Καλησπερα κ χρονια πολλα σε ολους.το προβλημα μου εχει ως εξης εχω 1 φορητο ηχοσυστημα σονυ το οποιο διαβαζει οτι κ οπως θελει.εχω δοκιμασει να καθαρισω τη κεφαλη χωρις αποτελεσμα μπορει κανεις να βοηθησει;
Καλησπερα κ χρονια πολλα σε ολους.το προβλημα μου εχει ως εξης εχω 1 φορητο ηχοσυστημα σονυ το οποιο διαβαζει οτι κ οπως θελει.εχω δοκιμασει να καθαρισω τη κεφαλη χωρις αποτελεσμα μπορει κανεις να βοηθησει;
οινοπνευματακι-μπατονετα.καθαρισε η κεφαλη καλα?αλλιως αν δεν γινεται τπτ,ξεβιδωμα κ φτανεις στην κεφαλη που πρεπει ναχει ενα ποτενσιομετρο smd πανω στην καλωδιοταινια που παει στο laser.το πειραζεις λιγο με κινδυνο να το διαλυσεις τελειως αν δε προσεξεις,κ αν εισαι τυχερος κ ικανος θα το φτιαξεις.εννοειτε οτι εχεις ενα cd μεσα να παιζει παραληλα κ κανεις τη ρυθμιση.
μπορει βεβαια να εχει πιασει κ σκονη το ματακι κ κατω απτο φακο πανω στο πρισμα.απεκλεισε πρωτα 100% οτι δεν ειναι θεμα βρωμιας καθαριζοντας τη καλα.
Θα σασ φανει χαζο αλλα θελω να το επισκευασω το ντισκμαν οσο για το ηχοσυστημα ειναι οκ
Θα χρειαστείς ένα παλμογράφο και ένα κατσαβιδάκι ψιλό για το τρίμερ της κεφαλής. Δεν γνωρίζω την ακριβή ρύθμιση αλλά παλαιότερα σε ένα sony με KSS210 έβαλα το probe από ένα παλμογράφο στα σημεία RF και RF GND και εκεί διάβαζα τις παλμοσειρές που αναγνώριζε η κεφαλή. Ρυθμίζοντας το τριμεράκι προσεκτικά έβλεπα την κυματομορφή να "καθαρίζει" όλο και περισσότερο. Με ένα CD φυσικά μέσα να παίζει. Έτσι το έσωσα το μηχάνημα!
Δες αν υπάρχει κάτι ανάλογο φυσικά στο δικό σου σύστημα.
Δεν χάνεις όμως να το δοκιμάσεις.
Μακάρι να σε βοήθησα!![]()
Το ντισκμαν κατα την αναγνωση σταματαει να διαβαζει κ μετα ξαναξεκιναει.ειναι προβλημα αυτο;αν ναι πωσ λυνεται;
εγω παιδια αυτα που λετε με παλμογραφο τα εκανα με το αυτι!
8α με ενδιεφερε να τα δω κ σε παλμογραφο.
βεβαια αν το ξεχειλωσεις το τριμερ στο πειραγμα χανεις τη μπαλα κ δε την ξαναβρισκεις.λιγο πριν η λιγο μετα απτην αρχικη θεση ειναι η σωστη.υπομονη θελει.τωρα το προβλημα με το ντισκμαν δε το καταλαβα.το κανει οταν παιζει το cd κ ακους μουσικη?η οταν πεταξεις ενα δισκακι μεσα?θελω να πω εισαι σιγουρος οτι διαβαζει,η απλα κανει τις αναγνωριστικες σβουρες που κανει στην αρχη για να δει αν εχει cd?
γιατι αν το εννοεις..... κατα την γνωμη μου εισαι μακρια νυχτωμενος και οδηγια που μολις εδωσες κατεστρεψε μια καινουργια κεφαλη η οποια μονο κατα τυχη θα ξαναδουλεψει .....
οι κεφαλες τυπου KSS 210-213 και γενικοτερα της σειρας αυτης ερχονται απο τα εργοστασια ρυθμισμενες εκει που πρεπει ....
αν δεν δουλεψουν πανω στο συγκεκριμενο πλαυερ δεν σημαινει οτι φταιει η ρυθμιση στην κεφαλη αλλα το υπολοιπο κυκλωμα
αν στο συγκεριμενο κυκλωμα εχει δυο ηλετρολυτικους φαγωμενους η αδειους καμμια ρυθμιση στην κεφαλη δεν θα το βαλει να δουλεψει .... η αν δουλεψει θα διαβαζει καποια δισκακια και καποια αλλα οχι ...
