Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 43

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ξέρω ότι με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω θα με πείτε αρχάριο και θα σκέφτεστε ότι τσάμπα ασχοληθήκατε μαζί μου. Άρχισα να μετράω τάσεις πάνω στο ένα κανάλι του ενισχυτή και ο ακροδέκτης του πολύμετρου μου γλίστρησε και βραχυκύκλωσε στα ποδαράκια του C3. Αποτέλεσμα ήταν να κάψει και τις 2 ασφάλειες στο κανάλι. Έβαλα 2 καινούργιες αλλά καίγονται με το που ανοίγει ο ενισχυτής.
    Επίσης παρατήρησα ότι κάποιοι πυκνωτές είναι διαφορετικής χωρητικότητας πχ ο C3 είναι 220μF αντί για 250μF που λέει στο σχέδιο και ότι το Q3 (SE6020) είναι σωστό στο ένα κανάλι ενω στο άλλο έχει το BC140.

Περαστικά μου και ας πρόσεχα

Το avatar του χρήστη tomhel
    Νέο Μέλος
    Περιοχή
    korinth

Προεπιλογή

Ανδρεα μην κολλωνεις...
    Μαλλον εχεις καψει τα τελικα στο καναλι που εγινε το βραχυκυκλωμα , αλλα απο οτι ειδα ειναι συνηθισμένα τρανζιστορ οποτε μπορεις να τα αλλάξεις...
    Βασικα , το προβλημα που αναφερεις στην αρχη ( σκαμπανεβασματα στον ηχο ) εμενα μου φερνει στο μυαλο ελαττωματικο ποντεσιομετρο
    Το πρώτο πράγμα που θα κοίταγα πάντως θα ηταν αυτο...
    Το master volume σίγουρα....
    Βασικα εκει που πλεον σε ενδιαφέρει πλεον ειναι να αποκαταστησεις την ζημια στον τελικο οποτε θα χρειαστει να βγαλεις εξω την πλακετα..
    Ενας λογος περισσοτερος να αλλαξεις και ολα τα υπολοιπα υλικα που σου ειπαν τα αλλα παιδια..
    Σιγουρα ο ηχος του θα βελτιωθει Παραααα πολυ...

Καλη τυχη...

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

σωστος ο τομ ...και καλα σου λεει δεν ειναι δα και το τελος του κοσμου ..... θα το βρεις ....ψαξιμο θελει ...και αμα κολωσεις εμεις εδω ειμαστε....
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

ελα ...τωρα πο μπηκες στο τριπακι εχει και αλλα τρελα ..... αρκει να εχεις ορεξη ....

παρε αλλο ενα
    σε αυτο τον ενισχυτη παιζει επισης πολυ μεγαλο ρολο τα τρανσιτορ του διαφορικου να ειναι ματσαριμενα , επισης ακομα καλυτερα αν γινεται στο τυπωμενο ( αν ειναι αρκετα κοντα το ενα με το αλλο ) να ειναι η κολλημενα με λογκο το ενα με το αλλο ωστε να ζεσταινονται το ιδιο....

αυτη ειναι μια μικρη επεμβαση αλλα πολυ μεγαλη βελτιωση ....

ειναι απιστευτο αν εχεις ενα κουτι με διαφορα bc 546 τι μετραει το ενα και τι μετραει το αλλο .... θα πρεπει να μετρησεις και να δεις ...δεν θα το πιστευεις ....

τελος μην φανταστεις ..... η καθε μια βελτιωση απο απο αυτες προσφερουν το κατιτις ....2% εδω 3% εκει 5% εδω κλπ κλπ αλλα στο συνολο ειναι πολυ μα πολυ μεγαλο !!!!
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Έχω κάποια νέα από τον ενισχυτή. Όπως σας είχα πει είχα κάψει το ένα κανάλι. Μετρώντας τα τελικά τρανζίστορ με πολύμετρο είδα σχεδόν μηδενική αντίσταση μεταξύ συλλέκτη και εκπομπού στα Q7 (NPN FT3055) και Q8 (PNP FT2955) οπότε θεώρησα ότι έχουν καεί. Τα αντίστοιχα που μου έδωσαν ήταν τα bd203 και bd204.

Τα έβαλα πάνω και ανοίγω τον ενισχυτή.... Ακούγεται βόμβος και αρχίζει να βγαίνει καπνός από την R18 (100ohm). Βγάζω τις ασφάλειες από το κανάλι να δω εάν πειράχτηκε και τίποτα άλλο και ο ενισχυτής έπαιξε κανονικά. Μόνο το ένα κανάλι αλλά κανονική ένταση, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα. Τον άφησα κάνα τέταρτο και όλα καλά.

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω έτσι. Οι πυκνωτές θα αλλαχθούν όλοι όπως μου προτείνατε. Απλά χάρηκα πολύ που τον άκουσα να παίζει έστω και μονο το ένα κανάλι.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καμιά ιδέα για την υπερθέρμανση της R18. Υποθέτω πως θα έχουν καεί τα Q5 και Q6 αλλά με ωμομέτρηση μου δείχνουν σχεδόν την ίδια τιμή με τα αντίστοιχα τρανζίστορ στο άλλο κανάλι. Τις διόδους πως θα μπορέσω να τις μετρήσω? Καμιά ιδέα γενικά για το τι μπορεί να φταίει?

Σας επισυνάπτω το σχηματικό του ενός καναλίου

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

κατα αρχην ποιος σου ειπε οτι τα ταρνσιστορ αυτα που εβαλες απανω ειναι αντιστοιχα .....Αμ δεν ειναι !!! η προσεγγιση σου ειναι παντελως λαθος και λυπαμε που το λεω με αυτο τον τροπο .....

ενα ντιστοιχο τρανσιστο δεν σημαινει οτι εχει τις ιδιες επιδοσεις αλλα και σφως ουτε και τις ιδιες ρυθμισεις ( αν το ρευμα ηρεμιας ειναι πιο πολυ η πιο λιγο απο οτι τα τρανσιστορ αυτα εχουν τοτε ο ενισχυτης δεν θα δουλεψει σωστα )

επισης ενα σετ τρανσιστορ οπως τα 2955-3055 εχει ενα ευρος γυρω στα 3ΜΗζ αν ειναι καλη ποιοτητα Με τα σημερινα δεδομενα αυτα τα τρανσιτορ θεωρουνται παναργα αν λαβεις υποψιν σου οτι ενα μηχανημα της ημερας εχει τρανσιστορ 60μηζ .

τελος οταν αλλαζεις δυο καμμενα δεν βαζεις τα οποια αντιστοιχα σου δινει ο οποιος πωλητης αναζητας τα αμμεσως καλυτερα σε καλυτερη μαρκα και καλυτερες πειδοσεις κοιτας να ειναι απο καλο κατασκευαστη κλπ κλπ ....

λυπαμε πολυ αλλα εισαι σε λαθος δρομο .... μπορει το μηχανημα σου τελικα να δουλεψει αλλα μην περιμενεις επιδοσεις ...απλα θα παιζει

επισης δεν ξερω τι λες εσυ η ο πωλητης που σου πουλησε τα τρανσιστορ αυτα αλλα τα BD 203-4 ειναι ικανα να δουλεψουν ως driver σε ενα ενισχυτη αλλα δεν ειναι ικανα για τρανσιστορ εξοδου ....εξου και ο καπνος ....

κριμα .....
    www.eastelectronics.gr ε

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

F3055=TIP 33A= BD245=55V 10A 80W >3MHZ περιβλημα 18$
    BD203=BD243=60V 8A 60W >7MHZ περιβλημα 17J

μπορεις να μου εξηγησεις που σκατα την βρηκες την αντιστοιχια ?????

ποιος ειναι ο μαγκας που στα πουλησε ????
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Πολύ ωραία....
    Ο μάγκας που τα πούλησε είναι το Tecnika στην Ν.Ιωνία. Ξέρω είναι άγνωστο το μαγαζί, απλά με είχε βοηθήσει κάποιες φορές παλιότερα σε διάφορες κατασκευές, όχι όμως hifi.

Προφανώς έκανα μεγάλη βλακεία αλλά δεν έχω ιδέα από μαγαζιά με ποιοτικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα για hifi και google-αρω όλη μέρα την τελευταία εβδομάδα για να βρω κάπου τις αντιστοιχίες στα τρανζίστορ ώστε να κοιτάξω μετά και τα datasheet. Η μεγαλύτερη βλακεία μου είναι ότι δεν κοίταξα τα specs στα τρανζίστορ που μου έδωσε. Όταν μου είπε όμως ότι είναι αντίστοιχα περίμενα τουλάχιστον να είναι αντίστοιχη η τάση και το ρεύμα...

Από πυκνωτές βρήκα κάποιες καλές μάρκες αλλά μόνο από το εξωτερικό.

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα sakis? Τα 55V στο TIP33 είναι η τάση VCE0, γιατί παντού το βρίσκω 60V. Εννοείς την VCER γιατί η VCE0 στο BD245 είναι 45V
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panandreas : 12-05-09 στις 23:33

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Πάω να πάρω το βιβλιαράκι με τα τρανζίστορ και τις αντιστοιχίες και δεν ξαναεμπιστεύομαι τι μπορεί να διάβασε ο άλλος.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας