Λοιπόοοον..
Έκανα μια προσπάθεια να μετρήσω στην πλακέτα και στο χώρο της κατάψυξης...
Να αναφέρω ότι το ψυγείο είναι το MIELE KTN4582 SDed το οποίο είδα ότι είναι ίδιο με LIEBHERR 4653 & 4753 (χρονολογία 2005-200, έχει πάνω την κατάψυξη
Μέτρησα τον αισθητήρα που πάει στο ψυγείο και αυτόν της κατάψυξης και είναι ΟΚ.
Τώρα.... με ~10 βαθμούς κελσίου
- Στην κατάψυξη μέτρησα τον ανεμιστήρα (εκτός πρίζας και βγάζοντας τα καλώδια) και μέτρησα 590Ω (πολλά μου φάνηκαν)
- Με τον ίδιο τρόπο μέτρησα την αντίσταση απόψυξης και τη βρήκα 330Ω (επίσης πολλά ίσως)
- Μέτρησα και 2 ακροδέκτες που ακουμπάνε στην αντίσταση απόψυξης (θερμικό? κάτι άλλο?) και το βρήκα 0Ω (κλειστό κύκλωμα)
Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και με άλλα καλώδια που έρχονται από την πλακέτα, δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη με αυτά...
Ανεμιστήρας F61-10M 220V
https://www.rueducommerce.fr/produit...24070-35814511
Έβαλα στην πρίζα και σε λειτουργία το ψυγείο και έβαλα μαγνήτη στην πόρτα της κατάψυξης και διαπίστωσα ότι ο ανεμιστήρας δε γυρνάει. ΑΚΥΡΟ, ΓΥΡΝΑΕΙ!
Μέτρηση τους ακροδέκτες πάλι και δε βρήκα να έρχεται τάση....
Ερωτήσεις:
αντίσταση απόψυξης? Μπορώ να την "οδηγήσω" απευθείας με 220V ή....
Άλλες ιδέες? Θα βάλω και ένα σχεδιάγραμμα μπας και....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fkyriazid@gmail.com : 02-03-22 στις 15:57
Βλέπω π.χ. ότι ο ανεμιστήρας είναι στην ίδια "σειρά" (δε μπορώ ωστόσο να καταλάβω αν συνδέονται μεταξύ τους)
- το μπλε του, με το γαλάζιο από το θερμικό και με ένα μπλέ από την πλακέτα
- το μαύρο του με το μαύρο από την πλακέτα
Επίσης το άλλο άκρο του "θερμικού" είναι με το ένα χοντρό μαύρο από την αντίσταση defrost
Επίσης, το άλλο άκρο defrost είναι μαζί με καφέ από πλακέταsyndeseis.jpg
Λοιποοον... βρέθηκε η διαρροή, είναι στο στοιχείο της κατάψυξης, στους σωλήνες που έρχονται από την πλάτη...
Υπάρχει περίπτωση να αξίζει να ψάξω για επισκευή ή το αφήνω και πάω για άλλο;
Καμία πρόταση για νέο ψυγείο; Στα 400 με 430 λίτρα χωρητικότητα; Μάρκα;
Μου παραδοθηκε προχθες στις 10-3 απο κωτσοβολο στα 599 ευρω
Μεγαλη συντηρηση 300+ λιτρα
καταψυξη 150+λιτρα
https://www.whirlpool.gr/r/syskeyhes...x/859991631130
Και γιατί το βλέπω τώρα 719 ευρώ... 😳
Για την πλευρά συντήρησης θάλαμος , αν εξαιρέσουμε τα 2 συρτάρια , δεν μένει σχεδόν καθόλου χώρος στα ράφια για τα καθημερινά προϊόντα συντήρησης . Βολεύει αυτό?
Για ταρίφα ~600 ευρώ βάζω την δική μου πρόταση που θα αγοραστούν Χ 2 τεμάχια, θα ενωθούν μεταξύ τους και θα μοιάζει με ψυγείο ντουλάπα . Πολλές φορές τυχαίνει τα τρόφιμα να είναι λιγοστά , οπότε θα δουλεύει μόνο το ένα κτλ. Ευκαιρίες για καθαρισμό εναλλάξ.
https://ilektroxoros.gr/psugio-psugi...ZvTEIyM3ctUmA=
Θερμόμετρα = διαγνωστικά εργαλεία 6ης γενιάςΛοιποοον... βρέθηκε η διαρροή, είναι στο στοιχείο της κατάψυξης,
Με αυτά τα θερμόμετρα μπορείς να βρεις ακόμη και ποιος από όλα τα μέλη της οικογένειας έφαγε κρυφά το παντεσπάνι την νύχτα![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 13-03-22 στις 14:58
Δε με παίρνει σε μέγεθος 2 δίπλα δίπλα... Έχω δει κάποια με 70εκ πλάτος της Bosch που μου κάνουν....
Frost ή No Frost?
Το σημείο που εντοπίστηκε διαρροή (ποιος το εντόπισε ? εσύ? τεχνικός?) είναι σε σωληνώσεις του στοιχείου? ή φαντάζομαι σε συνδέσεις που δεν είναι με κολλήσεις αλλά με ειδικούς συνδέσμους που πρεσσάρονται με εργαλείο? , σου είπαν κόστος επισκευής ? και πόσο.
Σε ευχαριστώ, καλό φαίνεται... πόσες ημέρες να το φέρουν; Έβαλες και υπηρεσία ανυψωτικό η σκαλες/ασανσέρ;