Αυριο θα σας απαντησω σε ολα γιατι αυτην την στιγμη μολις γυρισα απο τη σχολη(εξαταστικη).
Αυριο θα σας απαντησω σε ολα γιατι αυτην την στιγμη μολις γυρισα απο τη σχολη(εξαταστικη).
Τους πυκνωτες δεν τους εχω αλλαξει ακομα.Με αυτους που υπαρχουν μετρησα
C4=12.60V (ο πυκνωτης αυτος ειναι στα 25V)
C6=5.21V (ο πυκνωτης αυτος ειναι στα 10V)
Ταση στη διοδο D4 μετρησα 6,22V
Παρακατω ειναι η φωτογραφια απο τις φισες
Να πω επισης οτι μολις παταω τον διακοπτη της τροφοδοσιας (power) αναβει κατευθειαν το προσινο led του dvd
αλλα μονο αυτο τα led display δεν αναβουν,αρα αφου αναβει κατευθειαν το πρασινο led δεν βρισκεται σε αναμονη.
Οταν παταω απο το τηλεχειριστηριο το κουμπι για να κλεισει η συσκευη ή τελος παντων καποιο αλλο για καποια αλλη
λειτουργια δεν δεχεται την εντολη.Μπορει να φταιει η πλακετα που δεχεται εντολες απο το τηλεχειριστηριο??
Ο C6 φαίνεται φουσκωμένος. Εχει παραδώσει...
Οσο για τη μέτρηση των πυκνωτών, το ζητούμενο ήταν να μετρήσεις τις χωρητκότητές τους με καπασιτόμετρο. Οι τάσεις εντός κυκλώματο δεν λένε τίποτα αν δεν έχουμε το κύκλωμα σε διάγραμμα.
Για τη D4, τα 6,22V τα μέτρησες μεταξύ ανόδου-καθόδου της διόδου, ή μεταξύ καθόδου διόδου και γης της πλακέτας;
Α οκ λαθος καταλαβα.
Αρα αφου δεν διαθετω καπασιτομετρο το ξεχναω.
Την ταση της διοδου την μετρησα μεταξύ καθόδου διόδου και γης της πλακέτας.
Βάλε φωτο το τυπωμένο του τροφ/κού (δευτερεύων).
Το κοντρόλ δουλεύει; μπαταρίες;
Για την ώρα ξέχνα πυκνωτές( η κατάστασης τους φαίνεται από το esr σε συνδυασμό με χωρητικότητα)
Το IC τα περιπλέκει (ποιο είναι;
Στο SW πόσο μετράς με/χωρίς τη 5π φίσα πάνω (2-3)
Τελικα αλλαξα τους πυκνωτες που μου ειπες αποστολη και μολις
ανοιξα το dvd δουλευε κανονικα,επαθα την πλακα μου.
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον αποστολη για τον χρονο που αφιερωσε,
αλλα και φυσικα σε ολα τα παιδια που και αυτα συνεβαλαν στην επιλυση
του ολου προβληματος.
![]()
Χάρις της επιμονής σου τελειώσαμε, γιατί μετά το "ξεστράτισμα"(δεν υπονοώ τίποτα), το αρχικό "πόρισμα" θα εμφανιζόταν στο επόμενο στάδιο που θα δίναμε τις τροφοδοσίες "χειροκίνητα".
Καλή επιτυχία στις σπουδές σου.
Να εισαι καλα αποστολη σε ευχαριστω πολυ!