Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 25

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Το θεμα του χημικου καθαρισμου δεν το γνωριζω, πρωτη φορα το ακουω. Παντως αυτο που ξερω ειναι οτι εφοσον γινει πλυσιμο της εγκαταστασης (με νερακι) στην αρχη πριν την αρχικη πληρωση (και στην αλλαγη λεβητα ειναι επισης ευκαιρια), οι εγκαταστασεις πανε απροβληματιστα μερικες δεκαετιες.

Οσο για τον υδραυλικο διαχωριστη, εχει νοημα αν θελεις να πας σε ζωνες με ανεξαρτητους κυκλοφορητες, αν οχι δεν χρειαζεται.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φίλε Νίκο σ'ευχαριστώ και τις ευχές μου προκαταβολικά για αύριο.
    Πράγματι υπάρχουν 3 ζώνες αλλά με ηλεκτροβάνες, οπότε επανέρχεται το 400άρι;
    Και για τον χημ. καθαρισμό θα περιμένω, γιατί ένα σύμπτωμα συσσώρευσης λάσπης από ότι ακούω είναι η ανομοιόμορφη θερμοκρασία στα σώματα, πράγμα που δεν συμβαίνει στα δικά μου. Και αυτό (η λάσπη) ίσως να φανεί κατά τη λειτουργία στο φίλτρο που θα μπεί.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Λοιπόν συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε.
    Αγοράστηκε λέβητας (κριτήριο η τιμή του), εγκαταστάθηκε και δουλεύει απροβλημάτιστα επί 20ήμερο. Χωρίς χημικό καθαρισμό κυκλώματος (απλό ξέπλυμα) και εγκατάσταση μαγνητικού φίλτρου. Ανά 3ήμερο βγάζει μια μεγάλη κούπα καφέ με μπόλικο κατακάθι (σκουριά). Ο κυκλοφοριτής καλύπτει άνετα το δίκτυο και πιθανώς καλύτερα από τον παλιό γιατί έχω άμεση και πλήρη θέρμανση των σωμάτων (Ίσως και ιδέα μου. Λένε εξάλλου "καινούριο κοσκινάκι μου...."). Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής "υδραυλικός διαχωριστής" και οι 3 ζώνες (ηλεκτροβάνες) ελέγχονται με ένα ρελέ ράγας που προστέθηκε στον παλιό πίνακα αυτονομίας.
    Η κατανάλωση πρέπει να είναι γύρω στα 10m3 την ημέρα, όταν κατανάλωνα 7,5 λίτρα πετρέλαιο ημερησίως. (πιστεύω 20-25% οικονομία). Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής.
    Το μόνο που δε μου πάει καλά είναι η ρύθμιση του νερού χρήσης. Έχω κάνει χαλάουα και σκωτσέζικο ντουζ αρκετές φορές μέχρι τώρα.
    Έτσι έρχομαι να ρωτήσω αν υπάρχουν μυστικά ή τιπς για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Πχ ακούστηκε μία επιλογή στον λέβητα του ΖΝΧ στους 40 βαθμούς, άλλη να μη κλείνεις-χαμηλώνεις καθόλου τη βρύση (δεν κρατιέται η θερμοκρασία του νερού όταν έχεις χαμηλή ροή) και άλλη να γεμίζεις κουβά και με ένα μαστραπά να πλένεσαι.
    Και μία άλλη επιλογή και θέλω τη γνώμη σας είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας του λουτρού με μία θερμοστατική (https://www.ebay.co.uk/itm/2-TYPE-Mo....c100009.m1982). Έχει δοκιμάσει κανείς; Λειτουργούν; Σε τι διαφέρουν από τις θερμομικτικές;

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς.ποιον λέβητα πήρατε;

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Βασίλη, ναι, να μην ασχοληθώ, αλλά γιατί ; Υπάρχει λύση; Εδώ σκέφτομαι να επαναφέρω το παλιό μπόϊλερ στο δίκτυο. Κάθε μέρα η ώρα του μπάνιου νομίζεις ότι είναι "οντισιόν" για ταινία του Ταρζάν.
    Πάντως και οι "θερμοστατικές" θα μπορούσαν να αποτελούν θέμα που ενδιαφέρει το φόρουμ και όποιον πρόκειται να αντικαταστήσει-εγκαταστήσει μπαταρία (πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, τρόπος λειτουργίας, σχέση τιμής-απόδοσης κλπ).
    Όσο για τον λέβητα, με κριτήριο την τιμή για 35άρη, τον κυκλοφορητής της Wilo, κατασκευή στην Ιταλία, περιορισμένες διαστάσεις και αρκετά ορειχάλκινα τμήματα, επέλεξα τον Sime. (α!!! και κάπου βαρέθηκα να ψάχνω και να συγκρίνω. Και θέμα άνοιξα στο φόρουμ αλλά απάντηση δεν πήρα).

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NEOMELOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασίλη, ναι, να μην ασχοληθώ, αλλά γιατί ; Υπάρχει λύση; Εδώ σκέφτομαι να επαναφέρω το παλιό μπόϊλερ στο δίκτυο. Κάθε μέρα η ώρα του μπάνιου νομίζεις ότι είναι "οντισιόν" για ταινία του Ταρζάν.
    Πάντως και οι "θερμοστατικές" θα μπορούσαν να αποτελούν θέμα που ενδιαφέρει το φόρουμ και όποιον πρόκειται να αντικαταστήσει-εγκαταστήσει μπαταρία (πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, τρόπος λειτουργίας, σχέση τιμής-απόδοσης κλπ).
    Όσο για τον λέβητα, με κριτήριο την τιμή για 35άρη, τον κυκλοφορητής της Wilo, κατασκευή στην Ιταλία, περιορισμένες διαστάσεις και αρκετά ορειχάλκινα τμήματα, επέλεξα τον Sime. (α!!! και κάπου βαρέθηκα να ψάχνω και να συγκρίνω. Και θέμα άνοιξα στο φόρουμ αλλά απάντηση δεν πήρα).
    Γιατί πιστεύω ότι με σωστές ρυθμίσεις θα επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να δώσεις λεφτά.
    Μπορείς να μου πεις τι έχετε ρυθμίσει στα par11-22?

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πιάστηκα τελείως και κυριολεκτικά αδιάβαστος!!!!!!
    Πράγματι υπάρχει στο manual η "λίστα παραμέτρων" την οποία δεν πρόσεξα ή δεν έδωσα και σημασία και φυσικά δεν ξέρω και τι ακριβώς έκανε ο "αεριτζής".
    Φαντάζομαι ότι θα έχουν τις προρυθμίσεις του κατασκευαστή. Πρόλαβα μόνο να καταλάβω ότι έβαλε τη θερμοκρασία θέρμανσης στους 65, χρήσης στους 50 (το κατέβασα στους 40) και πίεση στα 1,3 bar. Οπότε πρέπει να ελέγξω (χαρτί και μολύβι) και να επανέλθω με στοιχεία.
    Ευχαριστώ Βασίλη που μας ανοίγεις τα μάτια. Θα με ανεχτείς ίσως για νέες συμβουλές ώστε να το ρυθμίσω μόνος μου, εκτός αν νομίζεις ότι πρέπει να φωνάξω τον τεχνικό μου;

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον NEOMELOS για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilimertzani (07-02-18)

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Τελικά έκανα λάθος.
    Αλλάχτηκαν κάποιοι παράμετροι και συγκεκριμένα στο ΖΝΧ ο 21. (εργοστασιακό =0% σε 20%).
    Ανεβάζω και τη λίστα.παραμετροι sime.jpg

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Επιλογή επίτοιχου λέβητα αερίου
    από sz1962 στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-17, 09:11
  2. Αγορά boiler λέβητα
    από goosey στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-16, 08:16
  3. [Άλλη] [BLUESKY] BLF 518 δεν κάνει απολύτως τίποτα