεν καταλαβαίνω γιατί να φταίει ο αισθητήρας ροής και να μην έχει πρόβλημα η πλακέτα (γιατί όχι βραχυκυκλωμένο triac οδήγησης ηλεκτροβαλβίδας εισόδου νερού)!
Για αυτό που έγραψες στο αρχικό ποστ "βρήκα στο πάτωμα της κουζίνας νερά " (μου έκανε εντύπωση που διάφοροι βάζουν "διαγνωστικά" για έλεγχο) , αλλά δεν αναφέρθηκε από που ήταν η διαρροή. Βρε ρίξε μια ματιά από κάτω να δεις αν έχει διαρροή από το μοτέρ στο σημείο τσιμούχας . Γιαυτό και ένας από αυτούς τους τεχνικούς σου είπε "πιθανόν το μοτέρ " .
Jole (18-10-16)