Eιδες τις φωτο?
Eιδες τις φωτο?
Το πρώτο πράγμα,κατά την γνώμη μου, που είναι καλό να κάνεις, είναι να αντικαταστίσεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που φαίνονται στις φωτογραφίες.
Από εκεί και πέρα, ξανά κόλλησε τις αντιστάσεις και ρύθμισε το τρίμερ (στην μεγαλύτερή του τιμή ) και παρατήρησε αν συνεχίζεται το πρόβλημα απενεργοποίησης των ρελέ στης μεγάλες εντάσεις ή αλλάζει κάπως συμπεριφορά το κύκλωμα καθυστέρησης /προστασίας.
Παρεπιμπτόντως το εγχειρίδιο/σχέδιο που συνοδεύει τα σμαρτ κιτ δεν το έχεις;
Μπορεί να γράφει κάποιο τρόπο που ρυθμίζεις το τρίμερ.
edit: Βρήκα το ηλεκτρονικό σχεδιάγραμμα του σμαρτ κιτ 1112, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σχεδιασμένο σαν κύκλωμα προστασίας από DC. Η σμαρτ κιτ βασικά, όπως αναφέρερει, προτείνει αυτό το κύκλωμα για προστασία των ηχείων από της επικίνδυνες κορυφές της τάσης εξόδου του ενισχυτή (peak) και ταυτόχρονα υπάρχει και η χρονική καθυστέρηση σύνδεσης των ηχείων, ώστε να αποφεύγονται οι ενοχλητικοί (και επικίνδυνοι για τα ηχεία) θόρυβοι κατά το power On/Off του ενισχυτή.
Οπότε κόλλησε τις αντιστάσεις ,αντικατέστησε τους πυκνωτές ,άλλαξε την θέση στο τρίμερ και παρατήρησε αν αλλάξει συμπεριφορά το κύκλωμα.
Καλό είναι πάντως να προσαρμοστεί κάποιο κύκλωμα και για προστασία των ηχείων από DC τάση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 17-05-14 στις 15:22
Δεν το εχω.Το τριμερ ειναι αυτο το μαυρο...πως το αλλαζω τιμη?
Αν καταλαβα καλα αυτος που το εφτιαξε εκοψε τις αντιστασεις ωστε να μην του κλεινει ο ηχος.Oποτε να κολλησω τις αντιστασεις και να ρυθμισω το τριμμερ ωστε να μην κλεινει το τοσο ευκολα ο ενισχυτης?(ακομα και σε μικρη ενταση κλινει,εκτος και αν βγαλω το μπασο απο το equilizer τοτε παιζει)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιαννης_κ : 17-05-14 στις 20:17