Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 40

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να τους πεις να πάρουν σπόρους ντομάτας και να ασχοληθούν με καλλιέργεια και πώληση στη λαϊκή, θα είναι πιο πετυχημένοι εκεί....
    και όμως το θεωρούν σωστό να βάζουν ολόκληρες μητρικές σε φούρνους για τόοοοση ώρα....από την ώρα που τους βγαίνει δεν μπορώ να κατηγορήσω την μέθοδό τους....το μόνο λάθος που μπορώ να πω κατά την δική μου ταπεινή άποψη.... είναι ότι είναι άσκοπη σπατάλη χρόνου και ενέργειας....δεν χαλάω καρδιές με κάτι τέτοια....ας είναι.....

Το avatar του χρήστη toni31
    Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν και θέλω να πω πάρα πολλά, θα αρκεστώ μόνο σε ένα….. για να κάνεις reballing πρέπει πρώτα να κάνεις reflow.

Το avatar του χρήστη eleCtroAsxetos
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

επειδή αναφέρθηκε πριν το amtech flux. σημερα ειπα και εγω να το χρησιμοποιησω αντι για τo κλασσικο rosin flux για να φτιαξω γρηγορα μια πλακετα με αντιστασεις σε ενα breadboard...Τι το θελα παντελης αποτυχια. Ουτε καλωδιο με καλωδιο δεν επιανε, καταστροφικό. Αναγκαστικα να βουτηξω το breadboard στο οινοπνευμα για να φυγει αυτο το σκουπιδι και να κανω τη δουλεια μου με το κλασικο flux στο κουτι του camel

για να ξεκαθαριζω ομως το πηρα απο ebay και οχι απο εγκεκριμενο καταστημα οποτε παιζει και να ειναι και μουφα amtech

κριμα και μυριζε ωραια το ατιμο οχι σαν την πετρελαιομυρωδια του rosin

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Το γνησιο amtech εχει πρασινο ταμπελακι και πορτοκαλι καπακια η συριγγα.

Το avatar του χρήστη GSR600
    Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ΑΧΑΡΝΑΙ

Προεπιλογή

Καλησπερα ,για να μην ανοιγω αλλο θεμα ηθελα να αναφερω καποιες αποριες που εχω.Επειτα απο αρκετα reflow σε διαφορα boards ειπα να επεκταθω και στην αντικατασταση των bga.Επειδη ομως δεν εχω αγορασει ακομα solder balls και bga holder αγοραζω ετοιμα bga με balls.Δυστυχως ομως εχω 2 στις 2 αποτυχιες.Εχει καποιος γνωμη απο τα ετοιμα bga με balls?Μηπως ειναι μουφα?
    Κανω ολη την διαδικασια μια χαρα αλλα κατι δεν μου παει καλα.Το μεγαλο προβλημα μου ειναι το alignment ,ρε παιδια πως ειστε σιγουροι στην τοποθετηση του bga οτι εχει κατσει σωστα?Eπισης δεν εχω preheater(ειμαι στην φαση κατασκευης του ακομα) δουλευω με ενα σταθμο αερα
    CT-850K και η θερμοκρασιες φτανουν 160 απο κατω και 250 απο πανω.Ενω δειχνουν οτι ολα πηγαινουν καλα δυστυχως δεν επαιξε.Καποια συμβουλη για σωστο alignment του bga chip?

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Το πρόβλημα σου δεν είναι η ευθυγράμμιση, αλλά ο προθερμαντήρας.

Έτσι όπως βλέπω την φωτογραφία, πιστεύω ότι μπορεί να κυρτώσει και το ΜΒ σου.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον toni31 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

leosedf (20-02-15)

Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ΑΧΑΡΝΑΙ

Προεπιλογή

αντωνη στην φωτο δεν φαινετε αλλα το ΜΒ στηριζεται σε μια μεγαλη μεταλλικη λαμαρινα , δηλαδη παταει σχεδον ολο απο κατω δεν το εχω στο αερα.σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου παντως.To ξερω οτι θελει preheater σε λιγο καιρο θα το εχω ετοιμο αλλα παντως στην αποκολληση δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα αργει λιγο παραπανω αλλα γινεται μια χαρα.Εσεις πως κάνετε σωστο alignment και ειστε σιγουροι οτι εκατσε στην σωστη θεση το bga?
    Επισης μηπως χωρις την χρήση του nozzle θα ηταν καλύτερα διοτι τον σταθμο τον δουλεύω τσιτα για να πιασει της θερμοκρασίες εχει πολλες απωλειες.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GSR600 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αντωνη στην φωτο δεν φαινετε αλλα το ΜΒ στηριζεται σε μια μεγαλη μεταλλικη λαμαρινα , δηλαδη παταει σχεδον ολο απο κατω δεν το εχω στο αερα.σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου παντως.
    Δηλαδή έχεις μια μεγάλη ψήκτρα από κάτω, αυτό είδα στην φωτογραφία. Εσύ ρίχνεις αέρα από πάνω και προσπαθείς να ζεστάνεις και την λαμαρίνα. Αν ξεφύγει η κατάσταση θα κυρτώσει το ΜΒ.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GSR600 Εμφάνιση μηνυμάτων
    To ξερω οτι θελει preheater σε λιγο καιρο θα το εχω ετοιμο αλλα παντως στην αποκολληση δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα αργει λιγο παραπανω αλλα γινεται μια χαρα.Εσεις πως κάνετε σωστο alignment και ειστε σιγουροι οτι εκατσε στην σωστη θεση το bga?
    Επισης μηπως χωρις την χρήση του nozzle θα ηταν καλύτερα διοτι τον σταθμο τον δουλεύω τσιτα για να πιασει της θερμοκρασίες εχει πολλες απωλειες.
    Το ότι αργεί παραπάνω οφείλεται στην ψήκτρα που έχεις από κάτω και καταπονείς το ΜΒ και το BGA περισσότερο, το ίδιο ισχύει και στην τοποθέτηση του. Το ότι είχες επιτυχία στα Reflow είναι σχετικό. Το ακροφύσιο πρέπει να είναι εκεί, όπως και ο προθερμαντήρας. Τον σταθμό σου δεν τον ξέρω για να σου πω, αλλά σίγουρα θα έχει απώλειες έτσι όπως το κάνεις τώρα, για τους παραπάνω λόγους.

Μέλος
    Όνομα
    ΓΙΩΡΓΟΣ
    Περιοχή
    ΑΧΑΡΝΑΙ

Προεπιλογή

Οκ θα προσπαθησω χωρις την λαμαρινα απο κατω να δω αν θα ανεβαζει πιο καλα την θερμοκρασια.Δυστυχως ακομα μαζευω υλικα για να κατασκευάσω βαση στηριξης και preheater.Με ενα κεραμικο στοιχείο 650w στον preheater θα κανω τιποτα η θελει παραπανω?

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αλεξανδρούπολη

Προεπιλογή

Όταν λες ότι έχεις 2 στα 2 αποτυχία...τι εννοείς?ότι όντως βλέπεις τα μπαλάκια να λιώνουν να κάθεται το bga και απλά όταν το βάζεις δεν δείχνει η οθόνη?ή δεν ανάβει καθόλου?Το να αλλάζεις καινούριο chip είναι ότι πιο ασφαλές....αλλά θέλει και εμπειρία μην το κάψεις....αν θέλεις ανέβασε κάποια στιγμή και μια φωτό από μία mobo χωρίς το chip για να μπορέσουμε να δούμε και τον καθαρισμό που κάνεις...και να βοηθήσουμε-παρακολουθήσουμε βήμα βήμα την διαδικασία που κάνεις....

πάντως ο σταθμός που έχεις δεν βοηθάει και πολύ κατά την γνώμη μου για ασφαλείς επισκευές λόγω μεγέθους preheater....και δεν συγχωρεί λάθη...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] reflow ανάγκης
    από mtzag στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-13, 13:04
  2. [Τελικός Ενισχυτής] Βοήθεια για παλιό (vintage) υβριδικό τελικό ενισχυτή
    από Harry Belias στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-13, 13:33
  3. [Φορητός Η/Υ] laptop vga reflow
    από Georggg στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-13, 20:19
  4. Reflow σε inverter lcd οθονης...
    από aquasonic στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-12, 09:40
  5. Γιατί καίγονται τα τελικά τρανζίστορ?
    από Danza στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-06, 23:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία