εχει και αυτο μια διαδικασια
εχει και αυτο μια διαδικασια
Τι ενοεις?Αν πλυνω τους διακοπτες με σπρει επαφων υπαρχει περπτωση να παθουν ζημια?Τι ειναι κλυτερο?Μονο φυσιγμα?
σχετικα με τους πυκνωτες του τροφοδοτικου,να βαλω ιδιους η μεγαλυτερους?
μεγαλυτεροι βοηθανε αλλα οχι ακροτητες ...δλδ αν πας απο 2Χ4700 στα 2Χ10000 ειναι καλα αν πας παραπανω θελεις και αλλη ανορθωση και δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα
το σπρευ θελει προσοχη στην επιλογη και στη διαχειριση
τα καθαριστικα επαφων εχουν πολυ λαδι η πολυ καθαρο πετρελαιο μεσα και αυτο μακροπροθεσμα λειτουργει σαν μαγνητης με την σκονη και καταστρεφει τα πλαστικα μερη του διακοπτη αρα μετα απο ενα τετοιο σπρευ πρεπει να ξεπλενουμε με σπρευ βενζινης που ξεραινη ομως την αισθηση του διακοπτη ....
τον τελευταιο καιρο εχω αρχισει να χρησιμοποιω WD40 το οποιο ειναι ακαταληλο για επαφες αλλα εχει ισχυρη καθαριστικη και λιπαντικη δραση μετα απο αυτο ομω ξεπλενω με σρευ αιθερα το οποιο ξεπλενει το WD40 χωρις να ξεραινει το διακοπτη
ειναι ακομα υπο δοκιμη αλλα δειχνει να λειτουργει παρα πολυ καλα ....
αυτα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 15-03-10 στις 15:36
Σάκη απο αντοχή πως παει το ποτενσιόμετρο με καθάρισμα μόνο;
Δηλαδή η ελαστικότητα στην μεσαία επαφή που έχει περιοριστεί δεν κάνει χαζομάρες με την στάθμη του ήχου μετά απο λίγο καιρό πάλι;
(Εχω κάτι παράξενα ποτενσιόμετρα σε έναν ενισχυτή και δεν ξέρω αν πρέπει να αρκεστώ στο καθάρισμα...)
θα με παρεις τηλεφωνο απο το κινητο σου και την ωρα που μιλαμε θα πλησιασεις το κινητο στο ποτενσιομετρο ....
ετσι θα ξερω ακριβως ποση φθορα εχει το ποτενσιομετρο σου![]()
Κατατοπιστικότατος (όπως πάντα)
. Ευχαριστώ
![]()
Αποστολη εξετελεστει!Ο Rotel δουλευει ρολοι!Αλαξα ολους τους ηλεκτρολυτηκους πυκνωτες εκτος απο δυο που ηταν 8μF και δε βρηκα.Μαλιστα λογο λαθους του silk screen layout ο C905 εσκασε!Το silk screen layout ειχε λαθος πολικοτητα.Στο τροφοδοτικο εβαλα παλι 4700μF μιας και οι 6800μF καταργηθηκαν και τα 10000μF μου φανηκαν πολλα.Δεν ειδα εγκερως την απαντηση σχετικα μ αυτο...
Τελικα η αιτια τον διακοπων του ηχου με το κουνιμα δεν ηταν το ποντεσιομετρο του volume.Το καλοδιο της γειωσης που πηγαινε στο σασι δεν εκανε καλη επαφη.Ετσι εβαλα ενα κος και το βιδωσα σε μια βιδα και ολα οκ!Ακομα αλλαξα τριμερακια και ρυθμισα το ρευμα ηρεμιας συμφωνα με το manual του Σακη.Ποντεσιομετρα δεν αλλαξα γιατι δε βρηκα ιδια.Απλα τα καθαρισα,μονο με αερα,οπως και τους διακοπτες γιατι ειχα αμφηβολιες για τα σπρει.
Ο ηχος του ειναι αρκετα καλος για τα χρονια του και για οικιακη χρηση ειναι οτι πρεπει!Νομιζω πως οφηλω σ ολους οσους βοηθησαν ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!