τελος οι ρυθμισεις πανω σε μια κεφαλη εχουν συγκεκριμενο τροπο και μεθοδο που γινονται και με συγκεκριμενα δισκακια τα οποια φυσικα δεν ειναι μουσικη ...
μπορεις να διαβασεις οποιο μανουαλ επισκευης θελεις απο ενα σιντιπλαυερ και θα δεις οτι πανω κατω ετσι γινεται .....
αυτα ...ειναι απαραδεκτα πραγματα και κομπογιαννιτικα .....μην πω και τιποτα χειροτερο τωρα .....
μου αρεσει που πριν απο ημερες συζηταγαμε την προθεση σου για το "νεο πορταλ ηλεκτρονικων " αμα γραφει τετοια μεσα ....καληνυχτα .....
γιατι αν το εννοεις..... κατα την γνωμη μου εισαι μακρια νυχτωμενος και οδηγια που μολις εδωσες κατεστρεψε μια καινουργια κεφαλη η οποια μονο κατα τυχη θα ξαναδουλεψει .....
οι κεφαλες τυπου KSS 210-213 και γενικοτερα της σειρας αυτης ερχονται απο τα εργοστασια ρυθμισμενες εκει που πρεπει ....
αν δεν δουλεψουν πανω στο συγκεκριμενο πλαυερ δεν σημαινει οτι φταιει η ρυθμιση στην κεφαλη αλλα το υπολοιπο κυκλωμα
αν στο συγκεριμενο κυκλωμα εχει δυο ηλετρολυτικους φαγωμενους η αδειους καμμια ρυθμιση στην κεφαλη δεν θα το βαλει να δουλεψει .... η αν δουλεψει θα διαβαζει καποια δισκακια και καποια αλλα οχι ...
τελος οι ρυθμισεις πανω σε μια κεφαλη εχουν συγκεκριμενο τροπο και μεθοδο που γινονται και με συγκεκριμενα δισκακια τα οποια φυσικα δεν ειναι μουσικη ...
μπορεις να διαβασεις οποιο μανουαλ επισκευης θελεις απο ενα σιντιπλαυερ και θα δεις οτι πανω κατω ετσι γινεται .....
Ε τότε μάλλον κατά λάθος δουλεύει εδώ και 2 χρόνια, διότι εγώ την κεφαλή την αγόρασα μεταχειρισμένη.
Αλήθεια γιατί τοση χολή για το "portal"; Όσο για το άν λέει μέσα "κομπογιαννίτικα" μια επίσκεψη θα σε πείσει. Ισχυρός παράγοντας βέβαια θεωρείται και η προκατάληψη από την οποία μάλλον διακατέχεσε. Ε και στο κάτω κάτω δεν μπορείς να είσαι ο μόνος "γκουρού" της ηλεκτρονικής. Άσε και σε κάποιους άλλους που ασχολούνται εδώ και 30 χρόνια με το άθλημα να έχουν άποψη τουλάχιστον και αυτοί.
Φιλικά πάντα διακείμενος
(Γιάννης Παπαδόπουλος)
Ηλεκτρολόγος αυτοματισμών
telemastoras
Το εχω δοκιμασει το οινοπνευμα.η κεφαλη ειναι κσσ213 εχει 1 τριμερ το γυρισα προς τα δεξια κ τσιριξε το λειζερ μηπως εκανα κοτσανα;
με cd να παιζει εκανες τη ρυθμιση?λογικα δεν εχεις κανει ζημια.βαλε ενα δισκακι να παιζει κ παραληλα γυρνα το τριμερ.βαλτο στη θεση που ηταν αρχικα πρωτα.το αποτελεσμα γυρνωντας το θα ειναι απτο να μη διαβαζει καθολου,να διαβαζει με διακοπες,μετα πιο καλα κ θα πετυχεις τη βελτιστη ρυθμιση.επισης τα cdr ειναι πιο δυσκολα στο διαβασμα απτα αυθεντικα.κανε δοκιμες κ με λιγη υπομονη κατι θα πετυχεις.
κ γω ετσι κανω σε οσα cdplayer εχω πειραξει.λιγο λιγο γυρισμα,κ πετυχαινω το σημειο που διαβαζει.κανει κ κατι θορυβους ενδιαμεσα που καταλαβαινεις την προοδο της ρυθμισης.
αλλιως μπορει ναχει χαλασει η κεφαλη κ να πρεπει να παρεις καινουρια.λογικα θα βρεις καποια συμβατη αν χρειαστει.εκτιμω να κανει γυρω στο 30ευρο.περιμενε να σου απαντησει κ κανας αλλος.
ΥΓ:ενα προχειρο ψαξιμο μου βγαλε αυτο.
http://audiolights.gr/eshop/product_...roducts_id=756